לימפומה שאינה הודג'קין (NHL) ולוקמיה לימפוציטית כרונית (CLL) הן מחלות סרטן המתחילות בתאי דם לבנים המכונים לימפוציטים. שני הסוגים העיקריים של לימפוציטים הם לימפוציטים מסוג B ולימפוציטים מסוג T (הנקראים גם תאי B ותאי T בהתאמה).
אחד מהטיפולים האפשריים נגד סרטן הוא אימונותרפיה. זהו טיפול המסייע למערכת החיסון להילחם נגד מחלת הסרטן, אך הוא לא תמיד יעיל. הכוונה מחדש של תאי T היא טיפול חדשני למטופלים עם מחלות ממאירות של תאי B אשר אינן מגיבות לטיפולי האימונותרפיה הרגילים.
הטיפול הניסיוני, JNJ-75348780, הוא נוגדן (נוגדן - סוג של חלבון היכול לזהות חלבונים אחרים ולהיקשר אליהם) הנקשר לאנטיגן CD3 (אנטיגן - חלבון על קרום התא) על גבי לימפוציטים מסוג T ולאנטיגן CD22 על גבי לימפוציטים מסוג B. אחרי הקשירה של שני האנטיגנים הוא מצמיד את תאי ה-T לתאים הממאירים וגורם להפעלת תא ה-T ולהרג תא הגידול.
החוקרים רוצים למצוא את המנה הגדולה ביותר של JNJ-75348780 שאפשר לתת למשתתפים באופן בטיחותי ואת מנת ה-JNJ-75348780 המומלצת לשימוש לטיפול במחלות ממאירות של תאי B בעתיד.
החוקרים מתכננים לגייס משתתפים עם מחלות ממאירות של תאי B בשלב מתקדם אשר קיבלו בעבר את הטיפול המקובל או שאינם מתאימים לקבלת הטיפול המקובל.
המחקר ייערך בשני חלקים כמתואר להלן בתיאור שלב הטיפול. כל אחד משני חלקי המחקר מחולק לשלוש תקופות: שלב מיון, שלב טיפול ושלב מעקב בטיחות אחרי הטיפול.
1. שלב המיון: גברים ונשים בגיל 18 או יותר יעברו תהליך מיון כדי לבדוק אם הם מתאימים להשתתפות במחקר.
2. שלב הטיפול:
חלק א: המשתתפים יחולקו למספר קבוצות. הקבוצה הראשונה תקבל את המנה הקטנה ביותר של JNJ-75348780. אם המנה הזאת תהיה בטיחותית אז הקבוצה הבאה תקבל מנה גדולה יותר של JNJ-75348780.
תהליך זה יחזור על עצמו עד שיופיעו תופעות לוואי חמורות של JNJ-75348780, שימנעו את הגדלת המנה. המנה האחרונה שניתנה לפני המנה הזאת תיקרא המנה הנסבלת המרבית, והמשתתפים יקבלו אותה עד שהמחלה שלהם תחמיר, עד שיופיעו תופעות לוואי חמורות או עד לפרישתם מהמחקר.
חלק ב: המשתתפים יקבלו את הטיפול המומלץ לפי חלק א עד שהמחלה שלהם תחמיר, עד שיופיעו תופעות לוואי חמורות או עד לפרישתם מהמחקר.
3. שלב המעקב: אחרי הפסקת טיפול המחקר יהיו המשתתפים במעקב לניטור הבריאות שלהם.
המשתתפים יעברו בדיקות ומבחנים כגון בדיקות דם, בדיקות גופניות, סימנים חיוניים ובדיקות אלקטרוקרדיוגרם (אק"ג). כמו כן, החוקרים יקחו תמונות מתוך הגוף באמצעות סריקות טומוגרפיה ממוחשבת (CT). כל תופעות הלוואי שיתרחשו עד לסוף המחקר יתועדו. במספר נקודות זמן במהלך המחקר יילקחו דגימות דם כדי לבדוק כיצד הגוף מגיב לטיפול ב-JNJ-75348780.
משך המחקר הכולל יהיה שלוש שנים לכל היותר.