מטרת מחקר זה היא להשוות את ההשפעות של התרופה הניסיונית PF-07220060 בשילוב עם פולווסטראנט לעומת הטיפול מקובל (כלומר, פולווסטראנט לבדה, או אקסמסטאן בשילוב עם אברולימוס) כדי לקבוע איזו מהאפשרויות עדיפה לטיפול בסרטן שד מתקדם (ABC) החיובי לקולטני הורמונים (HR), שלילי לקולטן גורם גדילה אפידרמלי אנושי 2 (HER2) שהתקדם לאחר משטר טיפול קודם מבוסס מעכב CDK 4/6 בשילוב עם טיפול אנדוקריני.
משטר טיפול של מעכב CDK4/6 בשילוב עם טיפול אנדוקריני הוא משטר טיפול קו ראשון שנחשב לטיפול המקובל העדכני, והוא מומלץ על ידי ההנחיות הקליניות ברחבי העולם עבור סרטן שד מתקדם חיובי ל-HR/שלילי ל-HER2. עם זאת, בסופו של דבר עלולה להתפתח עמידות ועשוי להתרחש כישלון וייתכן שיידרשו קווי טיפול עוקבים.
האפשרויות הנוכחיות לטיפול קו שני לאחר טיפול במעכב CDK4/6 בשילוב עם טיפול אנדוקריני כוללות טיפול אנדוקריני (למשל, פולווסטראנט לבדה), מעכבי המטרה של רפמיצין rapamycin)) ביונקים (mTOR) בשילוב עם טיפול אנדוקריני (למשל, אברולימוס בשילוב עם אקסמסטאן),וכן אפשרויות נבחרות של טיפול ממוקד
וטיפולים כימותרפיים. מכיוון שמשטרים אלה מספקים תגובות תת-אופטימליות של הגידול והישרדות תת-אופטימלית ללא מחלה שעשויות להתלוות אליהן חששות לבטיחות ולסבילות, קיים צורך רפואי ברור ללא מענה בטיפולים יעילים ונסבלים יותר עבור מטופלים אלה.
PF-07220060 היא מעכב CDK4 סלקטיבי שנקשר באופן סלקטיבי ל-CDK4 תוך דילוג על ההיקשרות ל-CDK6, דבר שעשוי לאפשר פעילות גבוהה יותר נגד הגידול בלי להשרות רעילות משמעותית הקשורה ל-CDK6, למשל נויטרופניה שקשורה למעכב CDK4/6, ובכך להתגבר על כישלון קודם של מעכב CDK4/6. התרופה הדגימה השפעה שמדכאת את הגידול במחקרים טרום-קליניים וראיות מוקדמות ליעילות ולבטיחות/סבילות חיוביות במסגרת שלאחר טיפול במעכב CDK4/6 בשילוב עם טיפול אנדוקריני במחקר שמתקיים כעת ונערך בפעם הראשונה במטופלים.
כ-510 משתתפים יוקצו באופן אקראי ביחס של 1:1. מחצית מהמשתתפים ייטלו PF-07220060 פעמיים ביום דרך הפה יחד עם פולווסטראנט. פולווסטראנט תינתן כזריקה לתוך השריר פעמיים במהלך החודש הראשון ולאחר מכן פעם בחודש. המחצית השנייה תיטול את טיפול הבחירה של רופא
המחקר, שיכול להיות פולווסטראנט לבדה, או אברולימוס בתוספת אקסמסטאן לנטילה פעם ביום דרך הפה. לאחר הסינון, המשתתפים המתאימים יידרשו לבקר אצל רופא המחקר כל שבועיים במשך החודשיים הראשונים ולאחר מכן כל 4 שבועות למשך שארית הזמן שהמשתתף יקבל את תרופת המחקר, זאת כדי לעבור את הליכי המחקר. הליכי המחקר כוללים סריקות דימות (כגון MRI ו/או CT), בדיקות אקג, בדיקות דם ודגימות ביולוגיות (כגון רקמת גידול, דם, שתן) והליכים אחרים.
המשתתף ימשיך לקבל את תרופת המחקר עד שסריקות הדימות יראו שהסרטן שלו מחמיר, עד שרופא המחקר יחשוב שהמשתתף כבר לא מפיק תועלת מתרופות המחקר, עד שתופעות הלוואי יהפכו לחמורות מדי או עד שהמשתתף יבחר להפסיק את השתתפותו. בשל נסיבות שונות אלה, משך הזמן שבו משתתף מסוים מקבל את תרופות המחקר ישתנה. לאחר שהמשתתף יפסיק ליטול לצמיתות את תרופות המחקר, הוא ייכנס לשלב המעקב של המחקר שכולל יצירת קשר או ביקורים כל 3 חודשים בערך כדי לאסוף מידע על מצב הבריאות והמחלה עד לפטירתו של המשתתף, עד לביטול ההסכמה ליצירת קשר עימו או עד שהיזם יקבע שהמחקר הושלם.