תחום: קרדיולוגיה
מצב רפואי: מחלות לב בעורקי כלי הדם הכליליים
דרום; מרכז; צפון; תל – אביב
אמ"ר
01/11/2020
סיום מחקר
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    סיום מחקר
    תקציר המחקר

    מטרת הניסוי: המשך מעקב ואיסוף נתוני בטיחות ויעילות נוספים של תומכן אלוניר מצופה רידופורולימוס בקוטר 2.25 מ"מ. רציונל לביצוע הניסוי: התערבות כלילית מלעורית ((PCI, הינה הליך רפואי נפוץ לטיפול בהיצרות העורקים הכליליים, אשר הוכיח כמסייע בהקלת תסמיני איסכמיה ואנגינה במחלת לב כלילית יציבה ומשפר את התוצאות של תסמונות כליליות חריפות במיוחד בחולים עם אוטם שריר הלב מסוג STEMI. השימוש בתומכנים (stents), הוכח כיעיל יותר בהשוואה לאנגיופלסטיקה בבלון בהקטנת השיעור להיצרות נישנית, ועל כן החליף טיפול זה כמעט לחלוטין. תומכנים משחררי תרופות (Drug Eluting Stents-DES) ,מפחיתים במידה ניכרת את שיעורי ההיצרויות החוזרות אחרי הליך התערבות כלילית מלעורית ((PCI והשיעורים של היווצרות פקקת בתומכן בעת השימוש ב-DES מן הדור השני הינו בטווח -1-3% שנה אחת אחרי השתלת התומכן שהינו נמוך בהרבה בהשוואה לתומכני מתכת חשופים (BMS-Bare Metal Stents) אשר שיעור ההצרות הנישנית בהם הינה עד 30% בשל התרבות מהירה של neointima. אבל יחד עם זאת כלי דם קטן עדיין מהווים

    אתגר עבור המצנטרים בשל שיעורי ההצרויות החוזרות ( (restenosisושיעורי פקקת סטנט (ST) שעדיין גבוהים יחסית בעורקים קטנים. השיעורים להיצרות מחודשת ולפקקת בתומכן משתנים בהתאם לתומכן ותלויים בגורמים רבים, וביניהם סוג התומכן (לדוגמה open-cell לעומת closed-cell), עובי ה- strut, החומר שממנו עשוי התומכן, גמישות התומכן ושינוי לא רצוי במיקום התומכן (mal-apposition). תומכן האלוניר הינו תומכן מצופה תרופה (רידפורולימוס), בעל מבנה closed-cell ומערכת הובלה משופרת ולפיכך, עשוי לשפר את התוצאות בהשוואה לתומכנים מצופי תרופה אחרים. לאלוניר בקוטר 2.25 מ"מ החדש (המאושר), סטנט, בלון ומערכות הובלה הזהים לסטנט האלוניר בקוטר 2.50 מ"מ והוא שונה ממנו רק בלחץ הניפוח הנומינלי המוגדר ל-8 atm לעומת 10 atm בסטנט האלוניר 2.5 מ"מ. כמו-כן בניסוי BIONICS מניתוח תוצאות המעבדה האנגיוגרפית המרכזית של קוטר כלי הדם (RVD) עלה כי 702 חולים היו עם RVD של =< 2.5 מ"מ ו- 309 חולים (154 EluNIR ו- 155 Resolute) היו עם RVD של =< 2.25 מ"מ. כל 154 המטופלים בזרוע EluNIR טופלו בסטנט

    2.5 מ"מ, ואילו 36 חולים Resolute קיבלו סטנט של 2.25 מ"מ ושאר 119 החולים טופלו בסטנט 2.5 מ"מ. ה- TLF ב- 12 חודשים היה 6.3% ו- 6.5% בחולים שטופלו בסטנט של EluNIR ל- RVD של 2.25-2.5 מ"מ ו- =<2.25 מ"מ בהתאמה והראו כי לא הייתה כל ירידה בתוצאות בכלי הדק הקטנים יותר ואף היו דומות לאלו של Resolute. לאור כל האמור, מחקר קליני זה מטרתו לבצע הערכת הבטיחות ויעילות של אלוניר בקוטר 2.25 מ"מ. ההיבטים החשובים הינם תופעות הלוואי וכישלון הטיפול בנגע המטרה) TLF), המוגדר כשיעור מורכב של מקרי מוות לבבי, אוטם (MI) בכלי המטרה (כלי הדם בו בוצעה ההשתלה), או צנתור חוזר בנגע המטרה עקב איסכמיה. משך הניסוי הרפואי ותקופת המעקב: משך הניסוי הוא כ- 20 חודשים. תקופת המעקב במחקר תימשך שנה מיום השתלת התומכן / תאריך מתן ההסכמה. כל ביקור מעקב יימשך כ- 30 דקות. תוכנית המעקב הקליני: משמעות ההשתתפות במחקר הינה המשך איסוף הנתונים הרפואיים הרלוונטיים למחקר בלבד. יתר על כן, המטופל יעבור עוד מספר בדיקות שעשויות להתווסף להליכי הטיפול המקובל, במיוחד לצורך מחקר זה, כמפורט להלן:

