תחום: גאסטרואנטרולוגיה
מצב רפואי: קוליטיס כיבית פעילה
דרום; ירושלים; מרכז; צפון
תכשיר רפואי
30/04/2018
סיים לגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    סיים לגייס
    תקציר המחקר

    קוליטיס כיבית (UC) היא סוג של מחלת מעי דלקתית הגורמת לדלקת ולדימום מרירית הרקטום והמעי הגס. למטופלים יש כיום אפשרויות טיפול בקוליטיס כיבית כגון תכשירים נוגדי דלקת (מסלזין או סטרואידים), תכשירים אימונומודולטוריים (אזתיופרין) ותכשירים ביולוגיים (תרופות הניתנות בהזרקה לצורך ויסות התגובה החיסונית, כגון אדלימומאב, אינפליקסימאב, ודוליזומאב וכו'), אבל הם לא תמיד יעילים. ריסנקיזומאב היא תרופת מחקר המפותחת לטיפול בחולים הסובלים ממחלות דלקתיות כגון קוליטיס כיבית. מחקר זה יעריך עד כמה טוב פועל ריסנקיזומאב ועד כמה הוא בטוח בהשוואה לפלצבו (ללא תרופה) במטופלים עם קוליטיס כיבית בדרגה מתונה עד חמורה בהם נכשלו טיפולים קודמים עם תכשירים ביולוגיים. יכללו כ- 720 משתתפים ב- 400 מרכזי מחקר ברחבי העולם.

    בתת-מחקר 1 המבוצע בסמיות (איש לא יודע איזו תרופה מקבל המטופל), 240 מטופלים ישובצו בצורה אקראית לקבל פלצבו או ריסנקיזומאב למשך 12 שבועות במתן תוך-ורידי (IV). מטופלים שלא יגיבו לאחר 12 שבועות עשויים לעבור תקופת טיפול שנייה במשך 12 שבועות, בה כל המטופלים מקבלים ריסנקיזומאב במתן תוך-ורידי או תת-עורי (SC - זריקה מתחת לעור), כולל מטופלים שקיבלו פלצבו בלבד במהלך תקופת הטיפול הראשונה. בתת-מחקר 2, כ- 480 מטופלים יקבלו גם ריסנקיזומאב או פלצבו במתן תוך-ורידי למשך 12 שבועות. מינון המנות יהיה תלוי בתוצאות של תת-מחקר 1. לכל המטופלים שלא יגיבו תינתן הזדמנות לקבל ריסנקיזומאב (במתן תוך-ורידי או תת-עורי) במשך 12 שבועות נוספים.

    כאשר החלק הסמוי של תת-מחקר 2 יושלם, ייתכן ויבוצע גיוס של מטופלים נוספים לקבל את התרופה בתווית-פתוחה כדי להבטיח כמות מספיקה של מגיבים שיצטרפו למחקר האחזקה M16-066. כל המטופלים שיגיבו לאחר 12 או 24 שבועות של טיפול עשויים להצטרף למחקר האחזקה M16-066 הנמשך 52 שבועות. הטיפול יופסק לכל המטופלים שלא יגיבו לאחר 24 שבועות של טיפול.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    קוליטיס כיבית פעילה בדרגה מתונה עד חמורה
    איזור גאוגרפי
    דרום; ירושלים; מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; בית חולים שערי צדק; מרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    30/04/2018
    שלב המחקר (פאזה)
    II/III
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT03398148
    זרועות מחקר

    1) תת מחקר 1, תקופת אינדוקציה 1: הקצאה כפולת סמיות של נבדקים ביחס 1:1:1:1 לאחת משלושת קבוצות הטיפול בריזנקיזומאב במתן תוך ורידי (IV) + קבוצה אחת שתקבל טיפול בפלסבו ("אינבו")

    2) תת מחקר 1, תקופת אינדוקציה 2: רק עבור נבדקים אשר לא יראו תגובה לטיפול בסוף תקופת האינקודציה הראשונה של תת מחקר 1. הקצאה כפולת סמיות של נבדקים ביחס 1:1:1 לאחת משלושת קבוצות הטיפול בריזנקיזומאב. קבוצה אחת תטופל במתן תוך ורידי (IV) ושתי הקבוצות האחרות בשני מינונים שונים במתן תתעורי (SC). נבדקים אשר קיבלו פלסבו בתקופת האינדוקציה הראשונה, יקבלו טיפול במינון נבחר של ריזנקיזומאב תוך ורידי.

    3) תת מחקר 2, תקופת אינדוקציה 1: הקצאה כפולת סמיות של נבדקים ביחס 2:1 לאחת מקבוצות הטיפול בריזנקיזומאב במתן תוך ורידי או פלסבו.

    4) תת מחקר 2, תקופת אינדוקציה 2: רק עבור נבדקים אשר לא יראו תגובה לטיפול בסוף תקופת האינקודציה הראשונה של תת מחקר 2. הקצאה כפולת סמיות של נבדקים ביחס 1:1:1 לאחת משלושת קבוצות הטיפול בריזנקיזומאב. קבוצה אחת תטופל במתן תוך ורידי (IV) ושתי הקבוצות האחרות בשני מינונים שונים במתן תתעורי (SC). נבדקים אשר קיבלו פלסבו בתקופת האינדוקציה הראשונה, יקבלו טיפול במינון נבחר של ריזנקיזומאב תוך ורידי.

    5) תת מחקר 2, גיוס בהתוויה פתוחה : הגיוס לקבוצה זו יפתח רק אם לא יגוייסו מספיק נבדקים אשר יראו תגובה קלינית לטיפול באינדוקציה של תת-מחקר 1 או תת מחקר 2. במידה ויפתח הגיוס, הנבדקים יקבלו טיפול בריזנקיזומאב במינון נבחר במתן תוך ורידי.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    Risankizumab
    שם מוצר גנרי
    Risankizumab
    צורת מתן
    תוך-ורידי,תוך-עורי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    15
    מספר המשתתפים בעולם
    720
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    בדיקת אק"ג (בדיקה המתעדת את הפעילות החשמלית של הלב) אנדוסקופיה- אנדוסקופ היא צינורית ארוכה דקה עם אורות הניתנת להחדרה למעי. ביופסיה באמצעות אנדוסקופיה- בכדי לבצע ביופסיה, מהדק קטן תולש פיסה קטנה משטח פני הרקמה של אזור חריג שנצפה דרך הצינורית. בדיקות דם להערכת הריכוז של רמות ריסנקיזומאב (PK), להערכת נוגדנים לתרופה המחקר (ADA) והערכת נוגדנים מנטרלים (nAB) (נוגדנים העלולים לחסום את ההשפעות של תרופת המחקר), להערכת תאי דם, כימיה (כגון גלוקוז, תפקוד כליות ושומנים), להערכת דרגת הדלקת בגוף, בדיקת דם ו/או תבחין עור לשחפת (TB) בדיקת דם ל-HIV, בדיקת דם ל- FSH, אם המטופלת מתחת לגיל 55, בכדי לקבע האם תהליך המנופאוזה הסתיים, בדיקת דם להפטיטיס B ו- C בדיקות הריון לכל הנשים היכולות להרות, בדיקות שתן צילום רנטגן - ישנה אפשרות שהרופא יבקש לבצע צילום רנטגן דגימות צואה מילוי שאלונים אלקטרוניים במהלך ביקורי המחקר במרכז המחקר מילוי יומן אלקטרוני בבית

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}