תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן ערמונית בסיכון גבוה, מקומי או מתקדם מקומית, המועמדים לכריתה מלאה של הערמונית
מרכז; צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
12/03/2019
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    מטרתו של מחקר זה היא לברר אם השימוש באפלוטמיד (apalutamide) בשילוב טיפול במניעת אנדרוגן (ADT) לפני ואחרי כריתה נרחבת של הערמונית עם כריתת בלוטות לימפה באגן (pelvic lymph nodes dissection= RPLND ), בקרב משתתפים עם סרטן ערמונית מקומי או מתקדם מקומית בסיכון גבוה, מוביל לשיפור בשיעור התגובות המלאות בבדיקה פתולוגית (pCR) ובזמן ההישרדות ללא גרורות (MFS), בהשוואה לטיפול ב-ADT בשילוב עם פלצבו. סרטן ערמונית בסיכון גבוה קיים בכ- 15% מהאבחנות החדשות של סרטן הערמונית. טיפול מערכתי הממגר מחלה מיקרו גרורתית דרוש על מנת לשפר את ההשרדות במטופלים עם סיכון גבוה העוברים RP עם pLND. משערים כי חסימת האנדרוגן לפני ולאחר RP עם pLND יכול לשפר את ההשנות עבור משתתפים בסיכון גבוה. המחקר תוכנן להעריך אם חסימת האנדרוגן לפני ואחרי RP עם pLND תעלה את שיעור התגובה הפתולוגית המלאה (PCR) ותביא לתוצאה כללית טובה יותר.

    אפלוטמייד ניתן דרך הפה, מולקולה קטנה ללא סטרואידים שפועל כאנטגוניסט בררני חזק לאנדרוגן רצפטור, כרגע נמצא בפיתוח לטיפול בסרטן הערמונית. המחקר כולל שלב סינון (כ- 35 יום לפני תחילת הטיפול) , תקופת הטיפול (תקופת הטיפול המתוכננת תכלול 12 מחזורי טיפול של אפלוטמייד או פלצבו: שישה מחזורים לפני RP עם pLND (מחזור אחד עד מחזור 6 ) ושישה מחזורים לאחר RP עם pLND (מחזור 7 עד מחזור 12) מחזור אחד יום אחד יתחיל תוך 3 ימים מהרנדומיזציה) ותקופת המעקב. סוף המחקר מוגדר כשהערכת המשתתף האחרון היא במשך כ- 8 שנים . המשתתפים יעברו בדיקות יעילות, פרמקוקינטיקה וסמנים ביולוגיים.הבטיחות תנוטר לכל אורך תקופת המחקר. על מנת לשפר את ההישרדות של משתתפים בסיכון גבוה העוברים כריתה נרחבת של הערמונית, נדרש טיפול מערכתי שייחסל מחלה עם גרורות מיקרוסקופיות.

    תת מחקר בתוויות פתוחה שמשווה מתן אפלוטמיד (apalutamide) וטיפול מניעת אנדרוגן (ADT) לפני ואחרי כריתה נרחבת של הערמונית עם דיסקציה של בלוטות הלימפה באגן לעומת טיפול סטנדרטי (Standard of care), ייפתח בבתי חולים נבחרים בהינתן הודעה של היזם.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן ערמונית
    איזור גאוגרפי
    מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי ע"ש אסף הרופא, צריפין; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש ספיר, מאיר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    12/03/2019
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    ADT ואפלוטמיד: המשתתפים יקבלו טיפול מניעת אנדרוגן (ADT). ה- ADTהוא סוג של טיפול הורמנלי נגד סרטן הערמונית. גונדוטרופין יינתן כדי להגיע לריכוזי טסטוסטרון נמוכים מהריכוזים אצל גבר מסורס (50 ננוגרם לדציליטר), ולשמר אותם. בשילוב עם טיפול פומי ב-240 מיליגרם אפלוטמיד(ארבע טבליות 60 מ"ג כל אחת) פעם ביום בכל מחזור טיפול(כל מחזור טיפול יימשך 28 ימים). המשתתפים יקבלו 6 מחזורי טיפול, ואז יעברו כריתה נרחבת של הערמונית (RP) הכולל הסרת בלוטות לימפה באגן (pLND) ויקבלו 6 מחזורי טיפול נוספים.

    ADT + פלצבו: המשתתפים יקבלו טיפול ADT בשילוב עם טיפול פומי בפלצבו תואם פעם ביום. המשתתפים יקבלו 6 מחזורי טיפול, ואז יעברו כריתה נרחבת של הערמונית הכולל הסרת בלוטות לימפה באגן (RP עם pLND) ויקבלו 6 מחזורי טיפול נוספים של ADT + פלצבו.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    ERLEADA
    שם מוצר גנרי
    Apalutamide, JNJ-56021927
    צורת מתן
    פומי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    מדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    30
    מספר המשתתפים בעולם
    2500
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    1. מסור מידע נכון על העבר הרפואי שלך ועל מצבך הבריאותי. 2. ספר לרופא/צוות המחקר על כל הבעיות הבריאותיות שיש לך במהלך המחקר. 3. יש להגיע לכל ביקורי המחקר שנקבעו. 4. מלא את כל השאלונים. 5. ספר לרופא/צוות המחקר על תרופה או תכשיר חדש שאתה לוקח במהלך המחקר או על כל שינוי בתרופות או בתכשירים שאתה נוטל. 6. קח את תרופת המחקר לפי ההוראות, היא חייבת להלקח רק על ידך. יש לשמור אותה הרחק מהישג ידם של ילדים או אנשים בעלי יכולת הבנה מוגבלת. תרופת המחקר ניתנת כטבליות בבקבוקים עמידים בפני ילדים. אם פספסת מנה של תרופת מחקר, אל תנסה לקחת אחרת במקומה. 7. עליך לשמור את תרופת המחקר באריזות המקוריות של המחקר, ולא לאכסן את הטבליות במכלים נפרדים, כמו קופסת תרופות. 8. החזר תרופות מחקר שלא נעשה בהן שימוש ובקבוקים ריקים בכל ביקור למרכז המחקר. 9. אם אתה פעיל מינית עם אישה בגיל הפוריות, עליך להשתמש בקונדום במהלך המחקר ובמשך 3 חודשים לאחר נטילת המנה האחרונה של טיפול המחקר, ביחד עם שיטת יעילה נוספת למניעת היריון. יש לעיין בסעיף הסיכונים בטופס הסכמה זה למידע נוסף.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}