מחקר שלב 3 רב-מרכזי, בהקצאה אקראית, כפול-סמיות, מבוקר פלצבו מתוכנן להעריך את היעילות והבטיחות של טפסיטאמאב ושל לנלידומיד בנוסף לריטוקסימאב לעומת פלצבו ולנלידומיד בנוסף לריטוקסימאב במשתתפים עם לימפומה פוליקולרית נשנית/עמידה או מרג'ינל זון לימפומה נשנית/עמידה.
משתתפים גברים ונשים בני 18 לפחות עם לימפומה פוליקולרית מאושרת היסטולוגית בדרגה 1, 2 או 3א, או נודל מרג'ינל זון לימפומה, ספלניק מרג'ינל זון לימפומה או מאלט מרג'ינל זון לימפומה מאושרות היסטולוגית
שטופלו בעבר עם לפחות טיפול אימונותרפי מערכתי אחד נוגד-CD20 או כימו אימונותרפיה. הדבר כולל טיפולים כגון טיפול יחידני בריטוקסימאב (rituximab) או כימותרפיה בתוספת אימונותרפיה עם ריטוקסימאב או אובינוטוזומאב (obinutuzumab), עם או ללא אחזקה.
חייבים להיות בעלי תיעוד של הישנות, עמידות או התקדמות המחלה לאחר טיפול מערכתי:
לימפומה נשנית: הישנות לאחר תגובה ראשונית של הפוגה מלאה לטיפול קודם.
לימפומה עמידה: השגת פחות מהפוגה חלקית עם הטיפול האחרון או השגת הפוגה מלאה או הפוגה חלקית שנמשכה פחות מ-6 חודשים לפני התקדמות הלימפומה.
לימפומה מתקדמת: התקדמות מחלה לאחר תגובה ראשונית של הפוגה חלקית או מחלה יציבה אחרי טיפול קודם.
מטרת המחקר:
1.להשוות את היעילות של טפסיטאמאב ולנלידומיד בנוסף לריטוקסימאב לעומת היעילות של פלצבו ולנלידומיד בנוסף לריטוקסימאב במונחים של הישרדות ללא התקדמות המחלה (PFS) במשתתפים עם לימפומה פוליקולרית נשנית/עמידה.
2.להשוות את היעילות של טפסיטאמאב ושל לנלידומיד בנוסף לריטוקסימאב לעומת פלצבו ולנלידומיד בנוסף לריטוקסימאב במונחים של PFS באוכלוסייה הכללית (לימפומה פוליקולרית ומרג'ינל זון לימפומה).
3.להשוות את היעילות של טפסיטאמאב ושל לנלידומיד בנוסף לריטוקסימאב לעומת פלצבו ולנלידומיד בנוסף לריטוקסימאב במונחים של שיעור PET-CR בסוף הטיפול (EOT) והישרדות הכוללת (OS) באוכלוסיית החולים בלימפומה פוליקולרית.
המחקר מורכב מתקופת סינון, תקופת טיפול (עד 12 מחזורים של 28 ימים) ותקופת מעקב.
תבוצע הקצאה אקראית של כ-528 משתתפים עם לימפומה פוליקולרית ו-60 עד 90 משתתפים עם מרג'ינל זון לימפומה ביחס של 1:1 לשתי קבוצות הטיפול.
משך המחקר עבור משתתף יחיד מחולק לתקופת הסינון (עד 28 ימים), תקופת טיפול (12 מחזורים של 28 ימים), סוף הטיפול (EOT; 4-8 שבועות לאחר הטיפול האחרון) ותקופת מעקב (60 חודשים לאחר סוף הטיפול). משך הזמן הכולל הוא עד כ-6 שנים לכל משתתף.
החולה יבצע את הבדיקות הבאות: ביופסיה ושאיבת נוזל של מח העצם , בדיקה גופנית וסמנים חיוניים, מילוי שאלונים, בדיקת CT או MRI, סריקת PET, ביופסיה של רקמת הגידול (דגימה ארכיונית אם קיימת או דגימה טרייה), בדיקות דם ושתן רוטיניות ולצורכי המחקר כולל בדיקות פרמקוקינטיות ובדיקות גנטיות.
בדיקות אופציונליות במהלך המחקר - בדיקת ביופסיה טריה של רקמת גידול בעת החמרה או השנות המחלה ובביקור סיום המחקר.