תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: לימפומה
דרום; ירושלים; מרכז; צפון
תכשיר רפואי
24/03/2021
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    מחקר שלב 3 רב-מרכזי, בהקצאה אקראית, כפול-סמיות, מבוקר פלצבו מתוכנן להעריך את היעילות והבטיחות של טפסיטאמאב ושל לנלידומיד בנוסף לריטוקסימאב לעומת פלצבו ולנלידומיד בנוסף לריטוקסימאב במשתתפים עם לימפומה פוליקולרית נשנית/עמידה או מרג'ינל זון לימפומה נשנית/עמידה. משתתפים גברים ונשים בני 18 לפחות עם לימפומה פוליקולרית מאושרת היסטולוגית בדרגה 1, 2 או 3א, או נודל מרג'ינל זון לימפומה, ספלניק מרג'ינל זון לימפומה או מאלט מרג'ינל זון לימפומה מאושרות היסטולוגית שטופלו בעבר עם לפחות טיפול אימונותרפי מערכתי אחד נוגד-CD20 או כימו אימונותרפיה. הדבר כולל טיפולים כגון טיפול יחידני בריטוקסימאב (rituximab) או כימותרפיה בתוספת אימונותרפיה עם ריטוקסימאב או אובינוטוזומאב (obinutuzumab), עם או ללא אחזקה. חייבים להיות בעלי תיעוד של הישנות, עמידות או התקדמות המחלה לאחר טיפול מערכתי: לימפומה נשנית: הישנות לאחר תגובה ראשונית של הפוגה מלאה לטיפול קודם.

    לימפומה עמידה: השגת פחות מהפוגה חלקית עם הטיפול האחרון או השגת הפוגה מלאה או הפוגה חלקית שנמשכה פחות מ-6 חודשים לפני התקדמות הלימפומה. לימפומה מתקדמת: התקדמות מחלה לאחר תגובה ראשונית של הפוגה חלקית או מחלה יציבה אחרי טיפול קודם. מטרת המחקר: 1.להשוות את היעילות של טפסיטאמאב ולנלידומיד בנוסף לריטוקסימאב לעומת היעילות של פלצבו ולנלידומיד בנוסף לריטוקסימאב במונחים של הישרדות ללא התקדמות המחלה (PFS) במשתתפים עם לימפומה פוליקולרית נשנית/עמידה. 2.להשוות את היעילות של טפסיטאמאב ושל לנלידומיד בנוסף לריטוקסימאב לעומת פלצבו ולנלידומיד בנוסף לריטוקסימאב במונחים של PFS באוכלוסייה הכללית (לימפומה פוליקולרית ומרג'ינל זון לימפומה). 3.להשוות את היעילות של טפסיטאמאב ושל לנלידומיד בנוסף לריטוקסימאב לעומת פלצבו ולנלידומיד בנוסף לריטוקסימאב במונחים של שיעור PET-CR בסוף הטיפול (EOT) והישרדות הכוללת (OS) באוכלוסיית החולים בלימפומה פוליקולרית. המחקר מורכב מתקופת סינון, תקופת טיפול (עד 12 מחזורים של 28 ימים) ותקופת מעקב.

