תחום: המטולוגיה
מצב רפואי: ממאירויות תאי B נשנות ו/או עמידות
מרכז
תכשיר רפואי
17/07/2022
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    לימפומה שאינה הודג'קין לימפומה שאינה הודג'קין (NHL) מדורגת כאחת ממחלות הסרטן השכיחות ביותר במרבית המדינות בעולם, עם כ 510,000 מקרים חדשים ב- 2018. מחלות NHL מסווגות לפי ארגון הבריאות העולמי כגידולים לימפואידיים שאינם בשלים, גידולי תאי B בשלים, גידולי תאי T ותאי natural killer, והפרעות לימפופרוליפרטיביות לאחר השתלה . לימפומה מפושטת של תאי B גדולים (DLBCL) היא תת-הסוג השכיח ביותר של לימפומה אגרסיבית המייצג 30-35% מכל מקרי NHL. כשליש מחולי DLBCL יפתחו מחלה נשנית ו/או עמידה (R/R), אשר מהווה את הגורם העיקרי לתחלואה ולתמותה. למרות הטיפולים החדשים, עדיין קיים צורך רפואי רב שנותר ללא מענה עבור חולים שאינם יכולים לעבור השתלת תאי גזע עצמית או לקבל טיפול ב- CAR-T. עבור חולים אלה ההישרדות הכללית נמוכה משמעותית. כמו כן, קיים צורך רב שנותר ללא מענה עבור חולים הסובלים מהישנות לאחר השתלה או טיפול ב- CAR-T.

    לימפומה פוליקולרית (FL) היא השניה בשכיחותה בקרב מחלות ה - NHL . הטיפול הקונבנציונלי ל FL אינו מרפא, ובמרבית החולים הללו המחלה תתקדם. אין טיפול מקובל עבור חולים שמחלתם מתקדמת בטווח של 24 חודשים ממועד הטיפול ההתחלתי באימונו-כימותרפיה או בטווח של 12 חודשים ממועד הטיפול בתכשיר יחיד. מרבית החולים עם FL חווים הישנויות סדרתיות ויטופלו בתכשירים זמינים רבים בשלב כלשהו במהלך מחלתם. לימפומה פוליקולרית (FL) היא השניה בשכיחותה בקרב מחלות ה - NHL . הטיפול הקונבנציונלי ל FL אינו מרפא, ובמרבית החולים הללו המחלה תתקדם. אין טיפול מקובל עבור חולים שמחלתם מתקדמת בטווח של 24 חודשים ממועד הטיפול ההתחלתי באימונו-כימותרפיה או בטווח של 12 חודשים ממועד הטיפול בתכשיר יחיד. מרבית החולים עם FL חווים הישנויות סדרתיות ויטופלו בתכשירים זמינים רבים בשלב כלשהו במהלך מחלתם. אף על פי ש FL נשנית היא בדרך כלל רגישה לטיפול לאחר הישנות, עומק ההפוגה יורד ומשך ההפוגה מתקצר בדרך כלל עם כל קו טיפול, ועדיין קיים צורך רפואי רב שנותר ללא מענה עבור חולי R/R FL.

    לימפומה של תאי המעטפת (MCL) מהווה כ- 7% מלימפומות שאינן הודג'קין במבוגרים כששיעור ההיארעות עולה עם הגיל מרבית החולים עם MCL סובלים ממחלה בשלב מתקדם במועד האבחון. על אף שהמחלה מסווגת כאינדולנטית (לא אגריסיבית) מבחינה קלינית, לעיתים תכופות היא מתנהגת כמחלה אגרסיבית. הטיפול ב- MCL אינו מרפא וכל המטופלים יסבלו ממחלה עמידה או נשנית. הטיפול במחלה נשנית קשה בשל התפתחותה המהירה של עמידות לכימותרפיה והחולים מטופלים בתכשירים רבים. לימפומה לימפובלסטית חריפה לימפומה לימפובלסטית חריפה (ALL) מאופיינת ע"י הצטברות לימפובלסטים ממאירים במח העצם, במחזור הדם ההיקפי ובאיברים הלימפואידיים. ALL היא מחלה נדירה, כשמרבית הממאירויות הן ממקור תאי B. לאור השיפור של תוצאות הטיפולים החדשים, מבוגרים עם ALL שאובחנה לראשונה יכולים להשיג שיעורי הפוגה מלאה של 60-90%.

