לימפומה שאינה הודג'קין (NHL) ולוקמיה לימפוציטית כרונית (CLL) הן מחלות סרטן שמקורן בתאי דם לבנים המכונים לימפוציטים, שהם חלק ממערכת החיסון.
החלבון Mucosa-associated lymphoid tissue lymphoma translocation protein 1) MALT1) הוא מווסת מרכזי של מסלול העברת אותות, והוכח שיש לו תפקיד חשוב ב-NHL ושהוא תורם לצמיחת הגידול. NHL היא למעשה טווח רחב של מחלות שונות. הסוג הנפוץ ביותר שלה הוא לימפומה מפושטת של תאי B גדולים (DLBCL), לימפומה אגרסיבית הגורמת למוות אם היא אינה מטופלת, ו-30% עד 40% ממקרי ה-NHL החדשים שמאובחנים נמנים עם סוג זה.
כיום יש בנמצא מספר קטן של טיפולים אפשריים ללימפומות אלה, ויש צורך בטיפולים שימנעו את השימוש בכימותרפיה הרעילה לתאים. JNJ-67856633, התרופה הניסיונית, פועלת על ידי היצמדות לחלבון מסוים (MALT1) הנמצא בתאי סרטן, והפרעה להעברת אותות הנחוצים להישרדות. היצמדות זו גורמת להתפרקות של תאי הסרטן, ומקטינה את מסת הגידול ב-NHL וב-CLL של תאי B.
במחקר זה, החוקרים מעוניינים לגלות מהו המינון הבטיחותי ביותר והיעיל ביותר של JNJ-67856633 במשתתפים עם NHL או CLL של תאי B. בנוסף, החוקרים מעוניינים למצוא מינון מומלץ של JNJ-67856633 שיהיה אפשר להשתמש בו בעתיד לטיפול ב-NHL או CLL של תאי B.
מחקר זה מחולק לשלוש תקופות:
תקופת הסינון: המשתתפים יעברו תהליך סינון שיימשך 28 ימים לכל היותר, כדי לוודא שהם מתאימים להשתתפות במחקר.
לפני הסינון, ייתכן שמטופלים עם לימפומה מסוג DLBCL יצטרכו לעבור בדיקות טרום סינון כדי לוודא את התאמתם להשתתפות בחלק 2 של המחקר.
תקופת הטיפול: תקופה זו תכלול שני חלקים ותגויס לאחד מהם, בהתאם להתקדמות המחקר:
חלק א: יחקור מהו המינון הבטיחותי והנסבל של JNJ-67856633. המשתתפים יחולקו לקבוצות. הקבוצה הראשונה תקבל את מינון ה-JNJ-67856633 הנמוך ביותר. אם המשתתפים יצליחו לסבול את הטיפול במינון הזה בקלות, אז הקבוצה הבאה תקבל מינון גבוה יותר של JNJ-67856633.
תהליך זה יחזור על עצמו עם מינונים הולכים וגדלים עד שהמשתתפים ידווחו על תופעות לוואי או יקבלו תוצאות חריגות בבדיקות מעבדה, שיעידו על כך שייתכן שהמינון שקיבלו היה גבוה מדי. המינון שקדם למינון זה ייחשב למינון הנסבל המרבי. המשתתפים יקבלו טיפול במינון זה או במינון נמוך יותר, שהומלץ על ידי צוות המחקר (וייקרא "המינון המומלץ"), עד שמחלתם תחמיר, יתפתחו תופעות רעילות בלתי נסבלות, הם יפרשו מהמחקר או החוקר או היזם יחליט שיש להפסיק את הטיפול.
חלק ב: יתחיל לאחר שייבחר מינון מומלץ של JNJ-67856633 בחלק 1. הטיפול יימשך כל עוד תיראה תועלת בטיפול במחלת הסרטן, והמשתתפים לא יפתחו תופעות לוואי מגבילות. תת-קבוצה של משתתפים יפנים יטופלו ב-JNJ-67856633 כדי להוסיף ולחקור את מינון ה-RP2D בקרב משתתפים יפנים.
סוף תקופת הטיפול: כל המשתתפים יצטרכו לעבור ביקור סוף הטיפול, לרבות אלה שהפסיקו את הטיפול ב-JNJ-67856633 מכל סיבה, למעט אובדן הקשר עם המשתתף לצורך מעקב, מוות או פרישה של המשתתף מהמחקר. הביקור יתקיים כ-30 ימים אחרי קבלת המנה האחרונה של JNJ-67856633 או לפני תחילתו של טיפול חדש נגד מחלת הסרטן.
במהלך המחקר יעברו המשתתפים בדיקות והערכות מחקר שונות, לרבות בדיקות דם, בדיקות גופניות, מדידות סימנים חיוניים (כגון דופק, לחץ דם, חום), בדיקות אלקטרוקרדיוגרם (אק"ג) ומילוי שאלונים. כמו כן, החוקרים יצלמו תמונות של פנים הגוף באמצעות שיטות דימות [סריקת טומוגרפיה ממוחשבת (CT) או דימות תהודה מגנטית (MRI) לבדיקה של מקומות בגוף שבהם יש NHL ו-CLL של תאי B, וסריקות טומוגרפיה של פליטת פוזיטרונים (PET)] כדי לבדוק את צמיחת הגידול. לכל אורך המחקר, תתועד כל תופעת לוואי שתדווח בידי משתתף. במספר מועדים שונים יילקחו דגימות דם כדי להבין כיצד הגוף מגיב לטיפול ב-JNJ-67856633.
משך המחקר הכולל יהיה עד שלוש שנים או יותר.