    תבוצע הקצאה אקראית של כ-528 משתתפים עם לימפומה פוליקולרית ו-60 עד 90 משתתפים עם מרג'ינל זון לימפומה ביחס של 1:1 לשתי קבוצות הטיפול. משך המחקר עבור משתתף יחיד מחולק לתקופת הסינון (עד 28 ימים), תקופת טיפול (12 מחזורים של 28 ימים), סוף הטיפול (EOT; 4-8 שבועות לאחר הטיפול האחרון) ותקופת מעקב (60 חודשים לאחר סוף הטיפול). משך הזמן הכולל הוא עד כ-6 שנים לכל משתתף. החולה יבצע את הבדיקות הבאות: ביופסיה ושאיבת נוזל של מח העצם , בדיקה גופנית וסמנים חיוניים, מילוי שאלונים, בדיקת CT או MRI, סריקת PET, ביופסיה של רקמת הגידול (דגימה ארכיונית אם קיימת או דגימה טרייה), בדיקות דם ושתן רוטיניות ולצורכי המחקר כולל בדיקות פרמקוקינטיות ובדיקות גנטיות. בדיקות אופציונליות במהלך המחקר - בדיקת ביופסיה טריה של רקמת גידול בעת החמרה או השנות המחלה ובביקור סיום המחקר.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    לימפומה פוליקולרית נשנית/עמידה בדרגה 1-3א או לימפומה נשנית/עמידה באזור מרגינלי
    איזור גאוגרפי
    דרום; ירושלים; מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; בית חולים המרכזי בעמק; בית חולים שערי צדק; מרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה; מרכז רפואי ע"ש א. וולפסון; מרכז רפואי ע"ש אסף הרופא, צריפין; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש ספיר, מאיר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    24/03/2021
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    קבוצת טיפול א': - טפסיטאמאב במינון 12 מ"ג/ק"ג במתן תוך-ורידי בימים 1, 8, 15 ו-22 של מחזורים 1 עד 3, ובימים 1 ו-15 (פעם בשבועיים) של מחזורים 4 עד 12. אורך המחזור הוא 28 ימים. יחד עם - ריטוקסימאב (כולל תרופות ביוסימילריות) במינון 375 מ"ג/מ"ר במתן תוך-ורידי בכל שבוע במחזור 1 בימים 1, 8, 15 ו-22, וביום 1 של כל מחזור בן 28 ימים ממחזור 2 עד 5. יחד עם - לנלידומיד (כולל תרופות גנריות) במינון 20 מ"ג במתן פומי פעם ביום בימים 1 עד 21 של כל מחזור בן 28 ימים במשך 12 מחזורים.

    קבוצת טיפול ב': - פלצבו של טפסיטאמאב (0.9% תמיסת מלח) במתן תוך-ורידי בימים 1, 8, 15 ו-22 של מחזורים 1 עד 3, ובימים 1 ו-15 (פעם בשבועיים) של מחזורים 4 עד 12. אורך המחזור הוא 28 ימים. יחד עם - ריטוקסימאב (כולל תרופות ביוסימילריות) במינון 375 מ"ג/מ"ר במתן תוך-ורידי בכל שבוע במחזור 1 בימים 1, 8, 15 ו-22, וביום 1 של כל מחזור בן 28 ימים ממחזור 2 עד 5. יחד עם - לנלידומיד (כולל תרופות גנריות) במינון 20 מ"ג במתן פומי פעם ביום בימים 1 עד 21 של כל מחזור בן 28 ימים במשך 12 מחזורים.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    INCMOR00208
    שם מוצר גנרי
    tafasitamab
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    30
    מספר המשתתפים בעולם
    618
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    -אסור להשתתף בניסויים התערבותיים אחרים -לספר לרופא המחקר אם יש לך אלרגיות כלשהן כולל אלרגיות לתרופות -להגיע לכל הביקורים שנקבעו -ליטול את טבליות הלנלידומיד בהתאם להוראות. לוודא שטבליות הלנלידומיד נשמרת הרחק מהישג ידם של ילדים ואנשים עם יכולת מוגבלת לקרוא או להבין. -להחזיר כל מכלי הלנלידומיד של המחקר שלא נעשה בהם שימוש, בהתאם להוראות צוות המחקר -לעקוב אחר הנחיות רופא המחקר לגבי האפשרות להמשיך ליטול את תרופות המרשם הרגילות שלך או תרופות אחרות ללא מרשם במהלך המחקר -להודיע לרופא המחקר על כל שינוי בתרופות הנוכחיות שלך, על כל מחלה או פציעה, על תופעות לוואי לא צפויות או מדאיגות או בעיות שהתעוררו במהלך המחקר -להודיע לרופא המחקר אם בכוונתך לעבור ניתוח אלקטיבי או כל טיפול/הליך רפואי אחר -להמשיך לבקר באופן סדיר את רופא המשפחה/הרופא המטפל או כל רופא מומחה אחר שביקרת לפני התחלת המחקר, כי ההשתתפות במחקר אינה מחליפה את הטיפול הרפואי הרגיל -ליצור קשר עם רופא המחקר אם יהיו לך שאלות כלשהן לגבי המחקר -כל טיפול רפואי במהלך הניסוי (כולל טיפול חלופי ותוספי מזון), דורש התייעצות עם רופא הניסוי

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}