תחום: פסיכיאטריה
מצב רפואי: דיכאון עמיד
מרכז
תכשיר רפואי
06/02/2020
טרם החל גיוס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    טרם החל גיוס
    תקציר המחקר

    מטרת המחקר מטרת העל של מחקר זה היא להשתמש בכלי מדידה סטנדרטיים בכדי לבחון את היעילות והבטיחות של פסיכותרפיה מבוססת פסילוסיבין (להלן פמ"פ) בהפחתת דיכאון עמיד והסימפטומים הנלווים אליו. בנוסף, נבדוק את השפעת הפמ"פ על איכות שנת המשתתף ותפקודו היומי-יומי. יעד עיקרי המטרה העיקרית של מחקר זה היא להעריך את היעילות של פסיכותרפיה המסתייעת בפסילוסיבין לטיפול בדיכאון עמיד, בהתבסס על השוואת ציון חומרה כללי של מדד עיקרי במפגש 3 (בייסליין) למפגש 12 ( 12 שבועות לאחר בייסליין).

    המחקר המוצע נועד לבדוק התכנות יעילות ובטיחות של פסיכותרפיה המסתייעת בפסילוסיבין במשתתפים עם אבחנה של דכאון עמיד. הטיפול מתבסס על 12 מפגשים טיפוליים סה"כ, 10 מתוכם בני כשעה ושניים מתוכם (מפגש רביעי ומפגש שמיני) הינם מפגשים התנסותיים בהם ניתנת מנה של פסילוסיבין. במפגש הראשון יינתן מינון בטיחות של 10 מג ובמפגש השני מינון טיפולי של 25 מג. כל מפגש התנסותי עם פסילוסיבין מלווה בשלושה מפגשי הכנה ולאחריו מתקיימים שלושה מפגשי אינטגרציה בעזרת פסיכותרפיה, ללא מתן התכשיר. המחקר יכלול N~20 משתתפים, עבור כל משתתף יכלול המחקר: תקופת מיון: מיון טלפוני, הסכמה מדעת, הערכת התאמת המטופל להשתתפות במחקר ורישום משתתפים מתאימים. תקופת הטיפול: שני מפגשי טיפול ניסיוניים חודשיים (בסיוע התכשיר) ומפגשי אינטגרציה נלווים ובנוסף, שתי הערכות באמצעות שאלוני הערכה. תקופת מעקב וסיום המחקר: ארבעה שבועות ללא מפגשים עם צוות המחקר, ואחריהם מדד התוצאה העיקרי ומפגש סיום המחקר.

    מהלך המחקר: החולים יוחתמו על טופס הסכמה מדעת להשתתפות בניסוי. המחקר מתבסס על סהכ של 12 מפגשי טיפול: שלושה מפגשי הכרות והכנה בני שעה (ביקור 1 עד ביקור 3-אחת לשבוע) מפגש טיפולי בן 8 שעות בו נוטל המטופל פסילסיבין במינון בטיחות של 10 מג ( ביקור שבוע רביעי). המטופל לן בבית החולים בנוכחות של שומר לילה. מפגש בן שעה בבוקר (ביקור 5 יום המחרת לסשן ההתנסותי). שני מפגשי אינטגרציה והכנה לסשן הבא בני שעה (ביקור 6 - ביקור 7) מפגש טיפולי בן 8 שעות בו נוטל המטופל פסילסיבין במינון טיפולי של 25 מג (ביקור 8) המטופל לן בבית החולים בנוכחות של שומר לילה מפגש בן שעה בבוקר (ביקור 9 יום המחרת לסשן ההתנסותי). מפגשי אינטגרציה וסיום ביקור 10 - 12.

    יעדי המחקר: היעד העיקרי של מחקר זה היא להעריך את היעילות של פסיכותרפיה המסתייעת בפסילוסיבין לטיפול בדיכאון עמיד, בהתבסס על השוואת ציון חומרה כללי של מדד עיקרי (Hamilton Depression Rating Scale HDRS) במפגש 3 (בייסליין) למפגש 12 ( 12 שבועות לאחר בייסליין). ירידה של 50% ויותר בציון השאלון תיחשב כתגובה. ציון של מתחת ל- 8 תחשב רמיסיה בהתאם למקובל במחקרי דיכאון. יעדי משנה: הערכת בטיחות על ידי איסוף מידע על תופעות לוואי. הערכות נוספות על ידי שאלונים BDI, QIDS להערכה של חומרת דיכאון, הערכת תפקוד על ידי שאלון GAF והערכת שינה על יש שאלון PSQI.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    אנשים הסובלים מדיכאון עמיד.
    איזור גאוגרפי
    מרכז
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז לבריאות הנפש באר יעקב - נס ציונה
    תאריך אישור הניסוי
    06/02/2020
    שלב המחקר (פאזה)
    מחקר ללא פאזה
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    לא
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    12 מפגשים טיפוליים סה"כ, 10 מתוכם בני כשעה ושניים מתוכם הינם מפגשים התנסותיים בהם ניתנת מנה של פסילוסיבין- 10 מג בראשון ו25 מג בשני. כל מפגש התנסותי עם פסילוסיבין מלווה בשלושה מפגשי הכנה ולאחריו מתקיימים שלושה מפגשי אינטגרציה בעזרת פסיכותרפיה, ללא מתן התכש

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    פסילוסיבין
    שם מוצר גנרי
    פסילוסיבין
    צורת מתן
    פומי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    20
    מספר המשתתפים בעולם
     
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    הערכה ראשונה על ידי פסיכיאטר בשלב המיון, והערכה שניה על ידי פסיכיאטר. הערכה שלישית, רביעית וסופית (במפגשים 5, 9 ו12 בהתאמה) על ידי זוג המטפלים. במידה ולהערכת צוות המטפלים יש צורך בבדיקה פסיכיאטרית ניתן יהיה לתאם פגישה כזו בכל שלב. הערכת אובדנות על ידי שאלון תעשה במפגשים: מיון, 1, 2.1, 3, 5, 6, 7, 9, 10, ו-12. שאלונים: שאלון הערכה לדיכאון . שאלון מילוי עצמי להערכה של סימפטומים דיכאוניים. שאלון הערכה לדיכאון שאלון הערכת תפקוד שאלון איכות שינה שאלון שאלון מצבי תודע שאלון הערכת אובדנות בבוקר מפגשי הלקיחה של הפסילוסיבין תתבצע בדיקת סמים ובדיקת הריון לנשים בגיל הפוריות.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}