    מיד לאחר הליך השתלת תומכן אלוניר 2.25 מ"מ, תבוצע בדיקת אלקטרוקרדיוגרמה (ECG), ורופא המחקר יבדוק את תוצאות בדיקות הדם הקודמות ואת ההיסטוריה הרפואית כדי לוודא התאמה לקרטריוני ההכללה. תעשה בדיקת דם אחת לפחות כדי לבדוק אם ישנה עליה ברמות אנזימי הלב. כ- 5 מ"ל (בערך כפית) של דם יילקחו לצורך כל בדיקה. והמטופל ישאל לגבי הכאב בחזה (אנגינה). כעבור 30 יום לאחר השתלת התומכן המטופל יתבקש לשוב לביקור במרפאה, אלא אם מדיניות בית החולים בנוגע ל- COVID-19(מצב הקורונה) והגבלות כלליות יאלצו ביצוע מעקב טלפוני. במהלך הביקור המטופל ישאל בנוגע לכאבים בחזה ולגבי כל נושא רפואי אחר, במיוחד אלו שיש להם השלכות על המצב הלבבי. בנוסף, הוא ישאל אודות התרופות שהינו נוטל. 6 חודשים וכן שנה לאחר השתלת התומכן יבוצע מעקב טלפוני. במהלך שיחות אלה, המטופל ישאל אם הינו סובל מכאבים בחזה ולגבי כל נושא רפואי אחר, במיוחד אלו שיש להם השלכות על המצב הלבבי. ובנוסף ישאל בנוגע לתרופות שהינו נוטל.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    שיפור קוטר החלל הכלילי בחולים עם מחלת לב קורונרית סימפטומטית עקב נגעים de-novo בכלי דם מולדים (native) בעלי קוטר בין 2.25 מ"מ ל2.5 מ"מ
    איזור גאוגרפי
    דרום; מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים ע"ש קפלן; מרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה; מרכז רפואי ע"ש א. וולפסון; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש הלל יפה; מרכז רפואי ע"ש ספיר, מאיר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    01/11/2020
    שלב המחקר (פאזה)
    IV
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    לא
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    מחקר זה הינו חד זרועי

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    אמ"ר
    שם מוצר מסחרי
    EluNIR Ridaforolimus Eluting Coronary Stent System (EluNIR)
    שם מוצר גנרי
    EluNIR Ridaforolimus Eluting Coronary Stent System (EluNIR)
    צורת מתן
    שתל
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    80
    מספר המשתתפים בעולם
     
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    הליך התקנת התומכן ומרבית הבדיקות שיעבור המטופל הינם חלק מהליכי הטיפול המקובל, כלומר עבר או שהיה עובר אותם גם אם לא היה משתתף במחקר זה. מכיוון שכבר עבר את הליך הצנתור המקובל, משמעות ההשתתפות במחקר הינה המשך איסוף הנתונים הרפואיים הרלוונטיים למחקר בלבד (היסטוריה רפואית, תוצאות בדיקות רלוונטיות, וכן ניתוח סרט הצנתור ותדפיסי בדיקת א.ק.ג בידי מעבדות מרכזיות). יתר על כן, יעבור המטופל עוד מספר בדיקות שעשויות להתווסף להליכי הטיפול המקובל, במיוחד לצורך מחקר זה, כמפורט להלן:

    מיד לאחר הליך השתלת התומכן, יעבור בדיקת אלקטרוקרדיוגרמה (ECG), והרופא יבדוק את תוצאות בדיקות הדם הקודמות ואת ההיסטוריה הרפואית של המטופל כדי לוודא שהוא מתאים להשתתף במחקר זה. המטופל יעשה בדיקת דם אחת לפחות כדי לבדוק אם נגרם נזק לתאי השריר בלבך. כ- 5 מ"ל (בערך כפית) של דם יילקחו לצורך כל בדיקה. כמו כן, ישאל לגבי הכאב בחזה (אנגינה).

    כעבור 30 יום לאחר השתלת התומכן יתבקש לשוב לביקור במרפאה, אלא אם מדיניות בית החולים בנוגע ל- COVID-19(מצב הקורונה) והגבלות כלליות יאלצו ביצוע מעקב טלפוני. במהלך ביקורו ישאל אם המטופל סובל מכאבים בחזה ולגבי כל נושא רפואי אחר, במיוחד אלו שיש להם השלכות על המצב הלבבי. בנוסף, ישאל אודות התרופות שהוא נוטל.

    6 חודשים וכן שנה לאחר השתלת התומכן יבוצע מעקב טלפוני. במהלך שיחות אלה, ישאל המטופל אם הוא סובל מכאבים בחזה ולגבי כל נושא רפואי אחר, במיוחד אלו שיש להם השלכות על המצב הלבבי. בנוסף, ישאל אודות התרופות הניטלות על ידו.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}