תחום: המטולוגיה
מצב רפואי: לוקמיה מיאלואידית חריפה (AML)
ירושלים; מרכז
תכשיר רפואי
24/04/2017
טרם החל גיוס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    טרם החל גיוס
    תקציר המחקר

    רקע כללי: ASP2215/gilteritinib הינה ישות כימית חדשה אשר הינה בעלת אפקט מעכב על טירוזין קינאזות, בעיקר קינאזות מסוג FLT3, AXL וקינאז לימפומה אנאפלסטי (ALK) gilteritinib הדגימה יעילות מועדפת במודל AML (לוקמיה מיאלואידית חריפה) שאינו קליני, בדמות נסיגה מלאה של גידולים במודלים של עכברים אשר עברו השתלת גידולים אנושיים המבטאים FLT3 ITD, באמצעות מנות פומיות חוזרות. בנוסף, עיכבה gilteritinib את גדילתם של תאים סרטניים.

    כאשר שוקלים את הסיכון הגבוה להישנות במטופלי AML עם נסיגה, טיפול שלאחר נסיגה, המכוון להארכת משך הנסיגה, הינו מוצדק. השתלת תאי גזע המאתופאטים (HSCT) מתורם מומלצת על מנת למנוע הישנות. אולם, HSCT מתאימה רק למטופלים במצב גופני טוב, שלהם תורמים זמינים. עבור מטופלים אשר אינם עוברים HSCT, טיפול משמר המכוון למיגור שאריות המחלה והארכת נסיגתה, הוא החלופה האפשרית. כיום אין טיפול משמר המאושר או המקובל באופן אוניברסלי, וכן לא קיימים מחקרים קליניים חד משמעיים המדגימים את התועלת של רכיב לתחזוקה של AML עם FLT3-ITD. מחקר קליני זה מתוכנן לבדוק את ההיפותזה כי טיפול משמר עם מעכב חזק של FLT3 יוביל לשיפור ההישרדות ללא הישנות (RFS) עבור מטופלים עם AML בעלת FLT3/ITD, בנסיגה לאחר טיפול השראה/ביסוס. המחקר הינו מחקר בהקצאה אקראית, כפול סמיות המשווה בין gilteritinib לפלצבו.

    מהלך המחקר הצפוי: חולים בהפוגה מלאה ראשונה לאחר טיפול השראה/ביסוס אשר אינם מיועדים להשתלת מח עצם יעברו רנדומיזציה ביחס של 1:2 לקבלת gilteritinib או אינבו. חולים יכנסו לתקופת הסינון 14 יום לפני תחילת הטיפול. הנבדקים יקבלו טיפול במשך עד שנתיים, או עד שקריטריוני ההפסקה מתמלאים. לאחר הפסקת הטיפול, הנבדקים יעברו ביקור מעקב ביום 30 לשם בטיחות, ולאחריו ייכנסו הנבדקים לתקופת מעקב לטווח ארוך לצורך איסוף פרטים על טיפול AML עוקב, סטטוס נסיגה והישרדות (סיבת מוות ותאריך מוות). Gilteritinib או אינבו יינתן פעם ביום למשך כשנתיים. לאחר מכן נבדקים יהיו במעקב לתקופה של עד 3 שנים. במהלך תקופת המעקב לא תסופק תרופת המחקר. המטרה העיקרית היא להשוות הישרדות ללא הישנות (RFS) בין נבדקים עם לוקמיה מיאלואידית חריפה (AML) המציגה טירוזין קינאז 3 דמוי FMS / הכפלה עוקבת פנימית (ITD), המצויים בהפוגה מלאה ראשונה (CR1) ללא השתלה, אשר עברו הקצאה אקראית לקבלת gilteritinib או פלצבו המתחילה לאחר השלמת כימותרפיית ההשראה/ביסוס, למשך תקופה של שנתיים.

    הפרוצדורות הנדרשות במהלך המחקר: בדיקה גופנית, בדיקת סימנים חיוניים, מצב תפקודי, איסוף דגימות דם ושתן, צילום רנטגן חזה או סריקת CT, אק"ג, אקו לב או סריקת MUGA, איסוף שאיבה ו/או ביופסיה של מח עצם.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    חולי לוקמיה מיאלואידית חריפה (AML) המצויים בהפוגה מלאה ראשונה
    איזור גאוגרפי
    ירושלים; מרכז
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; בית חולים ע"ש קפלן; בית חולים שערי צדק; מרכז רפואי ע"ש ספיר, מאיר
    תאריך אישור הניסוי
    24/04/2017
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NTC02927262
    זרועות מחקר

    זרוע ניסויית: ASP2215 (שם נוסף: gilteritinib)- נבדקים יטופלו עם ASP2215, טבלייה פומית, פעם ביום למשך עד שנתיים.

    זרוע השוואתית- אינבו (פלצבו)- נבדקים יטופלו עם אינבו תואם, טבלייה פומית, אחת ליום במשך עד שנתיים

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    Gilteritinib
    שם מוצר גנרי
    Gilteritinib
    צורת מתן
    פומי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    20
    מספר המשתתפים בעולם
    354
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    על נבדק גבר ובת זוגו אשר הינה בעלות פוטנציאל להרות להשתמש באמצעי מניעת היריון יעיל מאוד בהתאם לסטנדרטים המקובלים באופן מקומי בנוסף לאמצעי חציצה, החל מהסינון ובמהלך תקופת המחקר ובמשך 4 חודשים לאחר המתן האחרון של תרופת המחקר. נבדקת אישה צריכה להיות או ללא פוטנציאל להרות (אחרי גיל המעבר (תקופה המוגדרת כלפחות שנה אחת ללא מחזור חודשי) לפני הסינון, או בעלת תיעוד על עיקור כירורגי או על כי עברה כריתת רחם (לפחות חודש אחד לפני הסינון)) או, אם היא בעלת פוטנציאל להרות, להסכים לא לנסות להיכנס להיריון במהלך המחקר ובמשך חודשיים לאחר המתן האחרון של תרופת המחקר ולהיות בעלת בדיקת שתן שלילית להיריון בעת הסינון. אם היא פעילה במסגרת מין הטרוסקסואלי, להסכים להשתמש בעקביות באמצעי מניעת היריון יעיל מאוד.

    הפרוצדורות אותן יעבור המשתתף הן: בדיקה גופנית, בדיקת סימנים חיוניים, מצב תפקודי, איסוף דגימות דם ושתן, צילום רנטגן חזה או סריקת CT, אק"ג, אקו לב או סריקת MUGA, איסוף שאיבה ו/או ביופסיה של מח עצם.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}