זהו מחקר שלב 1ב/2 להערכת היעילות, הבטיחות והסבילות של מספר תרופות ניסיוניות ושילוב בינהן במשתתפים עם סרטן תאי כליה מתקדם שלא קיבלו טיפול מערכתי קודם נגד מחלה מתקדמת (קו ראשון).
המחקר יכלול 2 זרועות טיפול או יותר:זרוע טיפול השוואה(פמברוליזומאב בשילוב עם לנבטיניב) וזרוע ניסיונית אחת או יותר. המשתתפים ישובצו לזרוע טיפול הפתוחה לגיוס.
שלב היעילות של כל זרוע טיפול ניסיונית ייפתח אחרי שיוכח פרופיל הבטיחות של שילוב התרופות באותה זרוע במסגרת מחקר זה או במחקרים קודמים.
המטופל יוקצה לאחת מהקבוצות בצורה אקראית. כל קבוצה מכילה שילוב של תרופות.
התרופות הנבדקות במחקר הן: MK-6482 MK4830 MK4280A MK1308A פמברוליזומאב ולבנטיניב.
מהלך הניסוי: צוות הניסוי יבדוק אם המטופל מתאים להשתתף בניסוי בשלב הסינון והוא יימשך כחודש אחד.אם המטופל יתאים,הוא יתחיל את הטיפול.כל משתתף ישובץ באקראי לקבלת טיפול מחקר ניסיוני. המשתתפים ישובצו באקראי ביחס 2:1 לזרוע ניסיונית או לזרוע טיפול ההשוואה.זרוע טיפול ההשוואה תיפתח לגיוס בכל פעם שזרוע ניסיונית תהיה פתוחה לגיוס.
אחרי תקופת סינון שתימשך 28 ימים ישובץ כל משתתף לקבלת טיפול מחקר בשילוב של חומרים ניסיוניים. טיפול המחקר יימשך לפרק הזמן המוגדר, או עד שיקרה אחד מהבאים: תיעוד של התקדמות המחלה באמצעות בדיקה רדיולוגית בהתאם לקריטריונים RECIST 1.1 לפי החלטת החוקר, אירועים חריגים שאינם מתקבלים על הדעת, מחלה בו זמנית המונעת את המשך הטיפול, החלטת החוקר להפסיק את הטיפול במשתתף, או סיבות מנהליות המצריכות הפסקה של טיפול המחקר. הטיפול בפמברוליזומאב יימשך כשנתיים. את הטיפול בלנבטיניב ניתן להמשיך עד להתקדמות המחלה. הפרוטוקול מרחיב על משך הטיפול ועל קריטריונים ספציפיים להפסקת הטיפול בכל תרופה ניסיונית. המטופל יקבל את הטיפול כל עוד הוא ורופא הניסוי יסכימו לכך.
אחרי סוף הטיפול יהיה כל משתתף במעקב לבדיקת אירועים חריגים או דיווחים על היריון ביוזמת המשתתפים. משתתפים שהפסיקו את הטיפול בגלל התקדמות המחלה לפי בדיקה רדיולוגית יעברו למעקב בטיחות והישרדות אחרי הטיפול. משתתפים שיפסיקו את הטיפול מסיבות שאינן התקדמות רדיולוגית של המחלה יעברו בדיקות בטיחות ויהיו במעקב של בדיקות דימות לבדיקת מצב המחלה אחרי הטיפול עד שיקרה אחד מהבאים: תיעוד התקדמות של המחלה בבדיקה רדיולוגית, בהתאם לקריטריונים RECIST 1.1, לפי החלטת החוקר, תחילתו של טיפול חדש נגד סרטן, ביטול ההסכמה, היריון, מוות או אובדן הקשר עמם לצורך מעקב.כל המשתתפים יהיו במעקב טלפוני אחר OS עד מותם, ביטול ההסכמה או סוף המחקר.
ההליכים העיקריים במחקר:דיווח על היסטוריה רפואית ,סקירת תרופות שנלקחו בעבר וכעת, בדיקות גופניות, בדיקות מעבדה קליניות (דם ושתן) , סימנים חיוניים,בדיקות אקג, יעשו בדיקות דימות כמו MRI , CT , מיפוי יעצמות לקיחת ביופסיה וניטור של אירועים חריגים. תדירות ביקורי המעקב ובדיקות הדימות ייקבעו לפי תוכנית הפעילות במחקר.