תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן ריאות
מרכז
תכשיר רפואי
16/12/2020
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    מטרות המטרות העיקריות של המחקר: הערכת הבטיחות של טיפול המשלב קרינה עם טיפול אימונוטרפי משולב ב Durvalumab ו- Tremelimumab הבא לבדוק בטיחות במודלsafety run in (run-in ). הערכת שיעור התגובה response rate) ) של מטופלי המחקר בהשוואה לנתונים היסטוריים של תגובה לכימותרפיה מבוססת פלטינום הניתנת כתשלובת של 2 תרופות, בקו ראשון. מטרת מחקר משנית: הערכת מדדי ההישרדות ללא התקדמות המחלה (PFS) progression free survival וההישרדות הכוללת (OS)overall survival של מטופלי המחקר בהשוואה לנתונים היסטוריים של מטופלים בכימותרפיה מבוססת פלטינום הניתנת כתשלובת של 2 תרופות, בקו ראשון.

    רציונל שילוב מעכבי CTLA-4 ו- PD(L)1 הגישה הנחקרת כיום להפחתת עמידותם של גידולים הינה עיכוב משולב של PDL1 ו CTLA4. שילוב זה עשוי להיות בעלת יתרון סינרגטי. באופן זה מתאפשרת אקטיבציה של מערכת החיסון הן במסת הגידול והן בבלוטת הלימפה שבסביבת התאים הסרטניים. שילובן של תרופות אימונותרפיות כבר נצפה כבעל שיעור תגובה משופר ביחס למונותרפיה. כך למשל, מתן nivolumab ו- ipilimumab לחולי מלנומה מתקדמת הוביל לשיעורי תגובה אובייקטיבית(ORR) over all response rate גבוהים מאלו שהושגו במתן טיפול עם תרופה יחידה. בנוסף, התגובה aנצפתה הייתה משמעותית וממושכת יותר. מצופה כי טיפול משולב עם מעכבי PD-L1 ו- CTLA-4 ( durvalumab ו- tremelimumab ) יביא לאקטיבציה מוגברת של מערכת החיסונית, ולפעילות אנטי סרטנית בחוליNSCLC . שילוב זה נצפה כבעל פרופיל בטיחות מקובל, על אף שהיקף תופעות הלוואי המסווגות כ immune-related adverse events (irAEs) עלול להיות נרחב יותר מזה הנצפה עם טיפול בתרופה יחידנית.

    מינוני התרופות במחקר זה, durvalumab ו-tremelimumab , נבחרו להשגה אופטימלית של עיכוב ממושך יחד עם שמירת פרופיל בטיחות מקובל.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן ריאות מתקדם או גרורתי מסוג NSCLC אשר החמירו על משטר טיפול ראשון באימונותרפיה.
    איזור גאוגרפי
    מרכז
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר
    תאריך אישור הניסוי
    16/12/2020
    שלב המחקר (פאזה)
    II
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    לא
    מספר NIH
    NCT05000710
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    שיטת גיוס המשתתפים זהו מחקר שלב IIa פתוח, בעל זרוע אחת, לחולי סרטן ריאות מתקדם או גרורתי מסוג NSCLC אשר נכשלו על טיפול קו ראשון במונו-אימונותרפיה. משתתפי המחקר יוקצו כולם למתן רדיותרפיה בשילוב עם Tremelimumab עם Durvalumab (MEDI4736) . המחקר יתנהל ב 3 קוהורטים עוקבים. קוהורט הרצה (קוהורט בטיחות ), קוהורט יעילות התחלתי, ואחריו קוהורט יעילות מורחב. שיטת הגיוס לקוהורט ההרצה

    קוהורט ההרצה תוכנן להערכת בטיחות וסבילות החולים לתשלובת רדיותרפיה עם טיפולים אימונותרפיים. לקוהורט זה יגויסו 9 חולים בצורה הדרגתית, שתחל בגיוס 4 חולים והמשך גיוס שאר החולים 5 חולים בשלבים.

    המדד להפסקת הגיוס הוגדר כשיעור מצטבר של 40% רעילות טיפולית המובילה להפסקת טיפול treatment-related toxicity leading to treatment discontinuation (TRTLTD) .

    התקופה שבמהלכה מדד זה ייבחן (TRTLTD period ) נקבעה כ12 השבועות הראשונים לטיפול המחקרי. תקופה זו גם מביאה בתוכה בחשבון אפשרות לדחיית טיפול מקסימלית מותרת של 28 יום. מתוך 9 חולים שיגויסו לשלב זה, סף של 4 חולים עם TRTLTD במהלך 12 שבועות ראשונים לטיפול יוביל להפסקת המחקר. לאחר גיוסם של 4 החולים הראשונים, הגיוס ייעצר זמנית עד שכל 4 החולים יסיימו את תקופת ה TRTLTD.

