לויקמיה מיאלואידית חריפה (AML) שאובחנה לראשונה היא מחלה הפוגעת ב-20,000 מטופלים בכל שנה בארצות הברית (US). מטרת הטיפול היא השגת הפוגה מלאה (CR) עם השראה (אינדוקציה) של כימותרפיה אינטנסיבית ולאחר מכן מיצוק עם כימותרפיה נוספת ו/או השתלה, על מנת להגדיל את הסבירות לריפוי. בניגוד ל-AML בלתי מטופלת, הפוטנציאל להשיג CR בטיפול ב-R/R AML נמוך באופן ניכר, בייחוד כאשר למטופלים יש ציטוגנטיקה לא תומכת או שהינם בגיל מבוגר, או שיש להם היסטוריה קודמת של השתלת תאי גזע המטופויטיים (HSCT) או משך קודם של תגובה מלאה ראשונה נמוך מ-12 חודשים. לכן טיפולים משולבים חדשניים, אשר עשויים לשפר את היעילות של כימותרפיה סטנדרטית ב-AML המאובחנת לראשונה ועמידה לטיפול הם נדרשים במיוחד.HDM201 הוא חומר מחקרי חדשני עם פעילות מבטיחה כחומר יחיד במטופלי AML.מחקר זה הינו מחקר העלאת מינון (חלק 1) והרחבת מינון (חלק 2) הנערך בנבדקים עם AML לא מטופלת שאובחנה לראשונה (AML 1L) או AML נשנית/עמידה (R/R AML), להערכת הבטיחות, הסבילות והפעילות הראשונית של HDM201, בשילוב עם כימותרפיה.
המחקר יתבצע ב 3 חלקים עוקבים:
חלק 1 - העלאת המינון בנבדקים עם AML L1 ו-R/R (כ-35 עד 70 נבדקים). המטרה העיקרית היא לקבוע את המינון המומלץ להרחבה (RDE) עבור כל אוכלוסיה שתיבדק בחלק 2
חלק 2-הרחבת המינון בנבדקים עם AML 1L (עוקבת הרחבה 1 עד 3) ובנבדקים עם R/R AML (עוקבת הרחבה 4) (96 נבדקים). המטרה העיקרית היא לאשר את המינון המומלץ עבור שלב 3 (RP3D) בנבדקים עם AML 1L ללא מוטציית FLT3 מתועדת (עוקבת הרחבה 1) ובנבדקים עם R/R AML (עוקבת הרחבה 4)
חלק 3-מחקר DDI בנבדקים עם R/R AML (עוקבות 1 ו 2 של DDI) (כ-18 עד 25 נבדקים) בחלק זה ישראל לא תשתתף.טיפול המחקר מורכב ממספר קבוע של מחזורי HDM201 בשילוב עם כימותרפיה (CT) הניתנת במהלך תקופת הטיפול. משך הזמן המתוכנן של כל מחזור הוא 28 ימים. משך הטיפול המתוכנן בנבדקים עם R/R AML הן בהעלאת המינון והן בהרחבת המינון, (חלקים 1, 2 ו-3) הוא עד 3 מחזורים.
משך הטיפול המתוכנן בנבדקים עם AML 1L בעוקבת הרחבה 1 בחלק 1 ובחלק 2 הוא עד 5 מחזורים. משך הטיפול המתוכנן בנבדקי AML 1L שהוכללו בעוקבת הרחבה 2 בחלק 2 הוא עד 17 מחזורים (עד 5 מחזורים, כלומר, אינדוקציה (1 או 2) ומיצוק (4 או 3), ואחריהם 12 מחזורים לאחר המיצוק עם טיפול יחידני במידוסטאורין). משך הטיפול המתוכנן בנבדקים עם AML 1L בעוקבת הרחבה 3 בחלק 2 הוא עד 4 מחזורים .על הנבדקים עם AML 1L לעמוד בקריטריונים הבאים כדי להמשיך אל תקופת הטיפול הבאה: השגת CR בסוף כל תקופת טיפול או השגת של CRi עם ABCR המוגדר בתור: התאוששות מלאה של נויטרופילים (מעל 19X10/ליטר) והתאוששות מינימלית של ספירת טסיות (מעל 50 109X/ליטר וכן מתחת 100 109X/ליטר) בסוף כל תקופת טיפול. לאחר סיום הטיפול, יתקיים מעקב לבטיחות אחר כל הנבדקים עד 30 יום לאחר המנה האחרונה של טיפול המחקר. בנוסף, כל הנבדקים שנרשמו לחלק 1 או לחלק 2 שהפסיקו את טיפול המחקר, ייכנסו למעקב ארוך טווח למשך עד 3 שנים מהיום הראשון של טיפול המחקר של הנבדק האחרון שהוכלל בחלק 2.
טיפול המחקר יופסק עבור נבדקים שנקבע להם HSCT בכל עת במהלך המחקר, למעט נבדקים שהוכללו בעוקבת הרחבה 2 בנסיבות מסוימות בחלקים 1 ו-2: דגימות דם סדרתיות ייאספו מכל הנבדקים שהוכללו על מנת להעריך את ריכוזי הפלזמה של HDM201. בחלק 2, עבור נבדקים שהוכללו בעוקבת הרחבה 2, ייאספו גם דגימות דם על מנת להעריך את ריכוזי מידוסטאורין והמטבוליטים הפעילים שלה בפלזמה במהלך האינדוקציה והמיצוק בלבד. קיימת תכנית לבצע בדיקות גישושיות של סמנים ביולוגיים על מנת לחקור אפשרות לקשר בין סמנים ביולוגיים לבין התגובה או העמידות לטיפול. הדבר יכלול בדיקה של סמנים מנבאים/פרמקודינמיים אפשריים ומדידת רמות MRD באמצעות שיטות מולקולריות כגון NGS. שאיבת מח עצם, דם היקפי ודגימות פלזמה ייאספו לשימוש בתבחיני סמנים ביולוגיים. הדגימות ייאספו בנקודת הפתיחה, במהלך ולאחר הטיפול. דגימות משאיבת מח העצם ייאספו במקביל להערכת החוקר של התגובה למחלה ועדיף שיהיו חלק מן הנטילה הראשונה או השנייה על מנת להבטיח מספיק חומר לצורך ניתוח.