תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן שד
מרכז; צפון
תכשיר רפואי
20/01/2025
טרם החל גיוס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    טרם החל גיוס
    תקציר המחקר

    HER3-DXd (פטריטומאב דרוקסטקאן, MK-1022) היא תרופת ADC ניסיונית חדשנית, ראשונה מסוגה, המורכבת מנוגדן חד שבטי (mAb) אנושי מסוג IgG1 נגד HER3 (פטריטומאב) הקשור קוולנטית ל-DXd, נגזרת של אקסטקן (exatecan), באמצעות אזור מקשר הניתן לחיתוך המבוסס על טטרפפטיד משתחרר לציטופלזמה של התא.

    נמצא מתאם בין ביטוי גבוה של HER3 לבין תוצאות קליניות גרועות יותר. בעוד שטיפולים נגד HER2 שיפרו במידה משמעותית את התוצאות בקרב מטופלות עם HER2+ mBC, קיים צורך רפואי חשוב שטרם ניתן לו מענה בטיפולים סבילים ויעילים בקווי הטיפול הבאים, שיוכלו להאריך את ההישרדות במקרים של מחלה גרורתית. תחילת השימוש בתרופות ADC, ובהן T-DM1 ו-T-DXd השפיע בשנים האחרונות במידה משמעותית על הטיפול ב-BC בשלב מתקדם או mBC החיוביים ל-HER2. המחקר DESTINY-Breast03 הוביל לקביעת T-DXd כטיפול המקובל (SOC) למטופלות עם HER2+ mBC בקו הטיפול השני. אף על פי כן, הישנויות המחלה עדיין נפוצות, ונדרשות אפשרויות טיפול בטיחותיות ויעילות למטופלות עם BC בשלב מתקדם או mBC החיוביים ל-HER2, שמחלתן התקדמה אחרי הטיפול ב-T-DXd.

    מחקרים קודמים עם טראסטוזומאב הראו ששימור החסימה של HER2 לאחר התקדמות המחלה בשלבי קו הטיפול השני והשלישי מניב תועלת קלינית ומאריך את זמן ההישרדות. המחקר המוצע מבוסס על ההשערה ששימור החסימה של HER2 בשילוב עם HER3-DXd עשוי להוביל ליעילות/תועלת קלינית במטופלות עם HER2+ BC לאחר התקדמות המחלה אחרי טיפול ב-T-DXd עד כה, לא נחקרה החסימה הכפולה של HER2 עם HER3-DXd בשילוב עם טיפול נגד HER2. טיפולים משולבים ב-HER3-DXd בשילוב עם תרופה אחת או יותר נגד HER2 הם הזדמנות מבטיחה לשיפור אפשרי של הטיפול במטופלות עם HER2+ BC לאחר כישלון הטיפול ב-T-DXd.