    PIT565 הוא נוגדן תלת-ספציפי אלפאCD19אלפאCD3אלפאCD2 דמוי IgG הראשון מסוגו. קישור סימולטני של PIT565 ל CD19 על גבי תאי B ממאירים, ול -CD3 ו - CD2 על גבי תאי T, מוביל לקישור צולב אשר מוביל לשפעול תאי T ולהרג ספציפי של תאי B ממאירים. מולקולה המכוונת נגד CD19, עשויה לסייע בהתגברות על התשת תאי T, ובכך להגביר את עומק התגובה ולהאריך את משך התגובה במטופלים. PIT565 עשוי להשיג תגובות עמוקות יותר וממושכות יותר בהשוואה לנוגדני CD3 הבי-ספציפיים (BSP) המתחרים ולשיטות טיפול אחרות עבור חולים אלה. הבטיחות הפרה-קלינית של PIT565 נחקרה in vitro בתאים אנושיים ובמחקרי in vivo שנערכו בקופי צינומולגוס, אשר זוהו כזן רלוונטי מבחינה פרמקולוגית להערכת הבטיחות של PIT565. סיכוני הבטיחות האפשריים העיקריים אשר זוהו במחקרים אלו הם האפשרות לשחרור ציטוקינים (CRS), תופעות קרדיווסקולריות (ככל הנראה משניות לשחרור ציטוקינים), והאפשרות לשינוי בתגובה החיסונית, לרבות דיכוי חיסוני הומורלי המוביל לזיהומים מזדמנים. ניסיון קליני עם PIT565 - זהו המחקר הראשון בבני אדם ב- PIT565.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    אבחנה של לימפומה שאינה הודג'קין של תאי B נשנית ו/או עמידה לאחר כישלון שני קווי כימותרפיה או יותר,  ובחולי לוקמיה לימפוציטית חריפה של תאי B  נשנית ו/או עמידה.
    איזור גאוגרפי
    מרכז
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    17/07/2022
    שלב המחקר (פאזה)
    I
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    לא
    מספר NIH
    NCT053997496
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    זהו מחקר חד-זרועי למציאת מינון הכולל קבוצות בלתי תלויות ב- NHL ו- ALL, ו- 2 דרכי מתן אפשריות (תוך-ורידי ותת-עורי). המחקר יכלול שני חלקים חלק העלאת מינונים שאליו יגויסו חולי R/R NHL ו-R/R ALL. ובו יקבע המינון הבטוח לשימוש. וחלק הרחבת מינונים שאליו יגויסו חולי R/R LBCL (DLBC, HGBCL עם 2/3 מוטציות, PMBCL, FL3B) ו- R/R ALL ובו ינתן המינון הבטוח לשימוש שנקבע בחלק הראשון.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    PIT565
    שם מוצר גנרי
    PIT565
    צורת מתן
    תוך-ורידי,תת-עורי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    10
    מספר המשתתפים בעולם
    140
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    לא להשתתף במחקרים אחרים בהם נעשה שימוש במוצרי מחקר, בכל תקופת הניסוי.

    במקרה שנזקק לטיפול רפואי או לנטילת תרופות במהלך המחקר (כולל טיפול אלטרנטיבי ותוספי מזון) ליידע את הרופא המטפל או כל מטפל אחר שמשתתף במחקר ולהתייעץ על כך עם רופא המחקר.

    למלא אחר ההוראות שניתנות על ידי רופא וצוות המחקר.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}