תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן תאי הכליה של תאים בהירים
דרום; ירושלים; מרכז; צפון
תכשיר רפואי
09/01/2022
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    בניסוי זה נבדקת בלזוטיפן (MK-6482) יחד עם פמברוליזומאב (pembro [פמברו]) באנשים שעברו ניתוח בשל סוג מסוים של סרטן כליות בשם סרטן תאי הכליה של תאים בהירים. ניסוי זה נערך על מנת: להשוות את הבטיחות של בלזוטיפן יחד עם פמברוליזומאב לעומת פלצבו יחד עם פמברוליזומאב לבדוק באיזו מידה פועלת בלזוטיפן יחד עם פמברוליזומאב לעומת פלצבו יחד עם פמברוליזומאב לבדוק אם איכות החיים של משתתפים המקבלים בלזוטיפן יחד עם פמברוליזומאב טובה יותר בהשוואה למשתתפים המקבלים פלצבו יחד עם פמברוליזומאב.

    בלזוטיפן היא תרופה ניסיונית. היא קיבלה אישור ממספר רשויות בריאות לטיפול בסוגים מסוימים של מחלת הסרטן, לרבות סרטן תאי הכליה באנשים עם מחלה נדירה ששמה מחלת וון-היפל לינדאו. פמברוליזומאב היא טיפול ניסיוני. היא אושרה בידי רשויות בריאות מסוימות לטיפול במחלות סרטן שונות, לרבות סרטן תאי הכליה. בלזוטיפן היא טבליה שיש ליטול כל יום, דרך הפה. פמברו תינתן באמצעות מחט בתוך הזרוע (עירוי תוך-ורידי [IV]) מדי 6 שבועות. ניסוי זה ישווה בין בלזוטיפן יחד עם פמברו לבין פלצבו יחד עם פמברו. פלצבו נראה כמו תרופת הניסוי, אולם אין בו רכיבים פעילים.

    משך השתתפות בניסוי ניסוי זה כולל 3 שלבים: סינון: בשלב זה צוות הניסוי יבדוק אם המטופל מתאים להשתתפות בניסוי והוא יימשך כ-6 שבועות. במהלך תקופה זו, המטופל יבקר במרכז המחקר פעם אחת או יותר. טיפול: שלב הטיפול יימשך כשנה אחת, כל עוד מחלת הסרטן לא תחמיר והמטופל יסבול את תרופות הניסוי. המטופל יבקר במרכז הניסוי בערך אחת ל-3 שבועות במשך 6 החודשים הראשונים של שלב הטיפול. ביתר שלב הטיפול, המטופל יבקר במרכז הניסוי פעם ב-6 שבועות לערך. מעקב: לאחר שהמטופל יפסיק לקבל תרופות ניסוי, הוא ייכנס לשלב המעקב. ביקור מעקב ראשון חל כ-30 יום לאחר קבלת המנה האחרונה של תרופות הניסוי. אם המטופל ישלים שנה שלמה של טיפול או אם יפסיק את הטיפול לפני הזמן מבלי שמחלת הסרטן תחזור, כך יראה לוח הזמנים של ביקורי המעקב: בערך כל 3 חודשים בשנה הראשונה של שלב המעקב בערך כל 4 חודשים בשנים 2-4 של שלב המעקב לאחר מכן, פעם ב-6 חודשים לערך. אם מחלת הסרטן תחזור, צוות הניסוי יצור קשר עם המטופל מדי 12 שבועות לערך, כדי לבדוק את מצב בריאותו.

    פרוצדורות עיקריות הנדרשות מהמטופל: לעבור בדיקה גופנית למסור דגימות דם ושתן לעבור אלקטרוקרדיוגרמה (אק"ג) למסור דגימת גידול מניתוח קודם. לעבור סריקות של המוח, העצמות, החזה, הבטן, והאגן. יתכן שסריקות אלה יתבצעו באמצעות טומוגרפיה ממוחשבת (CT), דימות תהודה מגנטית (MRI), טומוגרפיה של פליטת פוזיטרונים (PET) או בדיקות אחרות.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    טיפול אדג'ובנטי בסרטן תאי הכליה (RCC) אחרי כריתת כליה
    איזור גאוגרפי
    דרום; ירושלים; מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; מרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    09/01/2022
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    בלזוטיפן + פמברוליזומאז

    פלאצבו + פמברוליזומאב

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    בלזוטיפן
    שם מוצר גנרי
    בלזוטיפן
    צורת מתן
    פומי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    מדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    16
    מספר המשתתפים בעולם
    1600
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    להגיע לביקורי ניסוי בהתאם להנחיות ליטול את תרופות הניסוי על פי ההוראות להסכים לשוחח עם רופא או צוות הניסוי בהתאם לצורך עבור נשים שמסוגלת להרות, יש לעשות בדיקת הריון ביתית. צוות הניסוי יספק קיטים לבדיקות הריון ביתית והדרכה איך להשתמש בהם. צוות הניסוי גם יעדכן מתי יש לבצע את הבדיקות הללו ויצור קשר לקבלת התוצאות של הבדיקות. לקבל כרטיס זיהוי לנבדק

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}