תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן שלפוחית השתן הפולש לשריר
מרכז
תכשיר רפואי
27/11/2018
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    מחקר בודק יעילות ובטיחות של דורבלומאב בשילוב גמציטאבין+ציספלטין טיפול נאו-אדג'ובנטי ואחרי דורבלומאב כטיפול אדג'ובנטי בחולי סרטן שלפוחית השתן הפולש לשריר. יעילות הטיפול תוערך במונחים של הארכת זמן עד להתקדמות מחלה והישרדות המטופל המטרות העיקריות של מחקר זה להעריך את היעילות של זרוע 1 לעומת 2 בחולים עם תפקוד כלייתי הולם. הרציונל למחקר הנוכחי הוא עיכוב PD-L1 באמצעות חשיפה לדורבלומאב, בשילוב עם תכשירי כימותרפיה כגון גמציטאבין וציספלטין, עשוי להגביר את שיעור התגובה ארוך הטווח ואת שכיחות התגובה ע"י מניעת ההתחמקות של תאי גידול MIBC מתגובה נוגדת גידול המתווכת ע"י מערכת החיסון. לוח זמני המתן המוצע מותאם למתן דורבלומאב במינון קבוע בסך 1500 מ"ג אחת ל- 4 שבועות, אשר נתמך על ידי נתוני יעילות, בטיחות וסבילות במחקרים מרובים בסוגי גידול מרובים. לצורך התאמה ללוח זמני המתן של כימותרפיה במסגרת המחקר, אנו מציעים להשתמש במינון קבוע מקובל של דורבלומאב בסך 1500 מ"ג במתן אחת ל- 3 שבועות במהלך 4 המחזורים הראשונים במקום לוח הזמנים המקובל אחת ל- 4 שבועות.

    מעכביPDL1\PD1 בחולים עם סרטן גרורתי בשלפוחית הודגמו ואושרו בעמידות לפלטינום, פמברוליזומאב ואטזוליזומאב אושרו בהליך מזורז לקו 1 בחולים שאינם סובלים כימו ציספלטין. התועלת של כימואדג'ובנטית לאחר כריתה בחולים ללא גרורות לא ברורה. קיימות ראיות מוגבלות מפאזה III אקראיים בשימוש בכימו אדג'ובנטית לאחר הניתוח. ב-2 מטא-אנליזות נפרדות מ 2013 2016, שכללו 9 ו- 11 מחקרים אקראיים מבוקרים ב- MIBC, בהתאמה, העידו על תועלת מונחי OS בחולים המקבלים כימותרפיה אדג'ובנטית מבוססת ציספלטין. מחקרי פאזה III מרובים הבוחנים טיפול אדג'ובנטי במעכבי PD-1 או PD-L1 ומחקרי פאזה II החושפים נתונים מבטיחים לגבי פעילות ובטיחות עבור טיפול נאו-אדג'ובנטי בפמברוליזומאב כתכשיר יחיד עדיין נמשכים.דורבלומאב הוא נוגדן מונוקלונלי אנושי מסוג אימונוגלובולין G1 (תת-סוג המעכב את הקישור של (PDL1.מחקרים לא-קליניים וקליניים הצביעו על כך שלחסימת נקודות הבקרה החיסוניות עשויה להיות השפעה חיובית על הפעילות החיסונית נגד הגידול. תועלת קלינית נצפתה במגוון רחב של סוגי גידול, לרבות מלנומה גרורתית

