תחום: פסיכיאטריה
מצב רפואי: טראומה
צפון; תל – אביב
אמ"ר
21/01/2021
טרם החל גיוס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    טרם החל גיוס
    תקציר המחקר

    חשיפה לאירועים טראומטיים היא חוויה שכיחה ביותר. אחת התוצאות השליליות של חשיפה כזאת היא הפרעת דחק בתר חבלתית (PTSD) נשים מושפעות באופן לא פרופורציונלי על ידי PTSD, ובכל זאת הן אינן מיוצגות בספרות, מה שמונע הבנה מכניסטית של הסיכון הספציפי לנשים. מחקרים מתפתחים מצביעים על תפקיד מפתח במערכת הלימבית, מערכת עצבית המעורבת בעיבוד רגשי ובעלת פלסטיות ספציפית למין, התלויה בויסות אסטרוגני באירועי לחץ. PTSD קושר גם להכללת יתר של פחד, תגובת פחד מוגבת אל מול גירויים הדומים לגירויים מותנים בגירוי אוורסיבי. הכללת יתר זו אף היא בתפקוד הלמבי וקשורה לאסטרוגן. מטרת הפרויקט היא לגשר על פערים קיימים בהבנת המנגנונים ההתנהגותיים, העצביים והאנדוקריניים הקושירים אירועים טראומתיים להתפתחות PTSD. במחקר זה נבחן נשים שנחשפו לטראומה, שהוערכו קלינית על ידי קלינאית המחקר, וגויסו למחקר כך שמחציתן סובלות מPTSD ומחציתן לא. נשים אלו יוערכו בזמנים נמוכים וגבוהים של אסטרוגן במחזור שלהן, תוך שימוש ב1) הדמיית תהודה מגנטית (Rs-FC) במצב מנוחה

    2) MTI משימה התנהגותית ממוחשבת מפני התנשמות ממוחשבת ו-3) רמות אסטרוגן אנדוגני. באופן ספציפי, אנו שואפים 1) לבחון את מערכות היחסים בין PTSD לקישוריות מוחית במנוחה בקרב נשים שנחשפו לטראומה 2) לבחון את התפקיד של הכללת יתר של פחד בקרב נשים עם PTSD , ו3) לבחון השפעות אסטרוגן על הכללת יתר של פחד ו-rs-FC לימבי. התוצאות ישמשו לביסוס מודל מקיף של הקשר בין אסטרוגן, פעילות עצבית ותגובה התנהגותית לאירועים טראומתיים ולזהות סמנים עצביים, התנהגותיים ואנדוקריניים של סיכון לPTSD. יש לתוצאות מחקר זה פוטנציאל לשיפור כלי האבחון וזיהוי יעדי דיוק להתערבות.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    נשים הנחשפו לטראומה
    איזור גאוגרפי
    צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    21/01/2021
    שלב המחקר (פאזה)
    מחקר ללא פאזה
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    לא
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    ללא זרועות מחקר

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    אמ"ר
    שם מוצר מסחרי
    MRI
    שם מוצר גנרי
    MAGNETOM Vida
    צורת מתן
    אחר
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    150
    מספר המשתתפים בעולם
     
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    שאלון טלפוני לצרכי סינון שלושה מפגשים שחלקם התבצעו בזמנים ספציפיים של המחזור החודשי. * המפגש הראשון יכלול מפגש הערכה קליני שאורכו לא יעלה על שעה וחצי * המפגש השני יערך באחד משני הזמנים ההורמונליים- אסטרוגן נמוך/גבוה ויכולל סריקת MRI, מטלה ממוחשבת, מילוי שאלונים ובדיקת רוק. אורך המפגש לא יעלה על שעתיים. * המפגש השלישי יערך בזמן הורמונלי הפוך לזה של המפגש השני ויכולול סריקת MRI, מטלה ממוחשבת, מילוי שאלונים ובדיקת רוק. אורך המפגש לא יעלה על שעתיים.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}