תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן שד
דרום; ירושלים; מרכז; צפון
תכשיר רפואי
21/05/2023
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    מטרת המחקר: להדגים את העדיפות של AZD9833 בתוספת מעכב CDK4/6 ביחס למעכב ארומטאז בתוספת מעכב CDK4/6, על ידי הערכת ההשרדות ללא התקדמות מחלה (PFS) במערך האנליזה המלאה. רקע כללי: קולטן לאסטרוגן מסוג אלפא מהווה יעד מבוסס היטב לתרופות בטיפול בסרטן השד, כאשר טיפולים אנדוקריניים הם עמוד התווך של הטיפול. לפי הנחיות הטיפול הנוכחיות, ההמלצה היא על טיפול במעכבי ארומטאז בשילוב עם מעכב CDK4/6 כטיפול המקובל במסגרת קו הטיפול הראשון בסרטן שד גרורתי מסוג -HR+/HER2 עבור רוב הנשים לאחר חדלון הווסת, עבור נשים לפני חדלון הווסת בשילוב עם אגוניסט להורמון משחרר הורמון ההצהבה (LHRH) ועבור גברים, רצוי בשילוב עם אגוניסט ל-LHRH, בקרב רבים.

    מוטציה בקולטן לאסטרוגן (ESR1m), המשפיעה על דומיין קישור הליגנד של קולטן לאסטרוגן מסוג אלפא, גורמת לאיתות פעיל של הקולטן לאסטרוגן (ER) באופן קונסטיטוטיבי ובלתי תלוי באסטרוגן, השולל את ההשפעה של מעכב ארומטאז. מבחינה קלינית, ESR1m קשורה לעמידות נרכשת למעכב ארומטאז, המתרחשת לרוב אצל מטופלים שקיבלו מעכב ארומטאז במסגרת טיפול בסרטן שד מתקדם. עדויות מהיבטים רבים מצביעות על כך שהמוטציה של ESR1 קשורה גם לתוצאות טיפול ירודות מבחינת השרדות ללא התקדמות מחלה (PFS) וההשרדות הכוללת (OS), בעיקר בשל היעדר אפשרויות טיפול יעילות להתמודדות במוטציה מניעה זו. מוטציות בגן ESR1 מתגלות לעיתים נדירות בסרטן שד ראשוני או באבחון הראשוני של סרטן שד גרורתי. השכיחות של ESR1m נמוכה בעת האבחון הראשוני של סרטן שד גרורתי מסוג -HR+/HER2; עם זאת, היא עולה במידה ניכרת בקרב מטופלים שחוו התקדמות של המחלה בטיפול במעכב CDK4/6 + טיפול במעכב ארומטאז.

    AZD9833 היא SERD פומי, חזק, מהדור הבא, המיועד לטיפול במטופלים עם סרטן שד חיובי ל-HR. AZD9833 נקשרת באופן תחרותי לדומיין הקושר ליגנד של ER אלפא מזן הבר ול-ER אלפא המכיל מוטציות רלוונטיות מבחינה קלינית. AZD9833 משרה פירוק ER אלפא תלוי-פרוטאזום. AZD9833 הדגימה פעילות נגד הגידול במגוון רחב של שורות תאי +ER ודגמי PDX. יתר על כן, AZD9833 בשילוב עם פלבוציקליב הראתה פעילות רבה יותר נגד הגידול מאשר כל אחד מהחומרים היחידים במודלים לא-קליניים. AZD9833 הראתה פעילות מבטיחה נגד הגידול ופרופיל סבילות מבטיח בקרב מטופלים עם גידולים עם מוטציית ESR1. טיפול מוקדם לפני התקדמות המחלה עשוי להועיל בהפחתת הסיכון המוגבר בשל המורכבות השבטית של הגידולים ונטל מחלה גבוה, אשר עלולים להפוך את המחלה לקשה לטיפול. ביופסיה נוזלית יכולה להקל על גילוי מוקדם של מוטציות ESR1 באמצעות בדיקת דם פשוטה לפני התרחשות התקדמות קלינית גלויה.

