תחום: המטולוגיה
מצב רפואי: מיאלופיברוזיס
ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
17/08/2020
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    המחקר משווה בין יעילות פקריטיניב לזו של טיפול ע''פ בחירת הרופא במטופלים עם מיאלופיברוזיס ראשונית, מיאלופיברוזיס ראשונית לאחר פוליציתמיה ראשונית או מיאלופיברוזיס ראשונית לאחר תרומבוציטמיה ראשונית, שלא נחשפו או נחשפו באופן מוגבל בלבד למעכב יאנוס קינאז 2 (JAK2) או נאיביים למעכב JAK2 ושיש להם תרומבוציטופניה חמורה (ספירת טסיות קטנה מ-50,000 למיקרוליטר). מטרת המחקר היא להשוות את היעילות והבטיחות של פקריטיניב לאלה של טיפול על פי בחירת הרופא, כפי שמוערכות על ידי שיעור המטופלים המשיגים הפחתה של גבוה או שווה ל-35% בנפח הטחול בין נקודת ההתחלה לבין שבוע 24 במדידה על פי סריקות MRI (עדיף) או סריקות CT. המטופלים ישובצו ביחס של 2:1 לקבלת פקריטיניב 200 מ"ג פעמיים ביום או טיפול ע''פ בחירת הרופא (מוגבל לתרופות בודדות מהרשימה הבאה: קורטיקוסטרואידים, הידרוקסיאוריאה, דאנאזול או רוקסוליטיניב במינון נמוך).

    על כל המטופלים להשלים את כל הליכי הביקורים עד לשבוע 24, כולל מטופלים אשר הפסיקו ליטול פקריטיניב או את טיפול ה-P/C או שיש להם החמרה במחלה המוגדרת בפרוטוקול לפני שבוע 24. לאחר ההערכה של שבוע 24, מטופלים אשר מקבלים הטבה מהטיפול יורשו להמשיך לקבל את הטיפול המוקצה (פקריטיניב או טיפול ע''פ בחירת הרופא). הליכי המחקר: - נפח הטחול יימדד באמצעות סריקת MRI (מועדף) או CT במהלך תקופת הסינון, בביקורי סוף שבוע 12 וסוף שבוע 24, בכל 3 חודשים לאחר מכן במהלך תקופת המעקב עד להפסקת הטיפול, ובביקור סוף טיפול.

    - תסמינים הקשורים במחלה המדווחים על ידי המטופל יוערכו באמצעות ציון התסמינים הכולל בטופס הערכת תסמיני גידול מיאלופרוליפרטיבי שייאסף בכל יום החל מלפחות 10 ימים לפני תחילת הטיפול ועד לסוף שבוע 24 באמצעות יומן אלקטרוני. שאלון PGIC יושלם בסוף השבועות 12 ו-24, בכל 3 חודשים במהלך תקופת המעקב עד להפסקת הטיפול ו/או בביקור סוף טיפול. טופס העייפות הקצר 7א, יושלם בנקודת ההתחלה (יום 1), בסוף השבועות 12 ו-24, בכל 3 חודשים במהלך תקופת המעקב עד להפסקת הטיפול ו/או בביקור סוף טיפול. - הבטיחות תנוטר באמצעות בדיקות גופניות, הערכות בדיקות מעבדה (כולל המטולוגיה, כימיה בסרום ובדיקת קרישה), וניטור קרדיולוגי (כולל ניטור קפדני של אלקטרוקרדיוגרמה (אק"ג) משולשת בסקירה מרכזית והערכות מקטע פליטה קרדיולוגי). - שינויים ספציפיים במינון פקריטיניב ייערכו כדי לטפל בחריגות שיזוהו. - נתוני אירועים חריגים ייאספו ממועד ההקצאה האקראית ועד 30 יום לאחר המנה האחרונה של טיפול המחקר.

    - דגימות PK שייאספו ממטופלים בזרוע מינון פקריטיניב ביום 1 (נקודת ההתחלה, שבוע 12 ושבוע 24). התוצאות ישמשו כדי להעריך את פרופיל ה-PK של פקריטיניב. דגימות סמנים ביולוגיים ל-PD מיועדות לניתוח סמנים ביולוגיים, ודגימות DNA/RNA מיועדות לניתוח של מוטציות גנטיות וביטוי גנטי. גם דגימות PD וגם דגימות DNA/RNA ייאספו עבור כל המטופלים ביום 1 (נקודת ההתחלה), שבוע 12, ושבוע 24.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    מיאלופיברוזיס לאחר פוליציתמיה ראשונית או מיאלופיברוזיס לאחר תרומבוציטמיה ראשונית עם תרומבוציטופניה חמורה (ספירת טסיות קטן מ-50,000 למיקרוליטר).
    איזור גאוגרפי
    ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; בית חולים ע"ש ליידי דיויס, הכרמל; מרכז רפואי ע"ש ספיר, מאיר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    17/08/2020
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT03165734
    זרועות מחקר

    זרוע 1: פקריטיניב, צורת מינון: כמוסות של 100 מ"ג, רמת מינון: מינון של 200 מ"ג פעמיים ביום (BID)

    זרוע 2: טיפול הנבחר על ידי החוקר מהרשימה להלן: - קורטיקוסטרואידים - הידרוקסיאוריאה - דאנאזול - רוקסוליטיניב במינון נמוך (5 מ"ג פעם ביום או 5 מ"ג פעמיים ביום)

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    אין
    שם מוצר גנרי
    פקריטיניב
    צורת מתן
    פומי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    18
    מספר המשתתפים בעולם
    399
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    על כל המטופלים להשלים את כל הליכי הביקורים עד לשבוע 24, כולל מטופלים אשר הפסיקו ליטול פקריטיניב או את טיפול ה-P/C או שיש להם החמרה במחלה המוגדרת בפרוטוקול לפני שבוע 24, אלא אם המטופל מושך את הסכמתו, נפטר, עובר הקרנות בטחול או כריתת טחול, מתחיל בטיפול נוגד-MF שאינו בהתאם להנחיית הפרוטוקול, או שהמחקר מסתיים. בנוסף לכל המוזכר לעיל, המטופלים ייחשבו כמי שהפסיקו את הטיפול אם פקריטיניב או טיפול P/C ייעצר למשך יותר מ-28 יום רצופים בשל רעילות מהטיפול, או אם הטיפול מופסק בשל חוסר יעילות, או על פי בקשת החוקר הראשי או המטופל. לאחר ההערכה של שבוע 24, מטופלים אשר מקבלים הטבה מהטיפול יורשו להמשיך לקבל את הטיפול המוקצה (פקריטיניב או P/C) עד שהמטופל חווה החמרה במחלה, אירועים חריגים בלתי נסבלים, מושך את הסכמתו, מתחיל טיפול חדש מוכוון מיאלופיברוזיס או שהמחקר יסתיים. כל המטופלים שעברו הקצאה אקראית יהיו תחת מעקב להישרדות במשך שנתיים וחצי מתאריך ההקצאה האקראית, אלא אם ההסכמה למעקב נמשכה. נוטלי פקריטיניב יבצעו את בדיקת ה- א.ק.ג טרם לקיחת התרופה.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}