תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן ערמונית
דרום; ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
11/09/2023
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    מחקר זה הוא לטיפול בסרטן ערמונית בעל גרורות מעטות (נקרא גם אוליגומטסטטי). סרטן הערמונית מתפתח בבלוטת הערמונית כאשר התאים מתחלקים באופן בלתי מבוקר ויוצרים גוש של תאים סרטניים. שכיחות סרטן הערמונית השתנתה במהלך העשורים האחרונים, כתוצאה מעליה בביצוע בדיקת אנטיגן (חלבון) ספציפי לערמונית (PSA). כריתת ערמונית רדיקלית (שלמה) או טיפול בהקרנות הם הטיפולים המקובלים כיום. לאחר כישלון של הטיפול המקובל, המתבטא בעלייה ברמות אנטיגן ספציפי לערמונית, תת קבוצה של מטופלים עשויה גם להציג מחלה נשנית עם נגעים מעטים, המאופיינת בפיזור מוגבל של גרורות. טיפול הורמונלי- להפחתת אנדרוגן (הורמון המין הגברי) הוא הטיפול המקובל היום בסרטן ערמונית גרורתי. עם זאת, טיפול זה אינו מרפא ויכול להוביל לסרטן ערמונית עמיד לטיפול להפחתת אנדרוגן (עמיד לסרוס).

    הטיפול במחקר מבוסס על טיפול ברדיוליגנד. רדיוליגנד הוא סוג של תרופה לסרטן שבה חלקיק רדיואקטיבי מוצמד לתרכובת. מדובר בצורה של רפואה גרעינית ממוקדת הניתנת באופן מערכתי לחולי סרטן. החומר המצומד עובר במחזור הדם, נקשר באופן ממוקד לחלבונים הנמצאים על התאים הסרטניים, וחושף את התאים הללו לקרינה שפוגעת בדנ"א ובכך מפרקת את התאים הסרטניים. בסרטן הערמונית התרכובת נצמדת לחלבון ספציפי לערמונית שנקרא "אנטיגן ממברנה ספציפי לערמונית" או בקיצור PSMA. ניתן לצמד את התרכובת לחלקיק רדיואקטיבי המשמש להדמיה (גליום 68) או לחלקיק אחר המשמש לטיפול (לוטציום 177). הדמיה מראה אם התרכובת מגיעה לנגעי הסרטן, ואם הטיפול עשוי לפגוע בתאי הסרטן. באותו האופן, החומר המוצמד המשמש לטיפול מזהה את ה- PSMA בנגעי הגידול, נצמד אליהם ומשמיד אותם.

    מטרת המחקר היא לגלות אם טיפול המחקר לוטציום 177 ויפיבוטייד טטראקסטן אל מול מעקב, לאחר טיפול קרינתי בשיטה סטרואטקטית (נקרא גם SBRT), הוא בטוח ויעיל לאנשים עם סרטן הערמונית בעל גרורות מעטות. בנוסף, ייבדק אם הטיפול המחקר יכול לעכב את הישנות המחלה והטיפול להפחתת אנדרוגן. משך המחקר כ- 3 עד 4 שנים. המחקר מחולק לתקופת מיון, תקופת טיפול ותקופת מעקב לאחר טיפול. בתום תקופת המעקב, אם המשתתף קיבל את טיפול המחקר (AAA617), יוצע לו להצטרף למחקר נפרד של בטיחות לטווח ארוך אשר יימשך עד 10 שנים לאחר יום הטיפול הראשון עם AAA617.

    השתתפות בניסוי כוללת ביקורים במרכז הרפואי לצורך הערכות במהלך המיון ובאופן תקופתי במהלך הטיפול והמעקב, וכמו כן קשר טלפוני. יתכן כי חלק מהביקורים יכללו גם אשפוז במרכז הרפואי. לאחר תקופת המיון המשתתפים ישובצו באופן אקראי לקבוצת הטיפול (יקבלו AAA617) או לקבוצת התצפית (מעקב). משתתפים בשתי הקבוצות יעברו טיפול קרינתי בשיטה סטרואטקטיתלאחר ההקצאה האקראית ולפני התחלת טיפול המחקר או המעקב. אם בתקופת הטיפול תזוהה החמרה במחלת המשתתף בקבוצת התצפית ישנה אפשרות לקבל AAA617 בהתאם לקריטריוני המחקר. ההליכים במחקר כוללים אסוף מידע על היסטוריה רפואית ומצב נוכחי, בדיקה גופנית, בדיקת סמנים חיוניים (חום, דופק ולחץ דם), אק"ג, איסוף דגימות דם, שתן וביופסיה, הערכת המצב התפקודי על ידי רופא המחקר, מילוי שאלונים והערכות דימות. הערכות דימות כולל סריקת CT או MRI, מיפוי עצמות, PET/CT או PET/MRI , צילום רנטגן.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן ערמונית בעל גרורות מעטות (אוליגומטסטטי) לפי סריקת PET מבוססת אנטיגן ממברנה ספציפי לערמונית (PSMA PET), ברמה M1, השלילי לפי בדיקת דימות קונבנציונלית.
    איזור גאוגרפי
    דרום; ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; מרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    11/09/2023
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT05939414
    זרועות מחקר

    זרוע 1 (קבוצת תצפית): טיפול קרינתי בשיטה סטרואטקטית (SBRT), הדמיה עם גליום 68 גוזטוטייד (AAA517).

    זרוע 2 (קבוצת טיפול): טיפול קרינתי בשיטה סטרואטקטית (SBRT), הדמיה עם גליום 68 גוזטוטייד (AAA517), טיפול מחקר עם לוטציום 177 ויפיבוטייד טטראקסטן (AAA617)

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    פלוויקטו (Pluvicto)
    שם מוצר גנרי
    Lutetium (177Lu) vipivotide tetraxetan,  Gallium (68 GA) gozetotide
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    8
    מספר המשתתפים בעולם
    450
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    - לא להשתתף במחקרים אחרים בהם נעשה שימוש במוצר מחקר. - למלא אחר ההוראות שניתנות על ידי רופא המחקר וצוות המחקר. - להגיע לביקורים ו/או להשתתף בשיחות הטלפון . - למלא אחר הוראות למניעת חשיפה לא מכוונת לקרינה לאחר קבלת טיפול המחקר . - אסור ליטול תרופות אחרות בזמן השתתפות בניסוי מבלי להתייעץ עם רופא המחקר . - לעדכן את רופא המחקר על כל טיפול שהמשתתף מקבל או עשוי לקבל במהלך הניסוי.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}