תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: מבוגרים/סרטן ריאות
דרום; ירושלים; צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
10/04/2019
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    מטרת המחקר: מחקר זה הוא מחקר בתרופה ניסיונית שנקראת פוזיוטיניב לטיפול בסרטן ריאות של תאים שאינם קטנים חיובי למוטציית החדרה EGFR או HER2 באקסון 20. פוזיוטיניב היא סוג חדש של טיפול והיא נחשבת מחקרית. "מחקרית" משמעה שהיא לא אושרה עדיין על ידי משרד הבריאות הישראלי או על ידי מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) מכיוון שאנחנו לא יודעים מספיק על היתרונות ועל תופעות הלוואי של פוזיוטיניב בטיפול בסרטן ריאות של תאים שאינם קטנים חיובי למוטציית החדרה EGFR או HER2 באקסון 20. פני השטח של תאי הריאה כוללים כמה חלבונים שנקראים קולטן גורם גדילה אפידרמלי (EGFR) וקולטן גורם גדילה אפידרמלי 2 (HER2). חלבונים אלה משחקים תפקיד חשוב בגדילה תאים והישרדותם. כאשר החלבונים של תאים אלה משתנים או שיש בהם מוטציות גנטיות, שינויים אלה ואחרים יכולים לגרום לסרטן או לשלוט בהתפתחות של סרטן.

    לאחר שמוטציות אלה זוהו על ידי בדיקות הבוחנות רקמת סרטן או דגימות דם ברמה המולקולרית, ההנחה היא שטיפול מחקר זה עם פוזיוטיניב "מכוון כנגד" מוטציות אלה ועשוי להפסיק את הגדילה של סוג מסוים זה של סרטן. פוזיוטיניב, "תרופת המחקר", היא אחת מקבוצות טיפול חדשות הנקראות "טיפולים מכוונים". טיפול מכוונים מתוכננים כדי להאט או לעצור סוגים מסוימים של תאי סרטן על ידי כיוון אל מולקולות מסוימות שעברו שינוי או מוטציה, כאשר מסייעות לגדילה או התפשטות של תאי סרטן. פוזיוטיניב ניתנת דרך הפה בצורה של גלולה. עד היום, פוזיוטיניב נחקרה בקרב יותר מ-400 מטופלים עם סוגי סרטן מתקדם. יהיו ארבע עוקבות מטופלים ומטופלים מתאימים יגויסו לכל עוקבה במקביל בהתבסס על סטטוס מוטציית EGFR או HER2 באקסון 20 וסטטוס טיפול קודם:

    עוקבה 1: מטופלים חיוביים למוטציית החדרה EGFR באקסון 20 אשר טופלו בעבר עוקבה 2: מטופלים חיוביים למוטציית החדרה HER2 באקסון 20 אשר טופלו בעבר עוקבה 3: מטופלים חיוביים למוטציית החדרה EGFR באקסון 20 אשר לא טופלו בעבר עוקבה 4: מטופלים חיוביים למוטציית החדרה HER2 באקסון 20 אשר לא טופלו בעבר עוקבה 5: מטופלים העומדים בקריטריונים לגיוס לעוקבות 1 עד 4, אולם הגיוס לעוקבה המתאימה נסגר עוקבה 6: מטופלים עם מוטציית EGFR נרכשת שהתקדמה בעת קבלת טיפול קו ראשון אוסימרטיניב עוקבה 7: מטופלים עם מוטציות מפעילות של EGFR או 2HER תקופת הסינון (יום 30- עד 1-) תימשך עד כ-30 יום לפני מחזור 1, יום 1. על המטופלים לעמוד בכל הקריטריונים להכללה/אי הכללה כדי להשתתף במחקר. מטופלים מתאימים יספקו הסכמה מדעת בכתב לפני הליכים מחקר כלשהם. אורכו של כל מחזור טיפול הוא 28 יום. ביקור מעקב הבטיחות נדרש 35 יום (+/- 5) לאחר מתן המנה האחרונה של פוזיוטיניב.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן ריאות של תאים שאינם קטנים (NSCLC), מתקדם מקומית או גרורתי, עם מוטציית החדרה EGFR או HER2 באקסון 20 (ZENITH20)
    איזור גאוגרפי
    דרום; ירושלים; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; מרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    10/04/2019
    שלב המחקר (פאזה)
    II
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    לא
    מספר NIH
    NCT03318939
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    פוזיוטיניב (16 מ"ג) יינטל דרך הפה, פעם ביום (QD) עם מזון וכוס מים בערך באותה השעה בכל בוקר.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    N/A
    שם מוצר גנרי
    NOV120101, HM781-36B
    צורת מתן
    פומי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    36
    מספר המשתתפים בעולם
    314
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    *לדווח לרופא המחקר שלך או לצוות המחקר על כל תופעת לוואי אפשרית או חוסר נוחות בכל עת במהלך המחקר. *לספק לרופא המחקר מידע מלא ונכון לגבי ההיסטוריה הרפואית והתרופתית שלך ועל המצב הרפואי הנוכחי שלך. *לספר לרופא המחקר שלך על כל התרופות שאתה נוטל כגון סמים, תרופות מרשם או ללא מרשם, ויטמינים, תוספים תזונתיים ותרופות צמחיות שאתה נוטל במשך המחקר. *למלא אחר הוראות צוות המחקר בנוגע לדרישות המחקר, כולל הגעה לכל ביקור המחקר. אם אינך יכול להגיע לביקור מחקר, התקשר לצוות המחקר כדי לקבוע אותו מחדש. *לספר לרופא המחקר שלך או לצוות המחקר אם את (או בת הזוג שלך) נכנסת להיריון. *את תמשיכי להשתמש בצורה קבילה של אמצעי מניעה כפי שנדון עם רופא המחקר שלך. *לא תניקי תינוק במהלך המחקר. *לספר לרופא המחקר אודות כל תחלואים, השפעות רעות או חריגות מהן אתה סובל, בין אם אתה חושב שהם קשורים למחקר ובין אם לאו. *אם תחליט לסיים את השתתפותך במחקר זה, תתבקש לשוב למרפאה לביקור אחרון. *ליידע את צוות המחקר אם יש שינוי בכתובתך או במספר הטלפון שלך.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}