עדויות עדכניות מצביעות על כך שעם קבלת טיפול קונבנציונלי, מטופלים שאובחנו עם לימפומה מפושטת של תאי B גדולים (DLBCL) שאינה ממקור מרכז הנבט (non-GCB), הציגו תוצאות פחות טובות בהשוואה למטופלים עם לימפומה מפושטת של תאי B גדולים (DLBCL) ממקור מרכז הנבט (GCB). זיהוי מטופלים עם non GCB DLBCL (תאי B מופעלים [ABC] ולא מסווגים) וטיפול בהם עם טיפולים משולבים מייצגים צורך שטרם נענה. מחקרים שנערכו לאחרונה מצביעים על כך שטיפול בטירוזין קינאז ע"ש ברוטון (BTK) פעיל יותר בנבדקים עם non-GCB DLBCL. יתר על כן, במחקר שלב 3 שנערך לאחרונה, הבוחן את איברוטיניב (ibrutinib) בשילוב עם ריטוקסימאב (rituximab), ציקלופוספמיד (cyclophosphamide), דוקסורוביצין (doxorubicin) וינקריסטין (vincristine) ופרדניזון (prednisone) (R CHOP), בהשוואה ל-R-CHOP בלבד בנבדקים עם DLBCL שלא טופלה בעבר, אנליזה של תת-קבוצה הצביעה על תועלת בטיפול בקרב נבדקים מתחת לגיל 65 שנים, בזרוע של איברוטיניב בשילוב R-CHOP.
יחד, ממצאים אלה מצביעים על תפקיד חשוב פוטנציאלי של אקלברוטיניב (acalabrutinib) כטיפול קו ראשון למטופלי non-GCB DLBCL.
מחקר זה יעריך האם טיפול עם אקלברוטיניב בשילוב עם ריטוקסימאב, ציקלופוספמיד, דוקסורוביצין, וינקריסטין ופרדניזון (AR-CHOP [זרוע א']) מביא לשיפור משמעותי מבחינה קלינית בהישרדות ללא התקדמות המחלה (PFS), בהשוואה לטיפול ב-R-CHOP בלבד (זרוע ב') בנבדקים עם non-GCB DLBCL שזוהו באמצעות פרופיל ביטוי גנים (GEP).
זהו מחקר שלב 3, כפול-סמיות, מבוקר פלצבו, בהקצאה אקראית, רב-מרכזי וגלובלי עם כ-250 מרכזי מחקר. הנבדקים יעברו הקצאה אקראית לטיפול המחקר רק לאחר אישור של non-GCB DLBCL על ידי GEP.
מטרה עיקרית: להעריך אם התוספת של אקלברוטיניב לטיפול R-CHOP מאריכה את PFS, בהשוואה לפלצבו בתוספת טיפול R-CHOP בלבד, בנבדקים בגיל 65 שנים ומטה עם non-GCB DLBCL שלא טופלה בעבר (ABC (תאי B מופעלים) או ללא סיווג), אשר נבחרו באמצעות GEP, בהתבסס על תגובה המוערכת על ידי החוקר.
מחקר זה כולל תקופת סינון, תקופת טיפול, ביקור סוף הטיפול ותקופת מעקב.
המחקר צפוי להימשך 6 שנים ומשך ההשתתפות הצפוי לכל משתתף הוא כ-5 שנים.
ההליכים השונים מפורטים בהמשך.
אוכלוסיית המחקר תהיה נבדקים בגילאי 18 שנים ומעלה ועד גיל 65 שנים לכל היותר; עם non GCB DLBCL שאובחנה לאחרונה ואושרה באמצעות GEP, עם מחלה בשלב II עד שלב IV (על פי סיווג אן ארבור); מחלה בת-מדידה על פי סיווג לוגאנו 2014; מצב תפקודי של 0, 1 או 2 לפי דירוג קבוצת האונקולוגיה השיתופית המזרחית (ECOG); וכן, ציון של 2 עד 5 במדד הפרוגנוסטי הבינלאומי המתוקן (R-IPI).
כ-600 נבדקים עם non-GCB DLBCL שלא טופלה בעבר יעברו הקצאה אקראית ביחס של 1:1 לשתי זרועות טיפול (n=300 נבדקים בכל אחת) לקבלת אקלברוטיניב בשילוב עם R-CHOP (זרוע א') או פלצבו בשילוב עם R-CHOP (זרוע ב').