תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: חולי סרטן ריאה מתקדם או גרורתי מסוג תאים שאינם קטנים
דרום; מרכז; צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
01/07/2017
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    מחקר פאזה שניה ושלישית,גלובלי, רב-מרכזי, בתווית פתוחה, הבודק את הבטיחות והיעילות של טיפולים ממוקדים או מתן אימונותרפיה כתכשירים בודדים או כטיפול משולב בחולי NSCLC בלתי ניתן לכריתה, מתקדם או גרורתי אשר אובחנו כנשאי מוטציות סומטיות אונקוגניות ,כגון ALK, RET או כחיוביים לפי בדיקת Tumor Mutation Burden מעל ערך סף המוגדר מראש, כפי שזוהו באמצעות שתי בדיקות גנטיות בדם מסוג NGS .חולים וחולות בגיל 18 שנים ומעלה העומדים בקריטריונים הכלליים להכללה/אי-הכללה של הניסוי אשר יתאימו לסקירה המבוססת על בדיקות דם ייבדקו לשינויים סומטיים בפנל של אונקוגנים, לרבות אונקוגנים המתאימים לטיפול . כל החולים, ללא קשר לזמינות רקמה, ייחשבו כמתאימים למיון המבוסס על בדיקות דם ולהכללה פוטנציאלית בניסוי.

    פלטפורמת ניסוי זה תשמש לוולידציה קלינית עבור בדיקת ביומרקרים של חולים להם קיים טיפול ממוקד. בדיקות הדם ישלחו למעבדה מרכזית אשר תבצע מיפוי גנטי של המוטציות הסומטיות בדם. חולים עם מוטציות מתאימות, יעברו מיון קליני נוסף ויגויסו לניסוי באם יעמדו בכל קריטריוני ההכללה. נתוני היעילות הקלינית והבטיחות שיופקו ישמשו לוולידציה קלינית עבור בחירת חולים באמצעות בדיקות הדם לריצוף גנטי בטכניקה מתקדמת NGS וכבסיס לניתוח תועלת/סיכון לתמיכה ברישום תרופה חדשה והתוויות דיאגנוסטיות.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    לבדוק מתן טיפולים טיפולים ממוקדים מרובים בחולי סרטן ריאה מתקדם או גרורתי מסוג תאים שאינם קטנים (NSCLC) עם מוטציות סומטיות ברות טיפול המזוהות בדם. (B-FAST: BLOOD-FIRST ASSAY SCREENING TRIAL)
    איזור גאוגרפי
    דרום; מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש ספיר, מאיר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    01/07/2017
    שלב המחקר (פאזה)
    II/III
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT03178552
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    קוהורט A:+. ALKמחקר תוית פתוחה,זרוע אחת.החולים ייקבלו אלקטיניב (Alectinib(במינון 600 מ"ג. צפויים להיות מגויסים 78 מטופלים. הזרוע סגורה לגיוס.

    קוהורט B: RET+ החולים ייקבלו אלקטיניב (Alectinib): המחקר יחולק לשני שלבים. שלב 1 מחקר פאזה I מוגדר כשלב מציאת מינון ,שלב שני פאזה IIזרוע הרחבה בה ישתמשו במינון שנמצא נכון בשלב 1.צפויים לגייס 52-62 מטופלים לערך. הזרוע סגורה לגיוס.

    קוהורט C: תוצאה חיובית ב- bTMB . מחקר פאזה III רנדומלי. חולים יעבר רנדומיזציה לקבלת אטזוליזומאב (ATEZOLIZUMAB) לעומת זרוע המתחלקת לפי הסטוליגה של הסרטן.חולים עם מחלה שלא בתאי הקשקש יקבלו קרבופלטין או ציזפלטין בשילוב אלימטה וחולים עם מחלה בתאי הקשקש יקבלו ג'מזר בשילוב קרבופלטין או ג'מזר בשילוב ציספלטין. 440 חולים יגויסו בשיעור רנדומיזציה 1:1.

    קוהורט D: חולים עם מוטציה חיובית ל-ROS1. יטופלו בתרופה פומית בשם אנטרקטיניב 600 מ"ג פעם ביום.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    Alecensa, Tecentriq, Entrectinib
    שם מוצר גנרי
    ALECTINIB, ATEZOLIZUMAB, ENTRECTINIB
    צורת מתן
    פומי,תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    300
    מספר המשתתפים בעולם
    3500
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    בבדיקת הסקירה ילקחו דגימות דם לצורך בדיקת עומס מוטציות ומוטציות סומטיות. בקוהורטים: חתימה על טופס הסכמה ייעודי לקוהורט , תיעוד של כל התרופות (כגון תרופות מרשם, תרופות הנמכרות ללא מרשם,חיסונים, תרופות צמחיות או הומאופתיות, תוספי תזונה). בדיקות והערכות נוספות הנעשות כחלק מהפרוטוקול המחקרי הן- בדיקת ECG . כל הנגעים הניתנים למדידה ובדיקה יוערכו ויתועדו. אין צורך לחזור במיון על הערכות הגידול שבוצעו כחלק מהטיפול המקובל טרם קבלת הסכמה מדעת ובטווח של 28 ימים טרם תחילת טיפול המחקר. סריקות CT (עם חומר ניגוד פומי או תוך-ורידי) או סריקות MRI של החזה, הבטן, האגן והראש. ניתן לבצע סריקת CT של החזה ללא חומר ניגוד ויש לבצע סריקות MRI של הבטן, האגן והראש. סריקת CT עם חומר ניגוד או סריקת MRI של הראש חייבת להתבצע במיון בכל המטופלים להערכת גרורות ב-CNS (חובה לבצע סריקת MRI אם קיימת התוויית נגד לחומר ניגוד) סריקת MRI של הראש נדרשת לצורך אישור או שלילת האבחנה של גרורות ב-CNS בתחילת המחקר במקרה של סריקה שאינה חד משמעית. כמו כן, יש לבצע מיפויי עצמות וסריקות CT של הצוואר אם קיימת התוויה קלינית לכך.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}