    SERENA-6 נועד לבדוק את העמידות האנדוקרינית המתווכת על ידי הפעלת ESR1m, המזוהה באמצעות תבחין רגיש ביותר שצוין מראש על ידי היזם, מוקדם ככל האפשר במהלך טיפול הקו הראשון לפני התקדמות קלינית/רדיולוגית. המחקר הנוכחי מבקש להתמקד במנגנוני העמידות בשלב מוקדם, על ידי החלפת טיפול הבסיס האנדוקריני במעבר ממעכב ארומטאז לתרופת הדור הבא ה-SERD החזק, הזמינה למתן פומי, AZD9833. לגישה זו יש פוטנציאל למקסם את משך הזמן בטיפול הקו הראשון של טיפול אנדוקריני + מעכב CDK4/6, לעכב את הופעת העמידות האנדוקרינית, את התקדמות המחלה הקלינית ואת הירידה באיכות החיים הנובעת מכך, ובכך להוביל לתוצאות טובות יותר למטופל.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן שד גרורתי חיובי ל-HR/שלילי ל-HER2 עם מוטציית ESR1 הניתנת לגילוי ללא התקדמות המחלה במהלך קו טיפול ראשון במעכב ארומטאז + מעכב CDK4/6.
    איזור גאוגרפי
    דרום; ירושלים; מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; מרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    21/05/2023
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT04964934
    זרועות מחקר

    המחקר כולל שני שלבים. שלב 1 הוא שלב גילוי ESR1m, ושלב 2 הוא שלב הטיפול עבור מטופלים החיוביים ל-ESR1m. כ-2,300 מטופלים יעברו סינון לבדיקת הסטטוס של ESR1m (שלב 1: שלב גילוי ESR1m) כדי לאפשר הקצאה אקראית של כ-300 מטופלים ביחס של 1:1 לאחת מקבוצות הטיפול הבאות (שלב 2: שלב הטיפול).

    קבוצה א': AZD9833 (75 מ"ג במתן פומי, פעם ביום) + מעכב CDK4/6 (המשך נטילה באותו מינון כמו בשלב גילוי ESR1m) + פלצבו עבור מעכב ארומטאז.

    קבוצה ב': מעכב ארומטאז (המשך נטילת אנאסטרוזול 1 מ"ג במתן פומי, פעם ביום או לטרוזול 2.5 מ"ג במתן פומי, פעם ביום) + מעכב CDK4/6 (המשך נטילה באותו מינון כמו כמו בשלב גילוי ESR1m) + פלצבו עבור AZD9833.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    Camizestrant
    שם מוצר גנרי
    Camizestrant
    צורת מתן
    פומי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    100
    מספר המשתתפים בעולם
    3000
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    1. על המשתתפים להגיע לביקורים המתוכננים, לעבור הערכות ובדיקות וליטול את תרופת המחקר בהתאם להוראות רופא המחקר שלהם. עליהם לספר לרופא המחקר על כל תופעת לוואי שהם חווים ולהקפיד להשיב בכל ביקור את כל התרופות ואת המכשיר האלקטרוני למילוי שאלוני איכות החיים. 2. על המשתתפים לספר לרופא המחקר שלהם על כל תרופה או צמח מרפא אחרים שהם נוטלים. 3. ארוחות והגבלות תזונתיות: על המשתתפים להימנע מצריכה של כמויות גדולות של תפוזי חושחש (סביליה), אשכוליות או מיץ אשכוליות (ומוצרים אחרים המכילים פירות אלה [למשל, מרמלדה]) במהלך המחקר (למשל, לא יותר מכוס קטנה של מיץ אשכוליות [120 מ"ל], חצי אשכוליות, או כפית אחת עד שתי כפיות [15 גרם] של מרמלדה של תפוזי חושחש מדי יום).

    4. אסור למשתתפים במחקר להשתתף באף מחקר אחר במהלך השתתפותם במחקר זה. אם הם מבקרים אצל רופא או אצל רופא שיניים בהקשר רפואי כלשהו, עליהם לספר להם על ההשתתפות במחקר זה. 5. אסור למשתתפים התורמים דם לעשות זאת במהלך המחקר. 6. על המטופלים והמטופלות לפעול בהתאם לדרישות המפורטות בפרוטוקול בדבר שימוש באמצעי מניעה 7. משתתפים צריכים להימנע מתרומת זרע או מאחסון בבנק הזרע במשך 6 חודשים לפחות לאחר קבלת המנה האחרונה של טיפול המחקר.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}