תחום: מחלות עיניים
מצב רפואי: גלאוקומה
דרום; ירושלים; מרכז; צפון
אמ"ר
15/05/2019
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    גלאוקומה (בעברית: ברקית) היא מחלה כרונית, אסימפטומטית הפוגעת בעצב הראייה. גורם הסיכון העיקרי למחלה הוא לחץ תוך-עיני גבוה, אך המחלה עלולה להופיע גם כאשר הלחץ התוך-עיני הוא תקין. בכל מקרה שבו קיימת הפרעה לניקוז הנוזלים מהעין, עולה הלחץ בתוך העין ועלול לגרום נזק לעצב הראייה. הנזק האופייני מתבטא בפגיעה בשדה הראייה עד כדי עיוורון. למרות שהמחלה חשוכת מרפא, ניתן למנוע את ההתקדמות או לעכב אותה על ידי הפחתת לחץ תוך עיני (IOP). מטרת הטיפול בגלאוקומה היא לשמור על תפקוד הראייה של המטופל כמה שניתן על מנת למנוע פגיעה נוספת בעצב הראייה. נכון להיום, הטיפול המקובל לגלאוקומה הוא טיפול תרופתי על ידי מתן טיפות ו/או כדורים. טיפול זה תלוי בהיענות המטופל ולעיתים עלול להיות מלווה בתופעות לוואי, אי הנוחות ונטל הכספי למטופל, כתוצאה מכך, 50-80% מהחולים אינם מצליחים לדבוק בטיפול מקומי הניתן להם לאורך זמן. כאשר הטיפול התרופתי אינו מביא את התוצאות המקוות, אפשר להוריד את הלחץ התוך-עיני באמצעות טיפול בקרני לייזר או באמצעות ניתוח גלאוקומה.

    הניסוי הינו ניסוי אקראי מבוקר בעל שתי זרועות: זרוע הטיפול, וזרוע ביקורת. המשמעות של ניסוי אקראי מבוקר היא שבמהלך השתתפותך המשתתף צפוי לקבל טיפול על ידי אחד משני סוגי הטיפולים הנכללים בניסוי: טיפול באמצעות המכשיר הניסיוני- מכשיר לייזר ישיר סלקטיבי טרבקופלסטי (DSLT) - או טיפול המקובל לחולי גלאוקומה באמצעות מכשיר הלייזר סלקטיבי טרבוקולופלסטי (SLT). הבחירה באיזה סוג טיפול תקבל תתבצע באופן אקראי ללא השפעה של מטופל או של הרופא המטפל. רק עין אחת תטופל. במהלך הניסוי ועד תום תקופת הניסוי כל בדיקות הלחץ התוך-עיני המבוצעות בביקורים לאחר הטיפול מתבצעות בצורה סמויה: הרופא הבודק אינו חשוף לסוג הטיפול שקיבלת. המטרה של ניסוי אקראי זה היא להשוואת בין שני סוגי הטיפול ולהראות כי שיטת הטיפול במכשיר הניסיוני (מכשיר לייזר ישיר סלקטיבי טרבקופלסטי [DSLT]) היא לא פחות טובה מאשר הטיפול המקובל כיום במכשיר הלייזר סלקטיבי טרבוקולופלסטי [SLT]).

    טיפול בלייזר טרבקופלסטי נועד להגביר את ניקוז הנוזל מהעין על ידי שיפור תפקוד פתחי הניקוז, וכתוצאה מכך להפחית את הלחץ התוך עיני. מהות השיטה היא טיפול באנרגיית לייזר באזור ניקוז הנוזל מהעין הממוקם בין הקרנית (החלק הקדמי השקוף) והקשתית (החלק הצבעוני שבמרכזו האישון). באזור זה תיתכן ההפרעה המונעת ניקוז תקין של נוזלים מהעין. הפרעה זו גורמת לעליית לחץ תוך עיני שהיא הגורם המזיק העיקרי במחלת הגלאוקומה. בטיפול המקובל, על מנת לזהות את אזור הניקוז ולכוון אליו את קרן הלייזר משתמשים בעדשה המוצמדת לעין שבתוכה מראה המאפשרת לראות את אזור הניקוז וכך לכוון את קרן הלייזר למקום הנכון. כדי לטפל בכל היקף הזווית יש לסובב את העדשה ואת המראה שבה בעודה מוצמדת לעין. הדבר לא נוח, מאריך ומסרבל את הטיפול. הטיפול אותו אנו מבקשים לבדוק במהלך הניסוי יבוצע באמצעות מכשיר לייזר ישיר סלקטיבי טרבקופלסטי (DSLT), כאשר בזמן הטיפול באמצעותו, אנרגיית לייזר מוקרנת אל מספר רב של נקודות המקיפות את לובן העין בזווית של 360 מעלות ללא מגע עם העין (ללא צורך בעדשה) במשך כשנייה.

    לפני קבלת הטיפול, המשתתף יעבור מספר בדיקות על ידי הרופא המטפל על מנת לבחון את התאמתו לניסוי. לפי שיקול דעת הרופא, יתכן כי יופסק הטיפול בטיפות עיניים טיפוליות מספר שבועות קודם לטיפול הלייזר. לאחר הטיפול המשתתף יתבקש להגיע לביקורי מעקב: מיד לאחר הטיפול, שעה - שעתיים לאחר הטיפול, יום, שבוע, חודש, 3 חודשים, 6 חודשים ו-12 חודשים לאחר הטיפול.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    חולים המאובחנים עם גלאוקומה או חולי יתר לחץ דם תוך-עיני (ocular hypertension) .

    החולים בשלבים מתקדמים מאוד של המחלה  - עם ירידה משמעותית בשדה הראיה באחת מהעיניים עד כדי עיוורון אינם מתאימים למחקר.
    איזור גאוגרפי
    דרום; ירושלים; מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    אסותא; בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; בית חולים ע"ש ליידי דיויס, הכרמל; בית חולים שערי צדק; מרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה; מרכז רפואי ע"ש א. וולפסון; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    15/05/2019
    שלב המחקר (פאזה)
    מחקר ללא פאזה
    סמיות
    סמיות בודדת
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT03750201
    זרועות מחקר

    טיפול בלייזר סלקטיבי טרבוקולופלסט ישיר (מוצר המחקר)

    טיפול בלייזר סלקטיבי טרבוקולופלסט רגיל (קבוצת ביקורת)

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    אמ"ר
    שם מוצר מסחרי
    EAGLE
    שם מוצר גנרי
    SLT
    צורת מתן
    אחר
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    40
    מספר המשתתפים בעולם
    124
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    במידה ותבחר להשתתף בניסוי לא תוכל להשתתף בניסויים אחרים בהם נעשה שימוש במוצרי מחקר אחרים במהלך כל תקופת הניסוי. אם תזדקק לטיפול רפואי במהלך המחקר (כולל טיפול אלטרנטיבי ותוספי מזון) עליך להתייעץ עם הרופא האחראי על הניסוי טרם נטילת הטיפול.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}