תחום: גאסטרואנטרולוגיה
מצב רפואי: מחלת קרוהן
דרום
מחקר ללא מוצר מחקר
13/02/2020
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    חולים עם קרוהן סובלים מתסמינים פיזיולוגים ופסיכולוגים מגוונים הכוללים חרדה, דיכאון ועייפות. תסמינים אלו מקשים על התמודדותם עם המחלה ומשפיעים לרעה על תפקודם החברתי והמקצועי. אנו משערים שבהקניית מיומנויות פסיכולוגיות קוגניטיביות, התנהגותיות ומיינדפולנס, החולים יסגלו לעצמם מנגנוני התמודדות יעילים יותר עם דחק, ישיגו איכות חיים טובה יותר וישפרו את תפקודם במרחב הבין אישי והמקצועי. מטרת המחקר היא להשוות בין חולים שיקבלו התערבות קוגניטיבית התנהגותית ומיינדפולנס במדדים של איכות חיים בריאותית, רווחה נפשית פסיכולוגית (דחק, דיכאון, עייפות), יעילות בעבודה, התנהלות מחלת הקרוהן, עלויות רפואיו, חוסן גלוקורטיזוני בלימפוציטים, אורך טלומרים, עובי התאים האפורים במוח ומיקרוביוטה. מחקר פרוספקטיבי למשך שנה שבמהלכו ילמדו חולים עם קרוהן מיומנויות להפחתת מתחים בשמונה מפגשים חד שבועיים של שעה עם עובד סוציאלי. המפגשים ייערכו כשיחות וידאו בסקייפ. על החולים לתרגל תרגול דו-יומי ודיווח עצמי על התרגול.

    קבוצת הניסוי תקבל את שיחות ההתערבות מייד עם גיוסה למחקר ולמשך שלושה חודשים. במקביל, קבוצת הביקורת תמתין ותחל לקבל את שיחות ההתערבות רק כעבור שלושה חודשים, למשך שלושה חודשים. על החולים לתרגל את המיומנויות הנלמדות תרגול דו-יומי של 10 דקות, החל מהמפגש הראשון ועד סוף שנת המחקר ולדווח על כך באמצעות הטלפון החכם. נתונים קלינים, פסיכולוגים וביולוגים ייאספו בארבע נקודות מדידה במשך השנה: בזמן ההתגייסות למחקר, שלושה חודשים לאחר מכן, חצי שנה מיום הגיוס למחקר ושנה מיום הגיוס למחקר.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    גברים ונשים בני 18 עד 75 הסובלים ממחלת קרוהן קלה עד בינונית
    איזור גאוגרפי
    דרום
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה
    תאריך אישור הניסוי
    13/02/2020
    שלב המחקר (פאזה)
     
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    קבוצת הניסוי: התערבות קוגניטיבית התנהגותית ומיינדפולנס בעת הגיוס: הקבוצה לומדת טכניקות להפחתת מתחים מייד עם גיוסם למחקר באמצעות שבעה מפגשי התערבות חד שבועיים במשך שלושה חודשים ועוד מפגש אחד בוסטר בחודש החמישי לאחר גיוסם.

    קבוצת השוואה פעילה: התערבות קוגניטיבית התנהגותית ומיינדפולנס שלושה חודשים מיום הגיוס: קבוצה זו לא תקבל מפגשי התערבות מייד עם גיוסם אלא תקבל שמונה מפגשי התערבות, על בסיס אותו פרוטוקול של קבוצת הניסוי, החל מנקודת המדידה השניה (שלושה חודשים מיום הגיוס) ובמשך שלושה חודשים.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    מחקר ללא מוצר מחקר
    שם מוצר מסחרי
    מחקר ללא מוצר מחקר
    שם מוצר גנרי
    מחקר ללא מוצר מחקר
    צורת מתן
    אחר
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    200
    מספר המשתתפים בעולם
    0
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    בדיקת דם בשלוש נקודות מדידה סריקת fMRI של חצי שעה בשתי נקודות מדידה דגימת צואה בשתי נקודות מדידה. מתן הדגימות תלויה בהסכמת החולה ואין חובה לבצען.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}