תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: גרורות במוח מסרטן ריאות של תאים לא קטנים (NSCLC).
מרכז; צפון; תל – אביב
אמ"ר
03/12/2017
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    רקע: TTFields הינה שיטת טיפול חדשנית, אזורית, לא פולשנית, הפוגעת בחלוקת התא. מחקר פאזה 3 בסרטן מוח מסוג גליובלסטומה הדגים את בטיחות הטיפול ושיפור קליני מובהק כאשר מטפלים במוח ב - TTFields בתדר 200 קילוהרץ בנוסף לטיפול המקובל. מחקר זה הביא לאישור הטיפול על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) בהתוויה זו. זאת ועוד, היעילות והבטיחות עם TTFields בתדר של 150 קילוהרץ הודגמו בניסויים פרה-קליניים בסרטן ריאות של תאים לא קטנים ובמחקר קליני פאזה 1 / 2 בשילוב עם כימותרפיה. התפתחות של גרורות מוחיות היא מצב הרסני למטופלים עם סרטן ריאות של תאים לא קטנים ולמשפחותיהם. אפשרויות הטיפול במסגרת זו מוגבלות לרדיוכירורגיה סטריאוטקטית או לטיפול בקרינה לכל המוח, או לשילוב שלהם. השימוש ברדיוכירורגיה סטריאוטקטית כצורת טיפול מקומי בקרינה הוגבלה למטופלים עם מספר קטן של גרורות מוחיות. עם זאת, שיעור ההישנות התוך-גולגולתית נותר גבוה עקב העובדה שהטיפול אינו כולל את כל המוח.

    הוספת טיפול בקרינה לכל המוח עשויה לשפר את השליטה התוך גולגלתית בגרורות אם הטיפול ניתן לבד או כתוספת לרדיוכירורגיה סטריאוטקטית, אך עם סיכון לסיבוכים נוירוקוגניטיביים. לכן נחוצות אפשרויות טיפול חדשות, במיוחד כאלה המאפשרות יותר שליטה בגרורות תוך צמצום הסיכון לסיבוכים נוירוקוגניטיביים. מכיוון שכך, מתן TTFields אחרי רדיוכירורגיה סטריאוטקטית, בתדר המכוון ל-150 קילוהרץ ומיועד לסרטן ריאות של תאים לא קטנים, עשוי לחסל כל תאי גידול שנותרו אחרי רדיוכירורגיה סטריאוטקטית וכן גרורות זעירות שנותרו בלתי מטופלות, ובסופו של דבר להאריך את השליטה התוך גולגולתית בגרורות ללא תופעות לוואי משמעותיות. מטרת המחקר: לבדוק את היעילות, הבטיחות של טיפול ב- TTFields לאחר רדיוכירורגיה סטריאוטקטית במטופלים עם גרורות מוחיות מסרטן ריאות של תאים לא קטנים. תקופה צפויה: המחקר עתיד להימשך 36 חודשים. תקופת ההשתתפות של כל מטופל צפויה להימשך בין 10 ל-15 חודשים

    הטיפולים בניסוי: רדיוכירורגיה סטריאוטקטית (SRS) -כל המטופלים יקבלו את הטיפול ברדיוכירורגיה סטריאוטקטית. טיפול ב TTFields- המטופל מקבל טיפול רציף באמצעות המכשיר NovoTTF-100M. המכשיר הינו נייד ומופעל על ידי סוללה או חבור לרשת החשמל וכולל הדבקה של ארבע מערכי מתמרים מבודדים אל הקרקפת. הטיפול מאפשר למטופל לשמור על שגרת יומו.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    מטופלים שאובחן אצלם בעבר סרטן ריאות של תאים לא קטנים, בני 18 שנים ומעלה, שלהם גרורה מוחית בלתי-נתיחה אחת או 2-10 גרורות מוחיות סופראטנטוריאליות שניתן לטפל בהן ברדיוכירורגיה סטריאוטקטית.
    איזור גאוגרפי
    מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    03/12/2017
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT02831959
    זרועות מחקר

    זרוע 1: מטופלים העוברים רדיוכירורגיה סטריאוטקטית ולאחריה TTFields באמצעות מערכת NovoTTF-100M ומקבלים טיפול תומך.

    זרוע 2: מטופלים העוברים רדיוכירורגיה סטריאוטקטית ומקבלים טיפול תומך בלבד.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    אמ"ר
    שם מוצר מסחרי
    NovoTTF-100M
    שם מוצר גנרי
    NovoTTF-100M
    צורת מתן
    חיצוני
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    18
    מספר המשתתפים בעולם
    270
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    1.הערכה טרם הטיפול: בדיקה גופנית, בדיקות דם, בדיקת MRI, ביצוע מבחנים נויירוקוגניטיביים, מילוי שאלון איכות חיים. 2.מעקב עד התקדמות שנייה של המחלה: א. 4 שבועות אחרי הרדיוכירורגה הסטריאוטקטית: בדיקה גופנית. ב. כל 8 שבועות אחרי הרדיוכירורגה הסטריאוטקטית: בדיקה גופנית, בדיקות דם, בדיקת MRI, ביצוע מבחנים נויירוקוגניטיביים, מילוי שאלון איכות חיים.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}