תחום: המטולוגיה
מצב רפואי: לוקמיה לימפוציטית כרונית (CLL)
אשקלון; דרום; ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
26/10/2016
סיום מחקר
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    סיום מחקר
    תקציר המחקר

    מטרת המחקר להדגים את העליונות של תרופת המחקר אובליטוקסימאב בשילוב עם תרופת המחקר TGR-1202, בטיפול במטופלים עם לוקמיה לימפוציטית כרונית (CLL) במונחים של שיפור בהישרדות ללא התקדמות מחלה, בהשוואה לטיפול עם התרופה אובינוטוזומאב בשילוב עם התרופה כלורמבוציל. השילוב בין אובליטוקסימאב ו- TGR-1202 יושווה גם לאובליטוקסימאב לבדה ול-TGR-1202 לבדה על מנת להדגים את תרומתה של כל תרופה בשילוב, בהתאם להנחיות ה-FDA ובאישורם של שני התרופות המקוריות. למרות מערך של טיפולים זמינים, CLL נשארה מחלה שאינה ניתנת לריפוי. יתר על כן, נוכחותן של חריגות ציטוגנטיות מסוימות ומאפייני מוטציות בסיכון גבוה חוזה את התגובה המופחתת של הטיפול, וכתוצאה מכך, תקופה קצרה של הישרדות ללא התקדמות מחלה. ולכן, קיים צורך דוחק לטיפולים חדשניים מכוונים לטיפול במטופלים עם CLL. אובליטוקסימאב (הידועה גם כ-TG-1101) הינה נוגדן חד שבטי אשר עבר שינוי במבנה הסוכרי שלו, הנקשר לאנטיגן חוצה-הממברנה CD20 המצוי על לימפוציטים מסוג B. הקישור של אובליטוקסימאב משרה תגובה חיסונית הגורמת לפירוק של תאי B.

    TGR-1202 הינה מעכב מזרחן-פוספואינוזיטיד-3 (PI3K) דלתא הזמין באופן פומי, עם עוצמת עיכוב ננומולרית, ובררנות גבוהה ביחס לאיזופורמים אלפא, בטא וגמא של מחלקה I של PI3K. איזופורם דלתא של PI3K מבוטא ביתר בתאים ממקור המטופוייטי, ומבוקר ביתר בעוצמה בממאירויות המטולוגיות שונות. TGR-1202 נמצאת כעת במחקר הגברת מינון שלב I וניתנה בבטיחות במנות יומיות עד ל-1200 מ"ג פעם ביום. בהינתן מנגנון פעולה שאינו חופף של כל אחד מרכיבים אלו, השילוב של אובליטוקסימאב ו-TGR-1202 נחקר במחקר שלב I/Ib במטופלים עם ממאירויות המטולוגיות אשר טופלו בעבר (Lunning ASH 2014). משטר השילוב נסבל היטב כאשר אובליטוקסימאב ניתנה במנות של עד 900 מ"ג בכל עירוי, ו-TGR-1202 ניתנה במנות של עד 800 מ"ג פעם ביום. באוסף של ממאירויות המטולוגיות צוינה פעילות קלינית, עם תגובות המדווחות במטופלים בטווח רחב של לימפומות מסוגים שאינם הודג'קין ו-CLL.

    לאחרונה, הנוגדן החד שבטי אנטי-CD20 החדשני, אובינוטוזומאב, אושר בשילוב עם כלורמבוציל למטופלים עם CLL אשר טופלו בעבר, תוך הצגת יתרון משמעותי בהישרדות ללא התקדמות מחלה (PFS) ביחס לכלורמבוציל לבדה. בעוד שרכיבים מכוונים חדשניים המאושרים למטופלים עם CLL מציעים יעילות וסבילות גבוהות יותר ממשטרי הטיפול מבוססי הכימותרפיה המקובלים כעת, CLL עודנה מחלה שאינה ניתנת לריפוי. במחקר זה, היעילות והבטיחות של שילוב אובליטוקסימאב ו-TGR-1202 יושוו לשילוב של אובינוטוזומאב וכלורמבוציל בעיצוב מחקר בעל 4 זרועות, אשר בו הזרוע השלישית והרביעית מעריכות את השפעת הטיפול היחידני באובליטוקסימאב והטיפול היחידני ב-TGR-1202 על מנת לאפיין באופן מדויק את תרומתו של כל רכיב במשטר השילוב.

