תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן שלפוחית השתן החודר לשריר
מרכז; צפון
 
22/06/2021
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    מחקר זה נועד להעריך את היעילות נגד הגידול ואת הבטיחות של אנפורטומאב ודוטין פריאופרטיבי בשילוב עם פמברוליזומאב וכריתה רדיקלית + PLND בהשוואה לטיפול המקובל הנוכחי (כימותרפיה ניאואדג'ובנטית [גמציטבין בשילוב עם ציספלטין] וכריתה רדיקלית + PLND) עבור משתתפים עם סרטן שלפוחית השתן החודר לשריר (MIBC) שמתאימים לטיפול בציספלטין. סרטן שלפוחית השתן הוא אחת הממאירויות הנפוצות ביותר בעולם. קרצינומה אורותליאלית היא סרטן הנובע מהאנדותל האורותליאלי, היוצר את הדפנות של איברים שונים, לרבות שלפוחית השתן, אגן הכליה, השופכן והשופכה. קרצינומה אורותליאלית היא הסוג ההיסטולוגי הבולט ביותר של סרטן שלפוחית השתן בארה"ב ובמערב אירופה. שיעור ההיארעות העולמי של סרטן שלפוחית השתן עולה על 549,000 מקרים בשנה, עם 199,000 מקרי מוות בשנה.

    ניסוי זה נערך על מנת: לבדוק אם EV ופמברו לפני ואחרי הניתוח יעילות יותר מגמציטבין וציספלטין לפני הניתוח. ימדדו את היעילות באמצעות דגימות רקמה הניטלות במהלך ניתוח וכן ההדמיות שיבוצעו בנקודות זמן שונות. לבדוק את הבטיחות של EV ופמברו לפני ואחרי הניתוח לראות באיזו מידה גופך מתמודד עם EV ופמברו לפני ואחרי הניתוח לבדוק אם משתתפים המקבלים EV ופמברו לפני ואחרי הניתוח חיים זמן רב יותר בהשוואה לאלו שקיבלו גמציטבין וציספלטין לפני הניתוח לבחון את איכות החיים של המשתתף לניסוי יש 4 שלבים. משך הזמן שבו תשתתף בניסוי זה תלוי במשך הזמן שבו המשתתף נמצא בכל שלב ובאופן שבו הסרטן שלו מגיב לטיפול. סינון: ראשית, צוות הניסוי יבדוק אם המטופל יכול להשתתף בניסוי. הליך זה נקרא שלב הסינון, והוא ייארך עד 6 שבועות. במהלך תקופה זו, המטופל יגיע למרכז המחקר פעם אחת או יותר.

    טיפול לפני הניתוח: אם המטופל יוכל להשתתף בניסוי, השלב הבא הוא שלב הטיפול לפני הניתוח. ישתתף בשלב טיפול זה במשך 16 שבועות (כ-4 חודשים) לכל היותר. המטופל יבקר במרכז המחקר פעמיים מדי 3 שבועות. זה נקרא מחזור טיפול. יהיו למטופלעד 4 מחזורי טיפול. לאחר שהמטופל ישלים את מחזורי הטיפול, יגיע למרכז המחקר כשבוע לאחר מכן לצורך סריקות דימות לפני הניתוח. לאחר מכן יעבור ניתוח להסרת שלפוחית השתן שלך בתוך 6 שבועות מהמנה האחרונה של תרופות הניסוי שלו טיפול לאחר הניתוח: לאחר הניתוח של המטופל, יגיע למרכז המחקר כ-6 שבועות לאחר מכן עבור סריקות דימות שלאחר הניתוח. אם תהיה בקבוצה 1 ואם הסרטן שלו לא יחמיר, יעבור לשלב הטיפול שלאחר הניתוח. המטופל ישתתף בשלב הטיפול שלאחר הניתוח 39 שבועות (כ-9 חודשים) לכל היותר. המטוםח יבקר במרכז המחקר פעם או פעמיים מדי 3 שבועות. יהיו לו עד 13 מחזורי טיפול. לאחר השלמת הטיפול שלו, ימשיך לשלב המעקב. אם ישתייך לקבוצה 2, ימשיך לשלב המעקב לאחר סריקות הדימות שלו לאחר הניתוח.

