אסטקסנטין (astaxanthin) הינו פיגמנט אדום השייך למשפחת הקרוטנואידים. אסטקסנטין מצוי באצות, דגים כגון דגי פורל ודגי סלמון, סרטנים ופירות ים שונים. האסטקסנטין הוא חומר בעל פעילות נוגדת חמצון טובה כנגד רדיקלים חופשיים הנוצרים ברקמות ואיברים שונים בגוף. חברת נקסטפרם טכנולוגיות מפיקה אסטקסנטין משמרים מיוחדים בשם Phaffia rhodozyma כמוצר תוסף מזון.
מטרות הניסוי להוכיח שתוסף המזון אכן בטוח ונסבל על ידי בני אדם לאחר מתן חד-פעמי בבליעה בדומה לתכשירים אחרים של אותו החומר; ללמוד על הצטברות קצב ומידת הספיגה (פרמקוקינטיקה). בניסוי ישתתפו 12 גברים בריאים בין הגילאים 18עד 46 שנה. המשתתפים במחקר מגיעים ערב לפני מתן המנה למרכז המחקר לאשפוז לבדיקות התאמה, ומתחילים צום. למחרת בבוקר, כ-90 דקות לפני מתן תוסף המזון נלקחת דוגמת דם לקביעת רמת תוסף בזמן 0, המשתתפים מקבלים ארוחת בוקר עם כמות שומן מבוקרת, ולאחר 30 דקות כל משתתף יבלע כמוסות המכילות 50 מג אסטקטסנטין. דגימות דם לקביעת ריכוז אסטקסנטין נלקחות 2, 4, 6, 8, 10, 12, 24 , 48, 72 ו-168 שעות לאחר מתן התכשיר.