תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן גרורתי
מרכז
אמ"ר
04/08/2019
טרם החל גיוס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    טרם החל גיוס
    תקציר המחקר

    Tumor Necrosis Factors או TNF ("גורם תמותה של גידולים") הינו חלבון תאי (ציטוקין) המיוצר על ידי מספר תאים של מערכת החיסון. מחקרים קודמים הדגימו קשר בין רמות גבוהות של קולטנים מסיסים ושכיחות גבוהה של סרטן, וכן נמצא כי בקרב חולי סרטן, רמות גבוהות משמעותית של sTNFR1/2 מהוות מדד פרוגנוסטי להתקדמות מחלה. התפקיד של sTNFR1/2 בעידוד שגשוג של תאי סרטן הוא כפול: 1. עיכוב ישיר של ההשפעה האנטי סרטנית של TNF על תאי הסרטן על ידי לכידתו וניטול השפעתו, 2. נדידת התצמיד TNF/sTNFR1/2 לרקמות מרוחקות ושחרור איטי של TNF מעודד יצירת כלי דם החיוניים לשגשוג תאי הסרטן. מתוך הבנה של התהליכים שתוארו אנו משערים כי סינון והוצאה פעילה של הקולטנים המסיסים מפלסמת הדם על ידי שימוש בקולונה ייעודית, יגרמו לאפקט אנטי סרטני היכול להוביל לנסיגה של תאי הגידול. במחקר זה נבצע סינון של קולטנים מסיסים מסוג Tumor Necrosis Factors Receptors 1/2 (sTNFR1/2) מפלסמת הדם, ונבחן את הבטיחות והיעילות של ההליך בנפחי פלסמה עולים, ובשילוב אימונותרפיה.

    מטרות המחקר הראשיות: 1. בחינת בטיחות וסבילות של הליך אימונו-פרזיס בנפחי פלסמה עולים. 2. בחינת בטיחות וסבילות של הליך אימונו-פרזיס בשילוב ניבולומאב (מעכב מנגנון בקרה מסוג Anti PD-1). 3. בחינת יעילות המכשיר Immunicom Apheresis Immunoadsorption Affinity Column (AIAC) בסינון והפחתת sTNFR1/2. יעילות זו תבדק על ידי אמידת שינוי ריכוז הקולטנים בפלסמת המטופל בסיום הטיפול, בהשוואה לבדיקת בסיס טרם תחילת הטיפול.

    מטרות מחקר משניות: 1. הערכת יעילות קלינית של הליך האימונו-פרזיס על ידי הערכת תגובה באמצעות בדיקות הדמיה המקובלות (CT) ועל ידי מדדי שרידות מקובלים (progression free survival, overall survival). 2. לחקור כיצד משפיע הליך סינון רצפטורים מסיסים (sTNFR1/2) ברמת הרקמה והתא. נחפש שינויים בסמני חלבון בדם וברקמת הגידול. לשם כך יילקחו דגימות דם ורקמות לפני תחילת הטיפולים ובסיומם. 3. לבדוק האם מתרחשים שינויים בהרכב חיידקי הצואה עקב טיפול הפרזיס. לשם כך ילקחו דגימות צואה טרם תחילת הטיפול, במהלכו ובסיום הטיפול.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן ריאות מסוג תאים לא קטנים (NSCLC), או סרטן שד השלילי לאסטרוגן, פרוגסטרון ו HER2,  (Triple negative Breast Cancer (TNBC)),מלנומה וסרטן כליה
    איזור גאוגרפי
    מרכז
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר
    תאריך אישור הניסוי
    04/08/2019
    שלב המחקר (פאזה)
    I
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    לא
    מספר NIH
    NCT04142931
    זרועות מחקר

    o קבוצה א: העברת כלל נסיוב הדם פעמיים דרך אביזר אימונו-פרזיס ללא שילוב עם ניבולומאב.

    קבוצה ב: העברת כלל נסיוב הדם שלוש פעמים דרך אביזר אימונו-פרזיס ללא שילוב עם ניבולומאב.

    קבוצה ג: העברת כלל נסיוב הדם פעמיים דרך אביזר אימונו-פרזיס בשילוב עם ניבולומאב.

    קבוצה ד: העברת כלל נסיוב הדם שלוש פעמים דרך אביזר אימונו-פרזיס בשילוב עם ניבולומאב.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    אמ"ר
    שם מוצר מסחרי
    Immunicom Apheresis Immunoadsorption Affinity Column (AIAC)
    שם מוצר גנרי
    Immunicom Apheresis Immunoadsorption Affinity Column (AIAC)
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    10
    מספר המשתתפים בעולם
    10
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    בדיקת אקוקרדיוגרפיה (אקו לב) ובדיקת אק"ג דגימת צואה לצורך מחקרי דגימת דם למחקר הכנסה של צנתר לווריד מרכזי בבית החזה. מילוי שאלוני איכות חיים וחרדה. טרם כניסה למחקר כל משתתף יבצע הדמייה כל גופית להערכת מחלה וכן תלקח דגימת ביופסייה מנגע נגיש. לאחר מחזור טיפולי אחד, הדמייה נוספת תתבצע למטרות מחקר בלבד. בסיום 3 מחזורי טיפול, הדמייה כל גופית תתבצע וכן תלקח דגימת ביופסייה מנגע אשר כבר נדגם. מעקב שרידות טלפוני אחת ל- 3 חודשים לכל החולים שהתקדמה מחלתם או שסיימו שנת מעקב / טיפול פעיל.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}