מיאלופיברוזיס (MF) הוא סוג של ניאופלזם מיאלופרוליפרטיבי המאופיין בשגשוג תאי גזע משובטים הקשור לייצור רמות גבוהות בסרום של ציטוקינים דלקתיים ופרואנגיאוגניים מרובים. מבחינה קלינית, MF מאופיין באנמיה מתקדמת, לויקופניה או לויקוציטוזה, טרומבוציטופניה או טרומבוציטמיה, והמטופויזה חוץ-מדולרית רב-איברית המערבת באופן בולט ביותר את הכבד והטחול.
רוקסוליטיניב, מעכב חזק וסלקטיבי של JAKS 1-2, אושר לשימוש במטופלים עם MF בסיכון בינוני או גבוה. עם זאת, אין טיפולים מאושרים שתוכננו במיוחד לשימוש כאשר התגובה לטיפול ב-JAK הופכת לתת אופטימלית או דועכת. פרסקליסיב (INCB050465) הוא מעכב חדשני, חזק וסלקטיבי של אנזימי PI3K Class IA, עם סלקטיביות לאיזופורם למדה.
המחקר הנוכחי משווה את ההשפעה של שילוב מעכב JAK רוקסוליטיניב ומעכב לPI3K פרסקליסיב עם רוקסוליטיניב בתוספת פלצבו על סימנים ותסמינים של MF בקרב משתתפים עם MF בסיכון בינוני או גבוה, אשר נאיביים לטיפול הן במעכב JAK קודם והן במעכב PI3K קודם.
מטרה ראשונית: להעריך ולהשוות את היעילות של פרסקליסיב עם רוקסוליטיניב לעומת פלצבו עם רוקסוליטיניב על נפח הטחול בשבוע 24.
מיון למחקר: עד 28 ימים. טיפול המחקר הוא 24 שבועות. המשתתפים יוקצו באופן אקראי ביום 1 לקבוצה א' או לקבוצה ב'. תקופת הארכה: אחרי 24 שבועות, המשתתפים יכולים להיכנס לתקופת ההארכה של המחקר. כל 12 שבועות במהלך תקופת ההארכה, המשתתף יבקר במרכז המחקר לבדיקות, הליכים ובחינות שונות. הטיפול ימשיך כל עוד משטר הטיפול נסבל והמשתתף אינו עומד בתנאים להפסקת טיפול. משתתפים שהפסיקו את טיפול המחקר יהיו במעקב כדי לדעת אילו טיפולי MF הם מקלים בהמשך ומה מצב הישרדותם. לאחר שהמשתתף האחרון יסיים את ביקור שבוע 24, הסמיות תוסר מהמחקר. משתתפים ששובצו באקראי לקבוצת הפלצבו/רוקסוליטיניב יכולים לעבור לקבוצת הטיפול בפרסקליסיב עם רוקסוליטיניב. תקופת מעקב בטיחות: 30 עד 35 ימים אחרי נטילת המנה האחרונה של התרופה. תקופת מעקב הישרדות: עד להסרת ההסכמה, או סוף המחקר, הראשון מביניהם. ההערכה היא כי כל אחד מהמשתתפים יהיה במחקר כ- 36 חודשים.
סיום הגיוס בישראל צפוי כעת ל-5 בנובמבר 2023; סגירת המחקר בישראל מתוכננת ל-1 ביוני 2025.
במהלך המחקר יתבקש המשתתף: לספק מידע דמוגרפי, למלא שאלונים, לעבור בדיקות/הליכים כגון בדיקת היריון (אם רלוונטי) סימנים חיוניים, בדיקה גופנית, מישוש טחול, בדיקות דם (כולל דגימות לסמנים ביולוגיים, בדיקות גנומיות, בדיקות שגרתיות, פרמקוקינטיקה), ביופסיה של מח העצם, בדיקת שתן, א.ק.ג., MRI ו/או סריקת CT. בדיקת תאים מונונוקלאריים בדם היקפי (PBMC) לא תתבצע למשתתפים בישראל.
ועדת DSMB / DMC עצמאית תייעץ לגבי מחקר זה ותבצע את ניתוחי הביניים.