תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן ערמונית גרורתי
מרכז; צפון
תכשיר רפואי
02/05/2016
סיים לגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    סיים לגייס
    תקציר המחקר

    זהו מחקר שנועד לבדוק תרופה ניסיונית, פמברוליזומאב (MK-3475), שאושרה לשימוש בסוגים מסוימים של מלנומה, סרטן ריאות וסרטן ראש-צוואר; אולם, היא לא אושרה לטיפול בסרטן ערמונית. מטרת המחקר: מטרתו של מחקר זה היא לבדוק את הבטיחות, הסבילות והיעילות של פמברוליזומאב (MK-3475) לטיפול במטופלים הסובלים מסרטן ערמונית מתקדם, אשר טופלו בעבר בכימותרפיה אחרת

    על תרופת המחקר פמברוליזומאב ידועה גם בשם קיטרודה (KEYTRUDA, מאושרת בארה"ב וכן במספר מדינות נוספות כולל ישראל ) וניתנת במרשם כטיפול במלנומה ממאירה (סוג של סרטן עור), קרצינומה של תאי קשקש בראש ובצוואר וסרטן ריאות של תאים שאינם קטנים, שהתפשט לחלקים אחרים בגוף. היזם חוקר את פמברוליזומאב/ KEYTRUDA כדי לברר אם היא יעילה בטיפול ביותר מ-30 סוגים של סרטן, כטיפול בודד או בשילוב עם טיפולים אחרים, על מנת לבחון אילו תופעות לוואי קשורות בשימוש בה. נכון ל-3 ספטמבר 2016, פמברוליזומאב/ KEYTRUDA ניתנה לכ-21,036 נבדקים עם סרטן מסוגים שונים, במסגרת ניסויים קליניים. גברים ונשים עם סרטן טופלו, חלקם במשך עד כשנתיים. הבטיחות נחקרה לגבי מספר סוגי סרטן שטופלו במינונים שונים: 2 מ"ג/ק"ג מדי 3 שבועות, 10 מ"ג/ק"ג מדי שבועיים או שלושה, ומינון קבוע של 200 מ" כל 3 שבועות. תופעות הלוואי שנצפו היו דומות.

    התקופה הצפויה להשתתפות המטופל עשוי לקבל עד 35 טיפולים (עד כשנתיים) במחקר זה. המטופל ישתתף במחקר במשך 24 חודשים ואז ינוטר כל עוד שהמחלה שלו לא תתקדם, הוא לא יזדקק לטיפול אחר, ולא יהיו לו כל תופעות לוואי שליליות. אם המחלה תחמיר (והמטופל לא יתאים לשלב המחזור השני של מחקר זה), או אם המטופל יצטרך לשנות את הטיפול, ייצרו עמו קשר טלפוני כל 12 שבועות, או יותר אם נדרש, לצורך מעקב. פרוצדורות עיקריות במחקר במהלך המחקר המטופל צפוי לעבור בדיקות הבאות: בדיקה גופנית, אק"ג (אלקטרוקרדיוגרמה), בדיקת סימנים חיוניים (כולל החום, הדופק, קצב הנשימה ולחץ הדם שלך), מדידת גובה ומשקל, סריקת CT, MRI, ומיפוי עצמות של הגידול, בדיקות דם ושתן, ביופסיה מרקמת הגידול, (דגימה טריה או ארכיונית).

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן ערמונית גרורתי עמיד לדיכוי הורמון המין הגברי  (mCRPC) אשר טופל בעבר בכימותרפיה
    איזור גאוגרפי
    מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי ע"ש אסף הרופא, צריפין; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש ספיר, מאיר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    02/05/2016
    שלב המחקר (פאזה)
    II
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    לא
    מספר NIH
    NCT02787005
    זרועות מחקר

    פמברוליזומאב (MK-3475) מנה של 200 מ"ג ביום 1 של כל מחזור טיפול בן 3 שבועות.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    קיטרודה
    שם מוצר גנרי
    פמברוליזומאב
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    16
    מספר המשתתפים בעולם
    280
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    למסור דגימת גידול לפני המנה הראשונה של תרופת המחקר. יתכן שיהיה על המטופל לעבור ביופסיה כדי לתת דגימת גידול חדשה ו/או למסור דגימת גידול ארכיונית מביופסיה או מהליך כירורגי קודמים. לתת דגימות דם לצורך בדיקות בטיחות. אם בדיקות הדם מצביעות על תוצאות מעבדה חריגות של הכבד, רופא המחקר או צוות המחקר יבקשו מהמטופל למסור דגימות דם נוספות לצורך בדיקה, כדי למצוא את הסיבה לכך שתוצאות המעבדה של הכבד חריגות. הבדיקות שעשויות להתבצע כוללות בדיקות HIV והפטיטיס נגיפי על מנת לגלות אם HIV או הפטיטיס הן הגורם לכך שתוצאות המעבדה של תפקודי הכבד חריגות. לקחת את תרופת המחקר על פי ההוראות. פמברוליזומאב (MK-3475) תינתן כמנה של 200 מ"ג ביום 1 של כל מחזור טיפול בן 3 שבועות. לעבור הערכות רדיוגרפיות של הסרטן באמצעות סריקת טומוגרפיה ממוחשבת (CT) או הדמיה בתהודה מגנטית (MRI), ומיפוי עצמות של כל הגוף. הערכה רדיוגרפית של הסרטן תתבצע תוך 28 ימים מתחילת טיפול המחקר ולאחר מכן כל 9 שבועות לאחר שתתחיל את טיפול המחקר. לאחר 12 חודשים תתבצע הערכה רדיוגרפית של הסרטן שלך כל 12 שבועות.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}