תחום: המטולוגיה
מצב רפואי: לוקמיה מיאלואידית חריפה
אשקלון; ירושלים; מרכז; צפון
תכשיר רפואי
18/12/2015
סיום מחקר
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    סיום מחקר
    תקציר המחקר

    המטרה העיקרית היא: לבדוק מהי התועלת הקלינית של הטיפול ב-ASP2215 במטופלים הסובלים מ-AML עם מוטציה ב-FLT3 (FMS-like tyrosine kinase), שהיו עמידים לטיפול קו ראשון נגד AML או שהמחלה שלהם נשנתה אחרי טיפול כזה, לפי ההישרדות הכוללת (OS) בהשוואה לטיפול הצלה בכימותרפיה. רציונל המחקר: ASP2215 במחקר הקליני שלב 1/2 הראשון בבני אדם, 2215-CL-0101, טופלו נבדקים שסבלו מ-AML נשנית/עמידה לטיפול ב-ASP2215 במנות שנעו בין 20 ל-450 מ"ג פעם ביום. מטרותיו העיקריות של מחקר זה היו לבדוק את הבטיחות ואת הפרמקוקינטיקה של ASP2215 אחרי טיפול יחיד ואחרי טיפולים חוזרים. בנוסף, בוצעה הערכה מקדמית של היעילות, כפי שהיא מתבטאת בשיעורי התגובה. מגדר וגיל: נשים וגברים מגיל 18 ומעלה הסובלים מ-AML נשנית או עמידה לטיפול עם מוטציה ב-FLT3, אחרי טיפול קו ראשון. משך הטיפול: יש להמשיך את הטיפול בנבדקים המקבלים ASP2215, LoDAC או אזאציטידין עד שהנבדק עונה על קריטריון כלשהו להפסקת הטיפול.

    נבדקים המקבלים MEC או FLAG-IDA, יקבלו מחזור טיפול אחד, ואז התגובה שלהם לטיפול תיבדק ביום 15. אם כמות התאים במח העצם היא 20% או יותר וחלה ירידה בת 50% לפחות בכמות הבלסטים, יקבל הנבדק מחזור טיפול שני באותה הכימותרפיה. אם כמות התאים במח העצם היא 5% או פחות, יישאר הנבדק בהשגחה לבדיקת החלמה. נבדקים שייהנו מ-CR, מ-CRi או מ-CRp רשאים לקבל מחזור טיפול שני בכימותרפיה לפי שיקול דעתו של החוקר. נבדקים שלא הייתה להם כל תגובה (NR) או שהמחלה שלהם התקדמה יפסיקו את טיפול המחקר.

    התקופה הצפויה וההליכים השונים בתקופת הניסוי : הנבדקים יצטרפו לתקופת הסינון לכל היותר 14 ימים לפני תחילת הטיפול. לפני השיבוץ באקראי יבחר החוקר מראש משטר טיפול בכימותרפיה לכל אחד מן הנבדקים; האפשרויות לטיפול זה כוללות: ציטאראבין (cytarabine) במינון נמוך (LoDAC), אזאציטידין (azacitidine), מיטוקסנטרון (mitoxantrone), אטופוסיד (etoposide) וציטאראבין במינון בינוני (MEC) או פלודאראבין (fludarabine), ציטאראבין ו-G-CSF עם אידרוביצין (idarubicin) (FLAG-IDA). השיבוץ באקראי יבוצע ברבדים על פי התגובה לקו הטיפול הראשון ולפי טיפול ההצלה בכימותרפיה שנבחר מראש. הנבדקים יקבלו את הטיפול במחזורי טיפול רציפים בני 28 ימים. המנה ומשך הטיפול במחקר מפורטים בסעיף 5.1.1 של הפרוטוקול. יש להמשיך את הטיפול בנבדקים המקבלים ASP2215, LoDAC או אזאציטידין עד שהנבדק עונה על קריטריון כלשהו להפסקת הטיפול.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    מטופלים הסובלים מ-AML עם מוטציה ב- FLT3
    איזור גאוגרפי
    אשקלון; ירושלים; מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; בית חולים ע"ש קפלן; בית חולים שערי צדק; מרכז רפואי ע"ש ברזילי; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    18/12/2015
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT02421939
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    זרוע 1- ASP2215

    זרוע 2- טיפול הצלה בכימוטרפיה

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    ASP2215
    שם מוצר גנרי
    ASP2215
    צורת מתן
    פומי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    24
    מספר המשתתפים בעולם
    369
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    1. בדיקת הריון לנשים עם פוטנציאל הולדה. 2. בדיקת רנטגן. 3. אק"ג. 4. בדיקות מעבדה (כימיה, המטולוגיה, שתן). 5. פרופיל קרישה (PT/INR, D-dimer, פיברינוגן). 6. MUGA או ECHO- בדיקות סריקה לאבחון אי ספיקת לב. 7. הערכה אופתלמולוגית (עיניים). 8. סטטוס מוטציה FLT3 (מח העצם או דם מלא). 9. שאיפת מח עצם ו\או ביופסיה. 10. PK (בדיקות דם מלא ל-PK פלסמה). 11. PGx.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}