תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן צוואר וראש
ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
04/04/2024
טרם החל גיוס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    טרם החל גיוס
    תקציר המחקר

    במרבית מחלות סרטן הראש והצוואר של תאי קשקש HNSCC קיים ביטוי יתר של הקולטן EGFR נוגדנים נגד האזור החוץ תאי של EGFR ומולקולות קטנות המעכבות את אזור הקינאזה התוך תאי של EGFR משמשים לטיפול במחלות הסרטן האלה, ואחרים נמצאים בתהליך הפיתוח למטרה זו.

    האסטרטגיה הקלינית לפיתוח פטוסמטמאב (כמוצר הרפואי הניסיוני) כוללת מחקר שלב 1/2 ראשון בבני אדם (המחקרCL01 ) שחלקו הראשון הוא הגדלת מינון של פטוסמטמאב כמונותרפיה למטופלים עם סרטן המעי הגס והחלחולת (CRC) גרורתי (mCRC), שמחלתם התקדמה בזמן טיפול בכימותרפיה המבוססות על אוקסליפלאטין (oxaliplatin) ועל אירינוטקאן (irinotecan), עם או בלי תוספת של טיפול נגד אנגיוגנזה, כדי לקבוע את המינון המומלץ לשלב 2 (RP2D). הגיוס לחלק הגדלת המינון כבר הושלם. בהרחבה של אותו המחקר, נבחנו הפעילות, הבטיחות והסבילות של פטוסמטמאב במינון המומלץ לשלב 2 (RP2D), שהיה 1500 מ"ג פעם בשבועיים כמונותרפיה, בעוקבות עם התוויות של גידולים מוצקים נבחרים, שיש בהם תלות בסיגנל EGFR. במסגרת העוקבות עם התוויות הגידולים המוצקים נבדקה פטוסמטמאב במטופלים עם מחלות HNSCC מתקדמות מקומית שאינן מתאימות לכריתה כירורגית או גרורתיות, אשר קיבלו שני קווי טיפול מערכתי קודמים,

    כטיפולים מונותרפיים או בעוקבת קו ראשון בשילוב עם פמברוליזומאב (pembrolizumab). פטוסמטמאב הראתה פעילות משמעותית עם תגובות ממושכות נגד HNSCC בשלב מתקדם שטופל לפני כן באימונותרפיה ובכימותרפיה המבוססת על פלטינום. מטרה עיקרית: להשוות את הפעילות נגד גידולים מבחינת שיעור התגובות האובייקטיביות (ORR) לפי גרסה 1.1 של הנחיות הקריטריונים להערכת התגובה בגידולים מוצקים (RECIST), שהוערכו באמצעות סקירה מרכזית בלתי תלויה תוך שימור הסמיות (BICR) בקרב מטופלים עם HNSCC גרורתי/נשנה שאינו ניתן לריפוי שמחלתם התקדמה במהלך טיפול נגד PD-1 וטיפול המכיל פלטינום או אחריהם ומקבלים טיפול מונותרפי בפטוסמטמאב, לבין הפעילות במטופלים דומים המקבלים טיפול מונותרפי לבחירת החוקר להשוות את ההישרדות הכוללת (OS) של מטופלים עם HNSCC גרורתי/נשנה שאינו ניתן לריפוי שמחלתם התקדמה במהלך טיפול נגד PD-1 וטיפול המכיל פלטינום או אחריהם, ומקבלים טיפול מונותרפי בפטוסמטמאב, לבין ה-OS של מטופלים דומים המקבלים טיפול מונותרפי לבחירת החוקר

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    מטוופלים  או מטופלות עםHNSCC גרורתי/נשנה שאינו ניתן לריפוי
    איזור גאוגרפי
    ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    04/04/2024
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    . בזרוע הטיפול הראשונה, תינתן פטוסמטמאב במתן תוך ורידי (IV) במנה קבועה של 1500 מ"ג בעירוי שיימשך כשש שעות ביום 1 של מחזור 1, ואז העירויים הבאים יקוצרו לשעתיים, פעם בשבועיים, במחזורי טיפול בני ארבעה שבועות (28 ימים) לבדיקת הבטיחות ולאיסוף נתונים.

