תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן תאי האורותל, גרורתי או מתקדם מקומית שאינו ניתן לכריתה
דרום; ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
29/09/2021
סיים לגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    סיים לגייס
    תקציר המחקר

    מחקר זה נערך עם תרופה בשם סקיטוזומאב גוביטקאן אשר קיבלה אישור ראשוני של מנהל המזון והתרופות (FDA) (רשות הבריאות בארה"ב) עבור מטופלים עם סרטן תאי האורותל מתקדם מקומית או גרורתי (mUC) שקיבלו בעבר כימותרפיה המכילה פלטינום ומעכב קולטן מוות מתוכנת-1 (PD-1) או מעכב ליגנד מוות מתוכנן 1 (PD-L1). כמו כן, סקיטוזומאב גוביטקאן קיבלה אישור מלא עבור מטופלים עם סרטן שד שלילי לשלושת הסמנים (TNBC), גרורתי או מתקדם מקומית, שאינו ניתן לכריתה, שקיבלו שני טיפולים קודמים או יותר, כשלפחות אחד מהם היה עבור מחלה גרורתית. עם זאת, סקיטוזומאב גוביטקאן עדיין נחקרת מחוץ לארה"ב. מחקר זה נערך כדי לקבוע את הבטיחות והיעילות של סקיטוזומאב גוביטקאן מכיוון שמחקרים קודמים הראו כי מטופלים עם mUC שקיבלו סקיטוזומאב גוביטקאן הדגימו שיפור במחלת הסרטן שלהם.

    סקיטוזומאב גוביטקאן מורכבת מתרופה המחוברת לנוגדן. התרופה היא המרכיב הפעיל של אירינוטקאן (irinotecan). אירינוטקאן היא סוג של כימותרפיה שאושרה לטיפול בסרטן מתקדם של המעי הגס והחלחולת. נוגדנים הם חלבונים הנוצרים בדרך כלל על ידי מערכת החיסון. הנוגדן בתרופה זו נקשר לחלבון שנקרא Trop-2 ונמצא על תאי סרטן, כולל תאים של סרטן תאי האורותל. המחקר נערך כדי לקבוע אם סקיטוזומאב גוביטקאן טובה יותר מהטיפול המקובל בכימותרפיה (פקליטקסל או דוסטאקסל) בשליטה על סרטן תאי האורותל גרורתי או מתקדם מקומית שאינו ניתן לכריתה. המטרה העיקרית של מחקר זה היא לקבוע אם הטיפול בסקיטוזומאב גוביטקאן יכול לשפר את ההישרדות במטופלים עם סרטן תאי האורותל גרורתי או מתקדם מקומית שאינו ניתן לכריתה, אשר קיבלו כבר כימותרפיה המכילה פלטינום (למשל ציספלאטין או קרבופלטין) וטיפול נוגד PD-1/PD-L1 (למשל, פמברוליזומאב [pembrolizumab]).

    המשתתפים יעברו הקצאה אקראית לאחת מקבוצות הטיפול הבאות: קבוצה א': סקיטוזומאב גוביטקאן קבוצה ב': טיפול לפי בחירת הרופא - אחת מתוך שתי אפשרויות של טיפול כימותרפי מקובל: פקליטקסל או דוסטאקסל לכל משתתף יהיה סיכוי של 50% לקבל את סקיטוזומאב גוביטקאן (קבוצה א') וסיכוי של 50% לקבל את אחת מהתרופות הכימותרפיות בהתאם לטיפול המקובל (קבוצה ב') (יחס של 1:1). תקופת הטיפול היא מחזורים של 3 שבועות (סקיטוזומאב גוביטקאן, פקליטקסל ודוסטאקסל) עד להתקדמות המחלה, התפתחות של רעילות בלתי קבילה או עד לעמידה בקריטריון אחר להפסקת הטיפול. טיפול לאחר התקדמות המחלה מותר אם ישנן ראיות לתועלת קלינית כפי שייקבע על ידי החוקר הראשי. הנבדקים יכולים להמשיך לקבל את טיפול המחקר כל עוד הם מדגימים תועלת קלינית כפי שייקבע על ידי הרופא המטפל. לאחר סיום טיפול המחקר, המשתתפים יהיו במעקב מדי 8 שבועות באמצעות שיחת טלפון או במהלך ביקור שגרתי במרפאה, עד למוות, ביטול ההסכמה או 12 חודשים לאחר מתן המנה של הנבדק האחרון, המוקדם מביניהם.

    משך המחקר הכולל יהיה תלוי בסבילות הכוללת של המטופלים לתרופת המחקר ובתגובה לטיפול. צפוי כי המחקר כולו יימשך כ-3.5 שנים. עם סיום המחקר, נבדקים המפיקים תועלת מסקיטוזומאב גוביטקאן יוכלו להמשיך לקבל טיפול במחקר המשך. משתתפי המחקר יעברו מספר ביקורי מחקר במהלך השתתפותם במחקר. ההליכים מתבצעים כדי לבדוק את בריאות המשתתפים במחקר ולאסוף נתוני מחקר.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן תאי האורותל, גרורתי או מתקדם מקומית שאינו ניתן לכריתה, אשר התקדם לאחר טיפול קודם
    בכימותרפיה המכילה פלטינום וטיפול נוגד PD-1/PD-L1
    איזור גאוגרפי
    דרום; ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; מרכז רפואי ע"ש אסף הרופא, צריפין; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש ספיר, מאיר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    29/09/2021
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT04527991
    זרועות מחקר

    1. סקיטוזומאב גוביטקאן: ניתנת במתן תוך-ורידי במינון של 10 מ"ג/ק"ג.

    2. טיפול לפי בחירת הרופא - אחת מתוך שתי אפשרויות של טיפול כימותרפי מקובל: - פקליטקסל: ניתנת במתן תוך-ורידי במינון של 175 מ"ג/מ"ר - דוסטאקסל: ניתנת במתן תוך-ורידי במינון של 75 מ"ג/מ"ר

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    לא רלוונטי
    שם מוצר גנרי
    סקיטוזומאב גוביטקאן Sacituzumab govitecan
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    מדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    22
    מספר המשתתפים בעולם
    600
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    בכל ביקור, משתתפי המחקר יעברו חלק מהבדיקות/הליכים הבאים או את כולם: סקירת ההיסטוריה הרפואית והתרופות, בדיקה גופנית, סימנים חיוניים, משקל וגובה, סריקת טומוגרפיה ממוחשבת ((CT או דימות תהודה מגנטית (MRI), אק"ג, מילוי שאלונים, דגימות דם, דגימות שתן ובדיקת היריון, אם רלוונטי. הדרישות מהמשתתפים בניסוי: - להגיע לכל הביקורים המתוכננים כפי שייקבע על ידי רופא המחקר - למלא אחר ההנחיות של צוות המחקר לגבי המחקר - להודיע לרופא המחקר על כל תסמין, שינוי בתרופות, פגישות עם רופא או אחות או אשפוז בבית חולים. יש להודיע לרופא המחקר לפני נטילה של תרופות חדשות כלשהן - לספר לרופא המחקר על כל בעיה חדשה שהתרחשה או החמירה במהלך המחקר - לספר לרופא המחקר אם מתוכנן ניתוח כלשהו או כל טיפול או הליך רפואי אחר - להודיע לרופא המחקר במקרה של היריון של משתתפת/בת זוג של משתתף - למלא שאלונים על מצב הבריאות והתפקוד לפי ההוראות - לא להשתתף במחקרים קליניים אחרים שבהם נעשה שימוש במוצרים ניסיוניים, למשך כל תקופת המחקר.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}