רקע כללי
מחקר זה נערך על מנת לראות אם תרופה בשם דיסיטמאב ודוטין (disitamab vedotin ) לבדה או בשילוב עם פמברוליזומאב פועלת לטיפול בסרטן באורותליום המבטא HER2. המחקר יבדוק גם עד כמה דיסיטמאב ודוטין לבדה או בשילוב עם פמברוליזומאב בטוחה למשתתפים.
המשתתפים יהיו בעלי סרטן שהתפשט בגוף בסמוך למקום שבו הוא החל (מתקדם מקומית) ולא ניתן להסירו (לא ניתן לכריתה) או שהתפשט ברחבי הגוף (גרורתי). המחקר גם יחקור אילו תופעות לוואי מתרחשות כאשר המשתתפים מקבלים את התרופה.
התרופה: התרופה היא חלק מתצמיד הנוגדן-תרופה (ADC) שהורג תאים. המרכיב ההורג תאים של דיסיטמאב ודוטין הוא תרופה כימותרפית הנקראת MMAE.
בדיסיטמאב ודוטין, חלק הנוגדן מיועד להיצמד לתאים סרטניים המבטאים את HER2
כך שחלק התרופה יוכל להרוג אותם. ל-HER2 תפקיד חשוב בתאים סרטניים ובתאים שאינם סרטניים. לכן, דיסיטמאב ודוטין עשויה גם להיצמד למספר תאים שאינם סרטניים בגופך.
המחקר יכלול 5 קבוצות. בקבוצות א',ב' ו-ד' של המחקר תיבחן דיסיטמאב ודוטין לבדה במטופלים שקיבלו בעבר טיפול לסרטן.
בקבוצה ג' של המחקר, תיבחן דיסיטמאב ודוטין לבדה או בשילוב עם פמברוליזומאב במטופלים שלא קיבלו עד כה טיפול לסרטן. בקבוצה ה', תיבחן דיסיטמאב ודוטין בשילוב עם פמברוליזומאב במטופלים שלא קיבלו עד כה טיפול לסרטן. קבוצות ד' ו-ה' יתבצעו רק ביפן. בישראל ניתן להשתתף רק בקבוצות א' ו-ב'.
מאחר שדיסיטמאב ודוטין נצמדת לתאים סרטניים המייצרים את HER2 , חייב שיהיו למטופל גם תאים סרטניים מהסוג שמבטא HER2 על מנת שיוכל להשתתף במחקר.
למעלה מ-1,000 אנשים עם סרטן כבר קיבלו דיסיטמאב ודטוין במחקרים. מחקרים אלו בדקו מינונים שונים של דיסיטמאב ודוטין כדי לראות אם היא בטוחה לשימוש בבני אדם. הם גם בדקו את דיסיטמאב ודוטין כדי לראות אם היא פעלה לטיפול בסרטן, ואם כן, הם בדקו את מידת הפעולה שלה.
משך המחקר
המטופל יקבל דיסיטמאב ודוטין במחזורים של שבועיים. אם הסרטן יציב או משתפר, המטופל עשוי להמשיך לקבל דיסיטמאב ודוטין. לאחר שהמטופל הפסיק את הטיפול, המטופל יעבור ביקורי מעקב ו/או שיחות טלפון למעקב אחת ל-6 שבועות במשך 18 החודשים הראשונים, ולאחר מכן מדי 3 חודשים. אם תחמיר מחלת הסרטן של המטופל, ייצרו איתו קשר כל 3 חודשים בערך כדי לבדוק את מצבו של המטופל.
הליכי המחקר
- בדיקה גופנית - כוללת מדידות של סימנים חיוניים (לחץ הדם, קצב הלב וחום הגוף) ושל הגובה והמשקל.
- MRI/CT או מיפוי עצמות - כדי לבדוק את הסרטן של המטופל.
- אקו לב או סריקת MUGA - כדי לגלות את מידת תפקוד הלב של המטופל
- ביופסיה מהגידול - אם דגימה ארכיונית אינה זמינה, עבור בדיקת HER ולמטרות מחקר.
- בדיקות דם ושתן - לצורך בדיקות בטיחות ולמטרות מחקר.
- מילוי שאלונים