המחקר משווה בין יעילות פקריטיניב לזו של טיפול ע''פ בחירת הרופא במטופלים עם מיאלופיברוזיס ראשונית, מיאלופיברוזיס ראשונית לאחר פוליציתמיה ראשונית או מיאלופיברוזיס ראשונית לאחר תרומבוציטמיה ראשונית, שלא נחשפו או נחשפו באופן מוגבל בלבד למעכב יאנוס קינאז 2 (JAK2) או נאיביים למעכב JAK2 ושיש להם תרומבוציטופניה חמורה (ספירת טסיות קטנה מ-50,000 למיקרוליטר).
מטרת המחקר היא להשוות את היעילות והבטיחות של פקריטיניב לאלה של טיפול על פי בחירת הרופא, כפי שמוערכות על ידי שיעור המטופלים המשיגים הפחתה של גבוה או שווה ל-35% בנפח הטחול בין נקודת ההתחלה לבין שבוע 24 במדידה על פי סריקות MRI (עדיף) או סריקות CT.
המטופלים ישובצו ביחס של 2:1 לקבלת פקריטיניב 200 מ"ג פעמיים ביום או טיפול ע''פ בחירת הרופא (מוגבל לתרופות בודדות מהרשימה הבאה: קורטיקוסטרואידים, הידרוקסיאוריאה, דאנאזול או רוקסוליטיניב במינון נמוך).
על כל המטופלים להשלים את כל הליכי הביקורים עד לשבוע 24, כולל מטופלים אשר הפסיקו ליטול פקריטיניב או את טיפול ה-P/C או שיש להם החמרה במחלה המוגדרת בפרוטוקול לפני שבוע 24. לאחר ההערכה של שבוע 24, מטופלים אשר מקבלים הטבה מהטיפול יורשו להמשיך לקבל את הטיפול המוקצה (פקריטיניב או טיפול ע''פ בחירת הרופא).
הליכי המחקר:
- נפח הטחול יימדד באמצעות סריקת MRI (מועדף) או CT במהלך תקופת הסינון, בביקורי סוף שבוע 12 וסוף שבוע 24, בכל 3 חודשים לאחר מכן במהלך תקופת המעקב עד להפסקת הטיפול, ובביקור סוף טיפול.
- תסמינים הקשורים במחלה המדווחים על ידי המטופל יוערכו באמצעות ציון התסמינים הכולל בטופס הערכת תסמיני גידול מיאלופרוליפרטיבי שייאסף בכל יום החל מלפחות 10 ימים לפני תחילת הטיפול ועד לסוף שבוע 24 באמצעות יומן אלקטרוני. שאלון PGIC יושלם בסוף השבועות 12 ו-24, בכל 3 חודשים במהלך תקופת המעקב עד להפסקת הטיפול ו/או בביקור סוף טיפול. טופס העייפות הקצר 7א, יושלם בנקודת ההתחלה (יום 1), בסוף השבועות 12 ו-24, בכל 3 חודשים במהלך תקופת המעקב עד להפסקת הטיפול ו/או בביקור סוף טיפול.
- הבטיחות תנוטר באמצעות בדיקות גופניות, הערכות בדיקות מעבדה (כולל המטולוגיה, כימיה בסרום ובדיקת קרישה), וניטור קרדיולוגי (כולל ניטור קפדני של אלקטרוקרדיוגרמה (אק"ג) משולשת בסקירה מרכזית והערכות מקטע פליטה קרדיולוגי).
- שינויים ספציפיים במינון פקריטיניב ייערכו כדי לטפל בחריגות שיזוהו.
- נתוני אירועים חריגים ייאספו ממועד ההקצאה האקראית ועד 30 יום לאחר המנה האחרונה של טיפול המחקר.
- דגימות PK שייאספו ממטופלים בזרוע מינון פקריטיניב ביום 1 (נקודת ההתחלה, שבוע 12 ושבוע 24).
התוצאות ישמשו כדי להעריך את פרופיל ה-PK של פקריטיניב. דגימות סמנים ביולוגיים ל-PD מיועדות לניתוח סמנים ביולוגיים, ודגימות DNA/RNA מיועדות לניתוח של מוטציות גנטיות וביטוי גנטי. גם דגימות PD וגם דגימות DNA/RNA ייאספו עבור כל המטופלים ביום 1 (נקודת ההתחלה), שבוע 12, ושבוע 24.