רציונל: סרטן ריאות הוא הסרטן הנפוץ ביותר וגורם המוות השכיח ביותר מסרטן בעולם. סרטן ריאות מסוג תאים לא קטנים מהווה כ-80 אחוז עד 85 אחוז מכל מקרי סרטן הריאות, ואצל כ-30 אחוז מהמטופלים המחלה נמצאת בשלב 3. הטיפול המקובל עבור מטופלים עם סרטן ריאות מסוג תאים לא קטנים (NSCLC) בשלב 3 שאינו ניתן להסרה בניתוח הוא כימותרפיה כפולה מבוססת פלטינום ורדיותרפיה (RT) הניתנות במקביל (CCRT) למטופלים עם מצב תפקודי טוב, או הניתנות ברצף (SCRT) למטופלים במצב תפקודי פחות טוב, כאשר שתי גישות הטיפול הן עם כוונת ריפוי, ולאחריהן מתן דורבאלומאב כטיפול מייצב. ישנם נתונים מועטים על תוצאות עבור מטופלים עם NSCLC החיובי למוטציית EGFR המקבלים כימו-רדיותרפיה.
מטרת מחקר זה היא לבחון את היעילות והבטיחות של אוסימרטיניב הניתנת כטיפול מקדים, ולאחריה כימו-רדיותרפיה ואוסימרטיניב כטיפול אחזקה, במטופלים עם NSCLC בשלב 3 שאינו ניתן להסרה בניתוח והוא חיובי למוטציית EGFR.
מטרות עיקריות: להעריך את היעילות של אוסימרטיניב המשמשת כטיפול מקדים לפני כימו-רדיותרפיה ואוסימרטיניב כטיפול אחזקה,
הנמדדת לפי הישרדות ללא התקדמות מחלה (PFS) על פי הערכת החוקר, במטופלים עם NSCLC שאינו ניתן להסרה בניתוח והוא חיובי ל-EGFRm.
פרטי המחקר כוללים:
- משך המחקר יהיה כשנתיים לגיוס ושנתיים של מעקב החל מכניסת המטופל האחרון למחקר.
- הטיפול המקדים באוסימרטיניב יימשך עד 8 שבועות, ולאחר מכן 6 שבועות של טיפול כימו רדיותרפיה ושל טיפול אחזקה באוסימרטיניב עד להתקדמות המחלה.
- תדירות הביקורים תהיה בכל שבועיים עד 4 שבועות במהלך תקופת הטיפול המקדים, בכל 3 שבועות במהלך תקופת הכימו-רדיותרפיה (בכל 3 שבועות במהלך הכימותרפיה וביקורים יומיים במהלך הרדיותרפיה), ובכל 12 שבועות במהלך תקופת טיפול האחזקה באוסימרטיניב.
אוכלוסיית המטופלים: אוכלוסיית היעד של המחקר תורכב מכ-70 מטופלים בוגרים עם NSCLC מתועד היסטולוגית של תאים שאינם קשקשיים, של תאי קשקש או של תאים אדנו-קשקשיים, שהוצגו בבדיקה היסטולוגית, עם מחלה מתקדמת מקומית שאינה ניתנת להסרה בניתוח (שלב 3) (על פי גרסה 8 של המדריך לדירוג שלבי המחלה באונקולוגיה של בית החזה של האגודה הבינלאומית לחקר סרטן הריאות.
הגידול של מטופל חייב להכיל אחת משתי המוטציות הנפוצות ב EGFR, הידועות כקשורות לרגישות EGFR-TKI, לבדה או בשילוב עם מוטציות אחרות ב-EGFR, ועליו להיות מתאים לריפוי בטיפול כימו-רדיותרפיה.
מספר המטופלים: כ-100 מטופלים יעברו סינון כדי להגיע לסך של כ-70 מטופלים שיגויסו או יטופלו בטיפול המחקר.
זרועות המחקר ומשך המחקר: המטופלים יקבלו טיפול מקדים בתווית פתוחה של אוסימרטיניב במשך 8 שבועות, ולאחריו טיפול בכימו רדיותרפיה במשך 6 שבועות, ולאחר מכן טיפול אחזקה באוסימרטיניב עד להתקדמות רדיולוגית של המחלה על פי הערכת החוקר בהתאם להגדרת הקריטריונים להערכת תגובה בגידולים מוצקים (RECIST 1.1), אלא אם כן קיימות ראיות לרעילות בלתי קבילה או אם המטופל מבקש להפסיק את טיפול המחקר. תקופת הטיפול המקדים תחל עם מתן המנה הראשונה של אוסימרטיניב ותימשך עד לתחילת הכימו רדיותרפיה או כל טיפול אחר (8 שבועות). תקופת הכימו-רדיותרפיה תחל לאחר סיום תקופת הטיפול המקדים ובחלוף תקופת התנקות בת 5 ימים לפחות, ותימשך עד להשלמת הטיפול הניתן במקביל של כימותרפיה מבוססת ציספלטין או
קרבופלטין, פמטרקסד או פקליטקסל, ורדיותרפיה. אסור למטופלים להמשיך לכימו-רדיותרפיה לאחר הטיפול המקדים באוסימרטיניב אם הם חווים כל רעילות מתמשכת בדרגה גבוהה מ-2 לפי הקריטריונים, או אם הם מפתחים מחלת ריאות אינטרסטיציאלית (ILD)/פנאומוניטיס בכל דרגה שהיא במהלך תקופת הטיפול המקדים. תקופת טיפול האחזקה תחל לאחר השלמת הכימו-רדיותרפיה (בתוך 6 שבועות) והתחלה מחדש של הטיפול באוסימרטיניב, ותימשך עד להתקדמות המחלה על פי הערכת החוקר בהתאם להגדרת RECIST 1.1, עד להופעת רעילות בלתי קבילה או עד למוות של המטופל. אסור למטופלים להמשיך לטיפול האחזקה באוסימרטיניב לאחר הכימו-רדיותרפיה אם הם חווים כל רעילות מתמשכת בדרגה גבוהה מ-2 לפי CTCAE (למעט ILD/פנאומוניטיס בדרגה 2, אשר חייבות להשתפר לדרגה 1 ומטה לפני טיפול האחזקה באוסימרטיניב). המטופלים רשאים להמשיך לקבל אוסימרטיניב לאחר התקדמות המחלה בהתאם להגדרת RECIST 1.1, כל עוד הם ממשיכים להציג תועלת קלינית, על פי שיקול דעתו של החוקר הקליני.