מטרתו של מחקר זה היא לבדוק את היעילות (עד כמה טוב פועלת התרופה), הבטיחות והסבילות של תרופת מחקר המכונה ניבולומאב. ניבולומאב היא נוגדן (סוג של חלבון אנושי) הנבדק על מנת לבחון את יכולתו לאפשר לתאי החיסון של הגוף לפעול נגד תאי הגידול. השם המסחרי של התרופה הוא אופדיבו והיא אושרה לשימוש במדינות רבות, כולל ארצות הברית (בדצמבר 2014), האיחוד האירופי (ביוני 2015) ויפן (ביולי 2014).
המחקר יבדוק האם הטיפול בניבולומאב מעלה את הסיכוי לתגובה חיובית (מלאה או חלקית) בחולי לימפומה ראשונית של מערכת העצבים המרכזית (PCNSL) או לימפומה ראשונית של האשך (PTL). הוא גם יבדוק האם ניבולומאב משפרת את סיכויי החולה להישרדות ולדחיית החמרת המחלות הללו (דחיית התקדמות המחלה).
משך הזמן של המשתתף במחקר יהיה תלוי בתגובה לטיפול, ויכללו תקופת טיפול של כשנתיים ותקופת מעקב של כשנה.
למחקר שלושה שלבים: בשלב המיון, הנמשך כחודש, בודק רופא המחקר אלו חולים מתאימים להשתתף במחקר. החולים עוברים סדרת בדיקות הכוללות, בין היתר, בדיקות דם ושתן, בדיקה גופנית,בדיקת ההסטוריה הרפואית, סריקת CT של כל הגוף, סריקת MRI של הראש, בדיקת דוגמת הגידול או לקיחת דוגמה חדשה (ביופסיה) וכו.
חולים שימצאו מתאימים למחקר יעברו לשלב הטיפול.
בשלב זה, יקבלו החולים בכל ביקור את תרופת המחקר ויעברו סדרת בדיקות, כולל בדיקה גופנית, בדיקות דם, סריקות MRI ו- CT לפי הצורך, מילוי שאלונים וכו. שלב הטיפול יכול להמשך עד כשנתיים.
בשלב האחרון של המחקר, שלב המעקב, לא ניתנת תרופת המחקר. החולים יהיו במעקב רפואי במרפאת המחקר או כביקורים טלפוניים, לפי הצורך. משך שלב המעקב כשנה אחת.