תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: משתתפים עם סרטן ריאות מסוג תאים שאינם קטנים (NSCLC)
ירושלים; מרכז; צפון
תכשיר רפואי
25/03/2024
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    רציונל הניסוי- למרות ההתקדמות שחלה באבחון שלבי המחלה, בטיפול התומך לאחר ניתוח ובטיפול האדג'ובנטי בכימותרפיה, שיעורי ההישרדות הכוללת (OS) למשך חמש שנים עדיין נמוכים בקרב מטופלים עם סרטן ריאות מסוג תאים שאינם קטנים (NSCLC) שעברו טיפול בניתוח, ונעים בין 10% (למחלה בשלב IIIB) ל-55% (שלב I), ורבים מהמטופלים סובלים מהישנות המחלה. אי לכך, עדיין קיים צורך משמעותי שטרם ניתן לו מענה בטיפולים נסבלים, שיעניקו את הסיכויים הטובים ביותר להישרדות על ידי הפחתת הסיכון להישנות, בניגוד למתן טיפולים חדשים בעת הישנות, כאשר לא סביר לרפא את המחלה. לאחרונה, הטיפול הנאו אדג'ובנטי באימונותרפיה בשילוב עם כימותרפיה ולאחריו טיפול אדג'ובנטי באימונותרפיה הוביל לשינוי בגישת הטיפול ב-NSCLC בשלבים מוקדמים המתאים לכריתה הכירורגית, ושיפר את ה-OS וההישרדות ללא אירועים (EFS)/הישרדות ללא סימני מחלה (DFS), וכן את שיעורי התגובות המלאות לפי בדיקה פתולוגית (pCR) בהשוואה לטיפול בכימותרפיה בלבד.

    יחד עם זאת, קיים הבדל ניכר בתוצאות הקליניות בין המטופלים שהשיגו תגובת pCR לבין אלו שלא, שהפרוגנוזה שלהם נראית גרועה יותר. אי לכך, המטופלים שלא הייתה להם תגובת pCR מייצגים אוכלוסיה העשויה להפיק תועלת מטיפול נוסף בשלב האדג'ובנטי. MK-2870 הוא תצמיד נוגדן-תרופה (ADC) נגד TROP2, שהפגין פעילות טיפולית מבטיחה ב-NSCLC, עם פרופיל בטיחות נסבל. המחקר יבחן את התועלת שבהוספת MK-2870 לטיפול בפמברוליזומאב במשתתפים עם NSCLC בשלבים המתאימים לכריתה כירורגית, II עד IIIB (N2) שלא הייתה להם pCR אחרי טיפול נאו אדג'ובנטי בפמברוליזומאב ובכימותרפיה. מטרות המחקר- המטרה העיקרית להשוות את הטיפול ב-MK-2870 בשילוב עם פמברוליזומאב לטיפול המונותרפי בפמברוליזומאב מבחינת DFS לפי סקירה מרכזית בלתי תלויה תוך שימור הסמיות (BICR).

    השערת המחקר (H1) הטיפול ב-MK-2870 בשילוב עם פמברוליזומאב עדיף על טיפול מונותרפי בפמברוליזומאב מבחינת DFS לפי BICR. מדד הערכה DFS: משך הזמן שבין השיבוץ באקראי לבין הישנות כלשהי של המחלה (מקומית, מקומית/אזורית, אזורית או מרוחקת), להופעה של NSCLC ראשוני חדש או למוות מכל סיבה, הראשון מביניהם. המשתתפים (אוכלוסיה, גיל, מין): משתתפים עם סרטן ריאות מסוג תאים שאינם קטנים (NSCLC) שלא הייתה להם תגובה מלאה לפי בדיקה פתולוגית (pCR) אחרי טיפול נאו אדג'ובנטי וניתוח. במסגרת המחקר ישובצו באקראי 780 משתתפים ביחס 1:1 לזרועות הטיפול ב-MK-2870 בשילוב עם פמברוליזומאב או בפמברוליזומאב כמונותרפיה. ההערכה היא שיידרש גיוס של כ-1418 משתתפים לשלב הטיפול הנאו אדג'ובנטי לפני השיבוץ באקראי. הגיוס למחקר לא ייפסק לפני שישובצו באקראי כ-780 משתתפים.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן ריאות מסוג תאים שאינם קטנים (NSCLC) שלא הייתה להם תגובה מלאה לפי בדיקה פתולוגית (pCR) אחרי טיפול נאו אדג'ובנטי וניתוח.
    איזור גאוגרפי
    ירושלים; מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים שערי צדק; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    25/03/2024
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT06312137
    זרועות מחקר

    שלב הטיפול הנאו אדג'ובנטי- 200 מ"ג פמברוליזומאב בעירוי תוך ורידי (IV) פעם בשלושה שבועות *4 + כימותרפיה פעם בשלושה שבועות*4

    שלב הטיפול האדג'ובנטי- זרוע 1: 400 מ"ג פמברוליזומאב IV פעם בשישה שבועות, שבע מנות + 4 מ"ג/ק"ג IV MK 2870 פעם בשבועיים, 20 מנות

    שלב הטיפול האדג'ובנטי- זרוע 2: 400 מ"ג פמברוליזומאב IV פעם בשישה שבועות, שבע מנות

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    MK2870
    שם מוצר גנרי
    Recombinant humanized IgG1 anti-TROP2 monoclonal antibody conjugated to KL610023
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    12
    מספר המשתתפים בעולם
    1418
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    1. להגיע לביקורי ניסוי בהתאם ללוח הזמנים 2. להסכים לשוחח עם רופא או צוות הניסוי בהתאם לצורך 3. אם יקבל MK-2870, יצטרך לבצע גם את הדברים הבאים: - להימנע מאכילת מזונות חומציים או כאלו שיכולים לפגוע בפה (למשל, חטיף בייגלה וצ'יפס) - להימנע משתיית אלכוהול ושימוש במי פה המכילים אלכוהול - להימנע משימוש בטבק - להימנע ממזונות ותוספים מסוימים. - לשמור על הגיינת פה טובה

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}