מלנומה היא הצורה הקטלנית ביותר של סרטן העור, בשל הנטייה שלה לשלוח גרורות לאיברים חיוניים, כולל המוח, הריאות, הכבד ואיברים פנימיים אחרים. השכיחות של מלנומה עולה באופן דרמטי ברחבי העולם, ושיעורי התמותה מתחילים לרדת, ככל הנראה בשל מאמצים מוגברים לגילוי מוקדם ופריצות דרך משמעותיות בטיפול מתקדם במלנומה.
בכמחצית מהמופעים של מלנומה גרורתית יש מוטציות בגן BRAF, ויותר מ-95 אחוז מהן נמצאות באקסון 15 של BRAF ב V600. מוטציות V600 הנפוצות ביותר הן V600E ו-V600K, המהוות 66 עד91 אחוז ו-7 עד 30 אחוז מכלל מוטציות BRAF V600, בהתאמה. מוטציות אלו מפעילות באופן קונסטיטוטיבי את חלבון BRAF והתמרה של אותות במסלול RAF MEK ERK, מה שמוביל לשגשוג תאי הסרטן ולהישרדותם.
הטיפול במלנומה עורית מתקדמת השתנה מאוד בשנים האחרונות בעקבות אישורם של טיפולים אימונולוגיים חדשניים וחומרים ממוקדים.
ההנחיות הנוכחיות של הרשת הלאומית המקיפה לסרטן, 2020 ושל החברה האירופית לאונקולוגיה רפואית, ממליצות כי טיפול קו ראשון מועדף במלנומה גרורתית עם מוטציית BRAF יכלול טיפולים במעכב נקודות בקרה חיסוניות (במיוחד טיפול יחידני anti-PD-1, כגון פמברוליזומאב [pembrolizumab] או ניבולומאב [nivolumab]) במקום טיפול משולב עם BRAFi + MEKi. המלצה זו מבוססת על היכולת של אימונותרפיה להשיג הישרדות ללא התקדמות המחלה לטווח ארוך והישרדות כוללת במספר משמעותי של מטופלים. טיפולי קו שני כוללים את הטיפולים המשמשים לטיפול קו ראשון, ואימונותרפיות שונות, חומרים ציטוטוקסיים וחומרים ממוקדים בנסיבות מסוימות.