תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: נבדקים עם גידולים מוצקים מתקדמים
ירושלים; מרכז; צפון
תכשיר רפואי
11/06/2017
סיום מחקר
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    סיום מחקר
    תקציר המחקר

    בשנים האחרונות, התפתחה בתחום האימונותרפיה לטיפול בסרטן הבנה טובה יותר של המנגנונים שבאמצעותם גידולים עלולים להגביל את התגובה החיסונית. למיקרו-סביבה של הגידול יכולת לחמוק מבקרת המערכת החיסונית באמצעות השפעות שונות, המדכאות את התגובה החיסונית, ושמאפשרות לחמוק מזיהוי ומסילוק על ידי המערכת החיסונית. הבולטים בין קולטנים אלו הם PD-1 ו-CTLA4, שבבדיקות קליניות נמצא כי שניהם נחשבים יעדים תרפויטיים ראויים. מטרות המחקר: 1.לבדוק את הבטיחות ולראות באיזו מידה הגוף מתמודד עם תרופת המחקר, MK-1308 לבדה או בשילוב עם פמברוליזומאב 2.לקבוע את המנה של MK-1308 כאשר היא ניתנת בשילוב עם פמברוליזומאב זהו מחקר לבדיקת תרופה, MK-1308, שלא אושרה למכירה. פמברוליזומאב (קיטרודה, Keytruda), אושרה לשימוש בסוגים מסוימים של סרטן; אך ייתכן שהיא אינה מאושרת לסוג הסרטן שיש לך.

    אודות תרופת המחקר: עבור MK1308 היזם מפתח את MK-1308 לטיפול במשתתפים עם מגוון סוגים של גידולים מוצקים. MK-1308 הוא נוגדן חד-שבטי, הומאני, אנטגוניסט, הנקשר ל- CTLA4 וחוסם את האינטראקציה שלו עם שני הליגאנדים שלו.MK-1308 מעולם לא ניתנה לאנשים, כך שלא קיים מידע על בטיחותה של התרופה, אולם קיים מידע על תרופות הדומות ל-MK-1308.

    עבור פמברוליזומאב פמברוליזומאב הוא נוגדן חד-שבטי הנקשר ספציפית לקולטן PD-1. פמברוליזומאב ידועה גם בשם קיטרודה (KEYTRUDA מאושרת בארה"ב ובמספר מדינות נוספות הכולל את ישראל) וניתנת במרשם לטיפול במלנומה ממאירה (סוג של סרטן עור), בקרצינומה של תאי הקשקש של הראש והצוואר ובסרטן ריאות מסוג תאים שאינם קטנים אשר התפשט לאזורים אחרים בגוף. היזם חוקר את פמברוליזומאב/קיטורדה כדי לראות אם היא יעילה לטיפול ביותר מ-30 סוגי סרטן, כטיפול יחיד או בשילוב עם טיפולים אחרים, וכדי לראות אילו תופעות לוואי נלוות לשימוש בה. נכון ל-3 בספטמבר 2016, פמברוליזומאב/קיטורדה ניתנה לכ-21,036 נבדקים עם מגוון סוגי סרטן במסגרת ניסויים קליניים. גברים ונשים עם סרטן טופלו בתרופה, חלקם במשך עד כשנתיים. הבטיחות נבדקה עבור מספר סוגי סרטן שטופלו במינונים שונים: 2 מג לקג מדי שלושה שבועות, 10 מ"ג לקג מדי שבועיים או שלושה שבועות ו-200 מג כמנה קבועה מדי שלושה שבועות. תופעות הלוואי שנמצאו היו דומות.