    מעקב: לאחר שהמטופל יפסיק לקבל את תרופות הניסוי, יכנס לשלב המעקב. במהלך שלב המעקב, יתבקש להמשיך לבצע בדיקות המאפשרות לנו לקבוע את מצב בריאותו. המטופל ימשיך להיות במעקב ולעבור בדיקות, גם אם יתחיל טיפול חדש לסרטן. אם הסרטן שלו יחמיר בכל עת במהלך הניסוי, רופא הניסוי או צוות הניסוי עדיין ייצרו איתו קשר. אם המטופל יהיה בקבוצה 1, יתבקש להגיע למרכז המחקר לביקור מעקב כ-30 יום לאחר המנה האחרונה שלו של תרופת הניסוי. המטופל יתבקש גם לבקר במרכז המחקר כל 12 שבועות במשך שנתיים לאחר סריקת הדימות הראשונה שלו לאחר הניתוח ובכל 24 שבועות לאחר מכן. אם המטופל יהיה בקבוצה 2, יתבקש להגיע למרכז המחקר לביקור מעקב כל 6 שבועות במשך כ-9 חודשים, כל 12 שבועות עד סוף השנה השנייה, וכל 24 שבועות לאחר מכן. ייתכן שרופא הניסוי או צוות הניסוי ייצרו קשר עם כל המשתתפים בערך כל 12 שבועות כדי לבדוק את בריאותם. הדבר יימשך אלא אם המטופל יבחר להפסיק את השתתפותו בניסוי זה או אם הניסוי יופסק.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן שלפוחית השתן החודר לשריר
    איזור גאוגרפי
    מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    22/06/2021
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT04700124
    זרועות מחקר

    קבוצה 1: EV + פמברו לפני ואחרי הניתוח

    קבוצה 2: גמציטבין + ציספלטין לפני הניתוח

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
     
    שם מוצר מסחרי
    KEYTRUDA, Padcev
    שם מוצר גנרי
    Pembrolizumab, Enfortumab vedotin (EV)
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    16
    מספר המשתתפים בעולם
    784
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    לשוחח על ההיסטוריה הרפואית שלך ועל הרגשתך, יעברו על התרופות הקודמות והנוכחיות שלך, תעבור בדיקה גופנית, כולל סימנים חיוניים ובדיקה נוירולוגית, לעבור בדיקת עיניים, ישאלו אותך שאלות כדי לבדוק כיצד אתה מבצע את הפעילויות היומיומיות שלך, למלא שאלונים קצרים, לעבור אלקטרוקרדיוגרמה (אקג) בדיקה למדידת הפעילות החשמלית של הלב שלך, לעבור ציסטוסקופיה בדיקה הבוחנת את דופן שלפוחית השתן שלך כדי לבדוק הימצאות של גידולים , לעבור ניתוח להסרת שלפוחית השתן שלך (כריתה רדיקלית של שלפוחית השתן), תעבור הליך להסרת בלוטות הלימפה באזור דקירה באצבע לבדיקת רמת הסוכר בדם שלך יבצעו סריקת או סריקות CT ו/או MRI כדי לבדוק אם חלו שיפור או החמרה במחלת הסרטן שלך לתת דגימות דם ושתן לעבור ביופסיה או לתת דגימת גידול מביופסיה קודמת בתחילת הניסוי. ייתכן שייעשה שימוש ברקמה שלך כדי לשפר ולפתח בדיקות כדי לעזור לאנשים עם סרטן. ייתכן שישתמשו ברקמה זו בשלמותה ושהיא לא תהיה זמינה לבדיקות עתידיות, תתבקש לספק ביופסיית גידול טרייה נוספת מהניתוח שלך, ואז ייתכן שוב בסוף הטיפול שלך או כאשר תחליט לעזוב את הניסוי.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}