    לאחר הסינון, מטופלים המתאימים להשתתף יעברו הקצאה אקראית ביחס של שווה לאחד מארבע זרועות טיפול: אובליטוקסימאב בשילוב עם TGR-1202 (זרוע A), אובינוטוזומאב בשילוב עם כלורמבוציל (זרוע B), אובליטוקסימאב לבדה (זרוע C), או TGR-1202 לבדה (זרוע D). ניתוח ביניים של שיעור התגובה הכולל (ORR) מתוכנן להתבצע על 50 המטופלים הראשונים שיגויסו לכל זרוע, על מנת להעריך את התרומה של כל רכיב יחיד במשטר השילוב של אובליטוקסימאב + TGR-1202. כ-175 מטופלים יגויסו בסך הכל לכל אחת מן הזרועות A ו-B לצורך ניתוח הישרדות ללא התקדמות מחלה, ועד ל-175 מטופלים עשויים להיות מגויסים לכל אחת מן הזרועות C ו-D, אלא אם תבוסס התרומה בניתוח הביניים של שיעור התגובה הכולל, ובמקרה כזה, הגיוס לזרועות C או D עשוי להסתיים לאחר התייעצות עם ה-FDA.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    לוקמיה לימפוציטית כרונית (CLL)
    איזור גאוגרפי
    אשקלון; דרום; ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    אסותא; בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם; מרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה; מרכז רפואי לגליל; מרכז רפואי ע"ש ברזילי; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    26/10/2016
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT02612311
    זרועות מחקר

    זרוע א': אובליטוקסימאב + TGR-1202

    זרוע ב': אובינוטוזומאב + כלורמבוציל

    זרוע ג': אובליטוקסימאב

    זרוע ד': TGR-1202

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    לא רלוונטי
    שם מוצר גנרי
    Ublituximab + TGR-1202
    צורת מתן
    פומי,תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    25
    מספר המשתתפים בעולם
    700
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    במהלך תקופת המחקר, כל המטופלים יעברו הערכה לתגובה באמצעות CT ו/או MRI לאחר השלמת מחזורים 3, 6, 9, 12, 15, 18 וכל 3 מחזורים לאחר מכן. פרוצדורות במהלך תקופת הסינון: בדיקה גופנית, סימנים חיוניים (דופק, לחץ דם, טמפ'), אספירציית/ ביופסיית מח עצם בהחלטת חוקר, 12 לידים א.ק.ג, הערכת גידול (CT ו/או הדמיית MRI של הצוואר, חזה, בטן ואגן), בדיקות דם לסרולוגיה, המטולוגיה, ביוכימיה, PT/INR בדיקת הריון בדם לנשים בעלות פוטנציאל להרות, בדיקת בטא-2 מיקרוגלובולין, פאנל מוטציוני של CLL (בדיקת FISH ו-IgHV). פרוצדורות במהלך תקופת המחקר: בדיקה גופנית, סימנים חיוניים (דופק, לחץ דם, טמפ'), הערכת גידול (CT ו/או הדמיית MRI של הצוואר, חזה, בטן ואגן), בדיקות דם להמטולוגיה, ביוכימיה, פרמקוקינטיקה, אימיונוגניות ובדיקת הריון בשתן לנשים בעלות פוטנציאל להרות, בדיקת MRD לחולים בתגובה מלאה בלבד. פרוצדורות במהלך ביקור סיום המחקר (כשחולה מסיר הסכמתו או כשיש התקדמות מחלה מתועדת): בדיקה גופנית, סימנים חיוניים (דופק, לחץ דם, טמפ'), ובדיקות דם להמטולוגיה וביוכימיה.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}