    התקופה הצפויה למשך ההשתתפות בניסוי. המטופל יהיה במחקר כל עוד מחלתו לא תחמיר, לא יזדקק לטיפול נוסף או שלא יהיו לו תופעות לוואי שליליות. אם מחלתו תחמיר או יצטרך לשנות טיפול, המטופל יעבור ביקור בטיחות תוך 30 יום מהפסקת הטיפול ולאחר מכן יכנס לתקופת המעקב שלאחר טיפול, עד שהמחקר יסתיים. פרוצדורות עיקריות שנדרשות מהמטופל: בדיקה פיזיקלית, סימנים חיוניים (כולל בדיקת לחץ דם, דופק, חום גוף, קצב נשימות), גובה, משקל, א.ק.ג, בדיקות דם ושתן, בדיקת CT או MRI, ביופסיות מרקמת גידול

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    נבדקים עם גידולים מוצקים מתקדמים
    איזור גאוגרפי
    ירושלים; מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    11/06/2017
    שלב המחקר (פאזה)
    I
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT03179436
    זרועות מחקר

    שלב הגדלת המינון - עוקבה 1 - יגויסו משתתפים עם גידולים מוצקים מתקדמים/עם גרורות. הגיוס הסתיים לזרוע זאת.

    שלב הגדלת המינון - עוקבה 2 - יגויסו משתתפים עם גידולים מוצקים מתקדמים/עם גרורות שאינם NSCLC. הגיוס הסתיים לזרוע זאת.

    שלב הגדלת המינון - עוקבה 3 - יגויסו משתתפים עם גידולים מוצקים מתקדמים/עם גרורות שאינם NSCLC. הגיוס הסתיים לזרוע זאת.

    שלב אישוש המינון - לזרועות א', ב', ג', ה' - יגויסו משתתפים המאובחנים עם NSCLC מתקדם/עם גרורות. הגיוס הסתיים לזרועות אלה.

    שלב אישוש המינון - לזרוע ד' יגויסו משתתפים עם SCLC מתקדם/עם גרורות. הגיוס הסתיים לזרוע זאת.

    שלב הרחבת העוקבות לבדיקת היעילות במטופלים עם מלנומה העמידה לטיפול נגד PD1/L1 - זרוע ו', 25 מ"ג MK-1308 בשילוב עם 400 מ"ג פמברוליזומאב, בתדירות של פעם בשישה שבועות באופן רציף למשך 18 מחזורים לכל היותר (עד 24 חודשים).

    שלב הרחבת העוקבות לבדיקת היעילות במטופלים עם מלנומה העמידה לטיפול נגד PD1/L1 - זרוע ז, 25 מ"ג MK-1308 כטיפול חד תרופתי בתדירות של פעם בשישה שבועות באופן רציף למשך 18 מחזורים לכל היותר (עד 24 חודשים)

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    MK1308
    שם מוצר גנרי
    NA
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    10
    מספר המשתתפים בעולם
    148
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    כאשר המטופל יגיע לביקורי המחקר שלו, רופא המחקר או צוות המחקר עשויים לבצע חלק מהפעולות הבאות או את כולן, כדי למדוד האם התרופה פועלת ו או כדי לנטר את בריאותו. 1. יקבל כרטיס זיהוי. כרטיס נישא זה מיועד לאנשי מקצוע רפואיים ומכיל מידע רלוונטי על אודות הניסוי כמו-גם פרטי התקשרות שישמשו למקרה חירום. תקח כרטיס זה אתך בכל עת והצג אותו בכל פעם שתתייעץ עם איש מקצוע מתחום הבריאות. 2. יסקרו את ההיסטוריה הרפואית שלו 3.ישאלו אותו על הרגשתו כדי לבדוק אם יש לו תופעות לוואי כלשהן 4. יעריכו את מצב מחלתו ואת יכולתו לבצע מטלות גופניות

    5.לכל אורך המחקר יבצעו בדיקה גופנית, כולל סימנים חיוניים 6. יבצעו אלקטרוקרדיוגרמה (אקג), כדי לבדוק את הפעילות החשמלית של לבו של המטופל 7. יבצעו סריקות CT/PET או MRI של הגידול שלו 8. ייתנו את טיפול המחקר בעירוי תוך-ורידי (IV) ויספקו הוראות 9.ייתכן שהמטופל יתבקש לספק ביופסיה (דגימה) של הגידול שלו לאחר שיקבל חלק מטיפול המחקר. יתבקש לחתום על טופס הסכמה נפרד אם זה יהיה רלוונטי. 10.ייטלו דגימות דם ושתן 11. המטופל יספק דגימות גופניות לצורך מחקר סמנים ביולוגיים (DNA, RNA, חלבונים ומולקולות אחרות בדמך וברקמותיך).

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}