    המטופלים יקבלו אחד משלושה טיפולים מונותרפיים לבחירת החוקר, במוצר תרופתי ניסיוני (IMP) הזמין לרכישה: בזרוע הטיפול השנייה, המטופלים יקבלו אחד משלושה טיפולים מונותרפיים לבחירת החוקר, במוצר תרופתי ניסיוני (IMP)

    הזמין לרכישה: (1) צטוקסימאב (cetuximab), 400 מג/מר IV פעם אחת ואז 250 מג/מר IV פעם בשבוע (2) מתוטרקסאט (methotrexate), 40 מג/מר IV פעם בשבוע, שעשוי לעלות ל-60 מג/מר אם הטיפול נסבל, בהתאם לפרקטיקה המקומית, או (3) דוסטאקסל (docetaxel) 30 מ"ג/מ"ר IV פעם בשבוע, שעשוי לעלות ל-40 מג/מר אם הטיפול נסבל, בהתאם לפרקטיקה המקומית.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    petosemtamab
    שם מוצר גנרי
    MCLA-158-CL02
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    16
    מספר המשתתפים בעולם
    500
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    רופא המחקר יאסוף מידע על ההתאמה שלך, וישלח אותו לסקירה אצל היזם. לאחר שיאושר שאתה מתאים למחקר, אז תשובץ באקראי לקבל את תרופת המחקר בשילוב עם פמברוליזומאב או פמברוליזומאב בלבד. יש לך סיכוי של 50% לקבל כל אחד מהטיפולים האפשריים. אחרי שתשובץ באקראי, תיכנס לתקופת הטיפול. לכל אורך המחקר, מחזור טיפול בתרופת המחקר יימשך 28 ימים, ויכלול מתן עירוי פעם ב-14 ימים, בעוד שפמברוליזומאב תינתן פעם בשישה שבועות (42 ימים).

    תתבקש לחזור למרכז המחקר לביקור מעקב כ-30 ימים אחרי שתקבל את המנה האחרונה של תרופת המחקר ושל פמברוליזומאב או של פמברוליזומאב בלבד. ייתכן שביקור זה ישולב עם ביקור סוף הטיפול, תלוי במועד שבו הוא ייקבע. רופא המחקר ישאל אותך שאלות על ההרגשה שלך ואם התחלת טיפול חדש נגד מחלת הסרטן. כמו כן, אם מחלתך לא תחמיר ואם לא תתחיל טיפול אחר נגד מחלת הסרטן, תעבור סריקת CT או MRI פעם ב-12 שבועות (כשלושה חודשים).לאחר שתפסיק לקבל את הטיפול בתרופת המחקר ו/או בפמברוליזומאב, תקבל שיחת טלפון בערך פעם ב-12 שבועות, עד לסוף המחקר או עד שכל הנבדקים ישלימו 18 חודשי מעקב (1.5 שנים). שיחת הטלפון תימשך כ-15 דקות. רופא המחקר יאשר את המצב הבריאותי שלך, ויבדוק אם התחלת טיפול חדש כלשהו נגד מחלת הסרטן שלך. לחלופין, בהסכמתך, ניתן לאסוף את המידע הזה מרופא המשפחה שלך או ישירות מהרשומה הרפואית שלך אם תמשיך להגיע בקביעות למרכז המחקר.

    במהלך המחקר : תעבור בדיקת MRI,מיפוי עצמותאקוקרדיוגרפיה (אקו-לב) סריקת MUGA בדיקת אלקטרוקרדיוגרמה (אק"ג) סריקת CTתילקח דגימת דם ו/או שתן לשם: -בדיקות מעבדה שגרתיות -בדיקות הפטיטיס B ו-C ונגיף הכשל החיסוני האנושי (HIV) -בדיקות דם או שתן לגילוי היריון (אם את אישה ומסוגלת להרות); - ביופסיית גידול טרייה לבדיקת PD-L1

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}