    סרטן ריאה NSCLC מסוג קשקשי ולא קשקשי, קרצינומה של הראש והצוואר מסוג תאי קשקש UC התועלת בתכשירים, ובדורבלומאב הודגמה בקבוצת 182 חולי UC מקומית מתקדמת/גרורתית שמחלתם התקדמה למרות קבלת כימו פלטינום. נתוני הבטיחות והיעילות הובילו לאישור רגולטורי של דורבלומאב בארה"ב, בקנדה ובברזיל עבור חולי UC מקומית מתקדמת או גרורתית עם התקדמות מחלה במהלך או אחרי טיפול בכימו פלטינום, או שמחלתם התקדמה תוך 12 חודש לאחר טיפול נאו-אדג'ובנטי/אדג'ובנטי בכימו פלטינום.הוספת אימונותרפיה לתכשירי כימו מובילה לשיפור. הודגם כי כימו ציטוטוקסית מווסתת תגובה חיסונית באמצעות מנגנונים:סטימולצית שפעול תאי T הגברת ביטוי MHC-1, הבשלת תאים דנדריטיים, השראת מוות תאי אימונוגני שילוב אנטגוניסט של PDL1תכשירים ציטוטוקסיים עשוי להעניק תועלת משלימה בהגברת חסינות נוגדת גידול יעילה באמצעות עידוד הצגת האנטיגנים, הגברת הייצור של תאי T מגנים והשתלטות על הדיכוי החיסוני בסביבת הגידול.

    תחילת אימונו בשלב מוקדם בטיפול ב- BC עשויה לתת תועלת ארוכת טווח ותוצאות משופרות עבור חולי MIBC.מוצע לוז מותאם לדורבה במינון קבוע בסך 1500 מג אחת ל- 4 שבוע.מוצע מינון קבוע מקובל של דורבה בסך 1500 מג במתן אחת ל- 3 שבוע במהלך 4 מחזורים ראשונים במקום לוח זמנים מקובל אחת ל- 4 שבוע. דורבה מאושר כקו שני עבור חולי UC מקומית מתקדמת/ גרורתית.תחילת אימונו בשלב מוקדם יותר בטיפול ב- BC עשויה להעניק תועלת ארוכת טווח ותוצאות משופרות עבור חולי MIBC. מנגנון הפעולה המוצע עבור דורבה הוא שיבוש האינטראקציה של PDL1 עם PD 1 ו- CD80(B7.1). חסימת התגובות של PDL1/PD1 ו- PD-L1/CD80 גורמת לשחרור עיכוב התגובות החיסוניות, כולל אלו שעלולות לגרום לחיסול הגידול. דורבלומב מבטל את ההשפעה המעכבת של PD-L1 על תאי T אנושיים ראשוניים, פעולה המובילה לשיקום השגשוג המושרה על ידי אינטרפרון-גמה.דורבלומאב מעכב את צמיחת הגידול במודלים מסוג xenograft באמצעות מנגנון התלוי בתאי T). דורבה צפוי לעורר את התגובה החיסונית של המטופל על ידי היצמדות ל- PD-L1 והעברת האיזון לתגובה אנטי-סרטנית.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    חולי סרטן שלפוחית השתן הפולש לשריר עם התקדמות מחלה במהלך או לאחר כימותרפיה מבוססת פלטינום
    איזור גאוגרפי
    מרכז
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון
    תאריך אישור הניסוי
    27/11/2018
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    זרוע 1 עד התקדמות מחלה דורבלומאב בשילוב עם גמציטאבין + ציספלטין אחת ל-3 שבועות לאחר כריתה רדיקלית של שלפוחית השתן ובמהלך טיפול אדג'ובנטי, מטופלי זרוע 1 יקבלו דורבלומאב כתכשיר יחיד אחת ל-4 שבועות למשך 8 מחזורים נוספים

    זרוע 2: טיפול בשילוב גמציטאבין + ציספלטין אחת ל-3 שבועות במשך 4 מחזורי כימותרפיה נאו-אדג'ובנטית טרם כריתה רדיקלית של שלפוחית השתן לאחר כריתה רדיקלית של שלפוחית השתן מטופלי זרוע 2 לא יקבלו טיפול אדג'ובנטי.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    Imfinzi
    שם מוצר גנרי
    Durvalumab
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    35
    מספר המשתתפים בעולם
    1050
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    דופק, ל"ד, משקל גובה וחום; אק"ג; בדיקות דם; בדיקות שתן; רשום של תרופות נלוות; הערכת הגידול באמצעות CT/MRI ושליחת דגימת גידול, בדיקת Ventana בדיקת PK וסמנים ביולוגיים ECOG

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}