תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן קיבה
צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
08/10/2018
טרם החל גיוס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    טרם החל גיוס
    תקציר המחקר

    מטרת המחקר היא להשוות השפעות חיוביות ושליליות של מתן ניבולומאב (המוכרת גם כאופדיבו) ואיפילימומאב- (המוכרת גם כיירבוי ) אחרי ניתוח להסרת סרטן הקיבה לגישה השגרתית של הסרת הגידול ולאחר מכן טיפול כימותרפי ומעקב. ניבולומאב היא תרופה שעשויה לעורר את המערכת החיסונית שלך לתקוף תאים סרטניים שעשויים להישאר בגופך לאחר הניתוח. הוספת ניבולומאב ו/או איפילימומאב לאחר הניתוח יכולה למנוע מהסרטן שלך לחזור אבל היא יכולה גם לגרום לתופעות לוואי. מחקר זה יאפשר לחוקרים לגלות האם טיפול שונה זה הוא טוב יותר, אותו הדבר או גרוע יותר מהטיפול השגרתי לסרטן הקיבה שהוסר בניתוח אבל נמצא בסיכון לחזרה. השימוש בניבולומאב ואיפילימומאב בניסוי זה הוא מחקרי לשלב זה של המחלה שבו אנחנו לא יודעים או לא יודעים בבטחה אם המחלה שלך התפשטה לאיברים אחרים. ניסוי מחקרי זה יאפשר לחוקרים לדעת האם גישה שונה זו היא טובה יותר, אותו הדבר או גרועה יותר מהגישה הרגילה. כדי להיות טובה יותר, תרופת המחקר צריכה לשפר את משך הזמן שבו תוכל לחיות ללא שום סימנים של חזרת המחלה בהשוואה לגישה הרגילה .

    סרטן הקיבה הוא אחד מסוגי הסרטן הנפוצים ביותר בעולם והוא גם בעיה בריאותית גדולה באירופה. הן סרטן הקיבה והן אדנוקרצינומות הוושט משויכים להישרדות ירודה בחולים עם מחלה גרורתית. במחקר הניסוי האקראי של MAGIC, אשר הגדיר כימותרפיה ECX, כטיפול המקובל, מטופלים שלא השיגו תגובה פתולוגית טובה לטיפול כימותרפי לפני הניתוח, ואשר נמצאים עם מצב ראשוני חיובי (ypn +) או עם מצב רסקציה של R1 לאחר כימותרפיה לפני הניתוח היו עם פרוגנוזה גרועה מאוד כיום, סטטוס בלוטות לימפה שלילי הגורם היחיד הפרוגנוסטי העצמאי היחיד. נכון לעכשיו, חולים עם תגובה גרועה לכימותרפיה (בשל קשרי הלימפה החיוביים שנותרו או כריתה של R1) ממשיכים עם טיפול זהה לאחר הניתוח, כפי שעשו לפני הניתוח, שכן כל הניסויים שהגדירו את גישות הטיפול האלה השתמשו בכימותרפיה לפני ואחרי הניתוח. עם זאת, בתוך הקהילה אונקולוגיה יש רצון לטיפולים טובים יותר מאשר להמשיך עם אותו טיפול אשר היה פחות יעיל מאשר רצוי לפני הניתוח.

    בהתחשב ברעילות הידועה של משטרי הכימותרפיה הקלאסית, "החלפה" לטיפול שונה היא אטרקטיבית לחולים שלאחר הניתוח נמצאים בסיכון גבוה, אך יש להעריך זאת בהקשר של אקראיות כנגד הטיפול הסטנדרטי המומלץ הנוכחי, שהוא כימותרפיה לאחר הניתוח הדומה לזה אשר החולה קיבל לפני הניתוח. באופן כללי, בהתחשב בפעילותם של משטרי הכימותרפיה הזמינים כיום, קבוצת החולים ללא סיכון שמגיבים לכימותרפיה מהווה כ 2/3 של אלה שעוברים כימותרפיה קדם ניתוחית. לקבוצה גדולה יחסית של חולים יש צורך ברור בתוצאות משופרות ובטיפול טוב יותר לאחר הניתוח. אימונותרפיה הראתה תוצאות מבטיחות בטיפול בחולים עם סרטן מתקדם של קיבה ומעבר ושט-קיבה. Nivolumab הוא נוגדן מונוקלונלי, נוגדן של אימונוגלובולינים מסוג G4, המכוון נגד PD-1 אשר מאושר לטיפול במלנומה, סרטן ריאה לא סרטני קטן (NSCLC) וסרטן הכליות

    מטופלים בזרוע הניסיונית: זמן טיפול כולל של שנה אחת. ללא כימותרפיה. טיפול: 1 מ"ג/ק"ג ניבולומאב במתן תוך-ורידי פעם בשלושה שבועות יחד עם 3 מ"ג/ק"ג איפילימומאב במתן תוך-ורידי פעם בשלושה שבועות למשך ארבעה מחזורים (שלושה חודשים) ולאחר מכן מינון קבוע של 480 מ"ג ניבולומאב במתן תוך-ורידי פעם בארבעה שבועות למשך תשעה חודשים. מטופלים בזרוע הביקורת: השלמת הטיפול הסמוך לניתוח לפי הנחיות החברה האירופית לאונקולוגיה קלינית (ESMO) משנת 2016 כל המטופלים יעברו בדיקות דימות כל 3 חודשים ובדיקות דם לפני כל טיפול

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן קיבה
    איזור גאוגרפי
    צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    08/10/2018
    שלב המחקר (פאזה)
    II
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT 03443856
    זרועות מחקר

    מטופלים יקבלו טיפול אימונותרפי לתקופה של עד שנה לאחר הניתוח הסרת הגידול

    מטופלים יקבלו טיפול כימותרפי סטנדרטי למשך 4 חודשים לאחר הניתוח הסרת הגידול

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    Opdivo
    שם מוצר גנרי
    Nivolumab
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    10
    מספר המשתתפים בעולם
    240
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    עמידה בלוחות הזמנים של הביקורים במחקר.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}