תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן שלפוחית השתן
ירושלים; מרכז; צפון
תכשיר רפואי
09/05/2018
טרם החל גיוס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    טרם החל גיוס
    תקציר המחקר

    מטרת מחקר זה היא להשוות את ההשפעות (הטובות והרעות) של תרופה ניסיונית הנקראת ארדפיטיניב לאלו של התרופות דוסטאקסל או וינפלונין (כימותרפיה) ושל התרופה פמברוליזומאב (אימונותרפיה). כ-630 מטופלים ישתתפו במחקר זה ברחבי העולם. משך הזמן אשר בו ישתתף כל חולה במחקר עשוי להשתנות. זאת משום שהחולה ישאר במחקר וימשיך לקבל את טיפול המחקר כל עוד הוא מועיל לו. אולם, צפוי כי רוב המשתתפים יקבלו טיפול במשך כ-7-8 חודשים. לא כל המשתתפים במחקר יקבלו ארדפיטיניב. כל חולה ישויך לאחר מתוך שתי קבוצות טיפול. הדבר תלוי בטיפול אשר קיבל החולה קודם לכן עבור סרטן שלפוחית השתן. קבוצת הטיפול אליה יכנס החולה תיבחר על ידי הגרלה (כמו בהטלת מטבע) שתתבצע על ידי תוכנית מחשב. להלן רשימת הליכי ובדיקות המחקר אשר יתבצעו במהלך המחקר:

    סקירת היסטוריה רפואית: כוללת את ההיסטוריה של הסרטן הנוכחי, טיפולי סרטן קודמים, מחלות קיימות כלשהן, תרופות שהחולה נוטל והיסטוריה של אלרגיות, בחינת התרופות אותן נוטל החולה כעת, או מתכנן ליטול; בדיקה גופנית: כוללת גובה, משקל, חום, לחץ דם, קצב הדופק, קצב הלב ובדיקה של יכולת החולה לבצע פעילויות של חיי יומיום; בדיקת אקג (הנקרא גם אלקטרוקרדיוגרמה) המראה את הפעילות הלב. רפידות דביקות יונחו על חזה החולה. הרפידות מחוברות למכונה אשר מציגה את הפעילות החשמלית של הלב;

    ביופסיית גידול: תילקח לאחר הסכמת החולה בלבד כחלק מבדיקות הסינון ובמהלך המחקר. ביופסיה היא הליך ניתוחי המערב החדרת מחט גדולה לתוך הגידול, לרוב תחת הרדמה מקומית, כדי להסיר דגימה מן הגידול של החולה; שאלוני איכות חיים ימדדו את התסמינים של החולה וכיצד הוא מרגיש בהתבסס על שאלות עליהן יענה. אלו יתבצעו באמצעות מכשיר אלקטרוני, הדומה למחשב לוח, במרפאה של רופא או אחות המחקר; הערכת סטטוס הגידולים: תיעשה באמצעות טכניקות הדמייה רדיולוגיות הנקראות סי.טי (המכונות גם טומוגרפיה ממוחשבת/טומוגרפיה צירית ממוחשבת) או אם.אר.איי (המכונה גם דימות תהודה מגנטית). סריקות אלו מתעדות תמונות של תוך הגוף ועוזרות לקבוע את גודל הגידול(ים); הערכת סטטוס הגידולים תישעה גם באמצעות ביקורים רגילים אצל הרופא, שיכולים לכלול בדיקה גופנית ובדיקות דם;

    בדיקת ראייה: תתבצע על ידי רופא או אחות המחקר ונקראת בדיקת אמסלר גריד. בדיקת עיניים על ידי אופתלמולוג (רופא המתמחה בעיניים): במהלך הבדיקה, רופא העיניים יטפטף טיפות עיניים מיוחדות אשר ירחיבו את האישון (האזור השחור במרכז העין) כדי לאפשר לרופא מבט טוב על החלק האחורי של העין . ייתכן שהחולה יעבור בדיקה זו שוב, אם יחווה שינויים כלשהם בראיה, או אם יהיו לו תסמינים חדשים בעיניים במהלך המחקר; לקיחות דם: ייעשה שימוש במחט כדי לקחת דם מווריד בזרוע החולה. מספר הדגימות ונפח הדם אשר יידרש ישתנה כתלות במספר המחזורים של תרופת המחקר אותם יקבל החולה.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן מתקדם בשלפוחית השתן וסטיות נבחרות בגן FGFR
    איזור גאוגרפי
    ירושלים; מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; מרכז רפואי ע"ש אסף הרופא, צריפין; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש ספיר, מאיר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    09/05/2018
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT03390504
    זרועות מחקר

    אם החולה קיבל בעבר טיפול אימונותרפיה עבור סרטן שלפוחית השתן, ייתכן שיקבל ארדפיטיניב או כימותרפיה (התרופות וינפלונין או דוסטאקסל). ההחלטה האם יקבל וינפלונין או דוסטאקסל תתקבל על ידי הרופא.

    אם החולה לא טופל בעבר בטיפול אימונותרפיה וכבר קיבל כימותרפיה עבור סרטן שלפוחית השתן, ייתכן שיקבל ארדפיטיניב או פמברוליזומאב.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    טרם נקבע
    שם מוצר גנרי
    Erdafitinib
    צורת מתן
    פומי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    14
    מספר המשתתפים בעולם
    630
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    - סקירת היסטוריה רפואית: כוללת את ההיסטוריה של הסרטן, טיפולי סרטן קודמים, מחלות כלשהן, תרופות שהחולה נוטל והיסטוריה של אלרגיות. - בחינת התרופות אותן החולה נוטל כעת, או מתכנן ליטול. - בדיקה גופנית:כוללת גובה, משקל, חום, לחץ דם, קצב הדופק, קצב הלב ובדיקה של יכולת החולה לבצע פעילויות של חיי יומיום. - אקundefinedג (הנקרא גם אלקטרוקרדיוגרמה) המראה את פעילות הלב. - לקיחת ביופסיית גידול: אם החולה יצטרך לעבור ביופסיה כחלק מהערכות הסינון, או אם אם החולה יסכים לעבור ביופסיות למטרות מחקר. - שאלוני איכות חיים שיתבצעו באמצעות מכשיר אלקטרוני, הדומה למחשב לוח. - הערכת סטטוס הגידולים : o באמצעות טכניקות הדמיה רדיולוגיות הנקראות CT/CAT (המכונות גם טומוגרפיה ממוחשבת/טומוגרפיה צירית ממוחשבת) או MRI (המכונה גם דימות תהודה מגנטית). o באמצעות ביקורים רגילים אצל הרופא, שיכולים לכלול בדיקה גופנית ובדיקות דם. - בדיקת ראייה: המתבצעת על ידי רופא או אחות המחקר ונקראת בדיקת Amsler Grid. - בדיקת עיניים המתבצעת על ידי אופתלמולוג (רופא המתמחה בעיניים). - בדיקות דם.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}