    במקרה ובו חלק מהחולים יחוו TRTLTD, כמות החולים הנוספים שתגויס תהא תלויה במס' החולים אשר חוו TRTLTD בכל שלב.

    בכל נקודת זמן במהלך הגיוס מס' החולים המקסימלי שיגויס יהיה שווה ל 4 פחות מס' המקרים המצטברים של TRTLTD. אופן שלבי הגיוס לקוהורט זה כתלות בהצטברות מקרי TRTLTD מפורט בפרוטוקול עבור כל מקרה ושלב (תמונות 2 4, סעיף 5.3.1 Safety Run-in cohort).

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    Durvalumab
    שם מוצר גנרי
    Durvalumab
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    40
    מספר המשתתפים בעולם
     
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    4 שבועות נקבעו כמשך הזמן הדרוש להמתנה מסיום הטיפול האימונותרפי בקו ראשון להתחלת טיפולי המחקר. חולים עם עדות להחמרה אובייקטיבית לפי RECIST1.1 ייכנסו לשלב המיון. בדיקת דימות נוספת תבוצע במקביל לתקופת המיון לאחר כחודש. חולים מתאימים עם הוכחה רדיולוגית להחמרה על קו ראשון במונו-אימונותרפיה יקבלו עירוי וורידי של 75 מ"ג Tremelimumab ו- 1500 מ"ג Durvalumab אחת ל 4 שבועות למשך 4 מחזורי טיפול, ולאחריהם המשך טיפול תחזוקה ב 1500 מ"ג Durvalumab אחת ל 4 שבועות.

    מתן הרדיותרפיה יחל 21 יום מהטיפול האימונותרפי הראשון, ויינתן ב10 פרקציות של 3Gy לאורך שבועיים. הטיפול הקרינתי יינתן לנגע אחד או יותר שיכולים להיות הנגע מקורי או גרורה. מועד הטיפול המשולב השני של durvalumab-tremelimumab יינתן בתחילת השבוע השני לטיפול הקרינתי, כשבוע לאחר מועד התחלתו. לאחר חתימה על טופס הסכמה למחקר תילקח דגימת ביופסיה טרייה (אלא אם כבר הושגה דגימה שלאחר החמרת מחלה) , עם עדיפות ללקיחה מהאתר בו המחלה החמירה על קו הטיפול הראשון. נוסף על כך, דגימות רקמה יושגו הן מביופסיה קיימת מזמן האבחון אם תהיינה זמינות, וכן מדגימות טריות כ 6 שבועות לאחר התחלת הטיפול המחקרי וכן בזמן החמרה על טיפול המחקר.

    דגימות דם ומיקרוביום למחקר קורלטיבי יילקחו לפני ובמהל הטיפול ונקודות זמן מוגדרות. הערכות הגידול תבוצע עם CT לחזה בטן ואגן עם וללא חומר ניגוד ורידי, ובתוספת חומר ניגוד בלקיחה פומית. הערכת הדימות בכניסה למחקר תבוצע תוך 14 לפני מתן הטיפול הראשון. בדיקות ההערכה הבאות יתקיימו כל 6 שבועות במהלך 18 שבועות וייספרו ממחזור 1 יום 1 ולאחריהן כל 8 שבועות עד להחמרה רדיולוגית בהתבסס על מדדי RECIST1.1 . בדיקת דימות מוחי תבוצע בכניסה למחקר.

    מעקב בתום הטיפול בעקבות הפסקת הטיפול, החולים יגיעו לביקור מעקב 28 יום מסיום הטיפול. המעקב יימשך דרך יצירת קשר כל 90 יום, החל מביקור סיום הטיפול, לצורך השגת סטטוס הישרדותי. חולים שסיימו טיפול מסיבות שאינו החמרה רדיולוגית ימשיכו בביצוע הערכות הגידול עי CT בהתאם ללוח זמני המחקר לצורך מדידת החמרה רדיולוגית . הליכים ספציפיים שצריכים להתבצע במהלך המחקר, כמו גם הזמנים בהם עליהם להתבצע וחלונות הזמן לביקורים הקשורים אליהם, מופיעים בפרוטוקול המחקר בסעיף 1.6 Schedule of Activities. הפרטים עבור כל אחד מההליכים מופיעים בסעיף 6 TRIAL PROCEDURES.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}