    מטרות הניסוי: להעריך את הבטיחות והסבילות של HER3-DXd בשילוב עם תרופה/ות אחרת/ות נגד מחלת הסרטן בכל אחת מזרועות הטיפול. מדדי הערכה עיקריים: תופעות רעילות המגבילות את המינון (DLTs), אירועים חריגים (AEs), הפסקות של טיפול המחקר בגלל אירועים חריגים. משך הטיפול לכל משתתף: חלק 1: היזם מעריך שהמחקר יימשך כ-54 חודשים מהמועד שבו המשתתף הראשון יתן הסכמה מדעת מתועדת ועד הקשר האחרון עם המשתתף האחרון. כל משתתף ישתתף במחקר למשך כ-36 חודשים, ממועד מתן ההסכמה מדעת המתועדת ועד להתקשרות האחרונה שלו עם גורמי המחקר המצוינת בפרוטוקול. אחרי תקופת סינון שתימשך 42 ימים לכל היותר (סינון מצומצם וסינון מלא), יקבל כל משתתף את טיפול המחקר שהוקצה לו למשך כ-12 חודשים. לאחר סיום הטיפול, יהיה כל משתתף במעקב למשך כ-24 חודשים. אחרי הסינון, ישובץ כל משתתף לקבלת טיפול מחקר עד שיתקיים אחד מהתנאים להפסקת טיפול המחקר.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן שד מתקדם מקומית שאינו מתאים לכריתה כירורגית או סרטן שד גרורתי
    איזור גאוגרפי
    מרכז; צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    20/01/2025
    שלב המחקר (פאזה)
    I
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    לא
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    בחלק 1 של הניסוי, HER3-DXd ייבדק בשילוב עם תרופות אחרות נגד סרטן לקביעת המינון בכל שלוש הזרועות. לאחר השלמת מציאת המינון בזרוע 1, ייקבעו המינונים לזרועות 2 ו-3. מינוני HER3-DXd בזרועות 2 ו-3 ייבחרו מתוך רמות המינון שנקבעו מראש ונבדקו בזרוע 1 (כלומר, 5.6 מ"ג/ק"ג, 4.8 מ"ג/ק"ג או 3.2 מ"ג/ק"ג). זרוע 1: יבחנו 3 מינונים של HER3-DXd: 5.6 מ"ג/ק"ג, 4.8 מ"ג/ק"ג או 3.2 מ"ג/ק"ג + טראסטוזומאב מנת העמסה 8 מ"ג/ק"ג ולאחר מכן 6 מ"ג/ק"ג, בעירוי תוך ורידי (IV), פעם בשלושה שבועות

    זרוע 2: HER3-DXd במינון שנקבע מזרוע 1 + טראסטוזומאב מנת העמסה 8 מ"ג/ק"ג ולאחר מכן 6 מ"ג/ק"ג + פרטוזומאב מנת העמסה בחוזק 840 מ"ג ולאחר מכן 420 מ"ג, בעירוי תוך ורידי (IV), פעם בשלושה שבועות

    זרוע 3: HER3-DXd במינון שנקבע מזרוע 1 + טראסטוזומאב מנת העמסה 8 מ"ג/ק"ג ולאחר מכן 6 מ"ג/ק"ג, בעירוי תוך ורידי (IV), פעם בשלושה שבועות + טוקטיניב 300 מ"ג פומי פעמיים ביום.

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    MK1022
    שם מוצר גנרי
    HER3-DXd /MK-1022
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    6
    מספר המשתתפים בעולם
    81
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    המשתתף הראשון יתן הסכמה מדעת מתועדת ועד הקשר האחרון עם המשתתף האחרון. כל משתתף ישתתף במחקר למשך כ-36 חודשים, ממועד מתן ההסכמה מדעת המתועדת ועד להתקשרות האחרונה שלו עם גורמי המחקר המצוינת בפרוטוקול. אחרי תקופת סינון שתימשך 42 ימים לכל היותר (סינון מצומצם וסינון מלא), יקבל כל משתתף את טיפול המחקר שהוקצה לו למשך כ-12 חודשים. לאחר סיום הטיפול, יהיה כל משתתף במעקב למשך כ-24 חודשים. אחרי הסינון, ישובץ כל משתתף לקבלת טיפול מחקר עד שיתקיים אחד מהתנאים להפסקת טיפול המחקר. משתתפים שיפסיקו את הטיפול מסיבות שאינן התקדמות של המחלה לפי בדיקה רדיולוגית יעברו בדיקות דימות למעקב אחרי הטיפול להערכת מצב המחלה, עד שיתקיים אחד מהתנאים להפסקת בדיקות הדימות. לאחר סוף הטיפול, כל משתתף יהיה במעקב לבדיקת AEs, אירועים חריגים חמורים (SAEs) ואירועי בטיחות אחרים החייבים בדיווח. בנוסף, כל המשתתפים יהיו במעקב אחר הישרדות כוללת עד מותן, ביטול ההסכמה, סוף המחקר או גיוס למחקר המשך.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}