תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: סרטן שחלות
ירושלים, מרכז, צפון
 
29/03/2022
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    ניסוי זה בודק תרופות ניסיוניות הניתנות לפני ואחרי ניתוח לסרטן מתקדם של השחלות, החצוצרות, או רקמות סמוכות בבטן המכונות פריטונאום. הניסוי בודק 2 טיפולים ניסיוניים שפותחו על ידי היזם: פמברוליזומאב אושרה לסוגים מסוימים של סרטן. MK-4830 לא אושרה למכירה. תרופות הניסוי כוללות גם תרופות אחרות שהן טיפולים מקובלים לסרטן שחלות. אלה הן: קרבופלטין (Carboplatin) פאקליטאקסל (Paclitaxel) אווסטין (נקראת גם בווציזומאב [bevacizumab])

    MK-4830 מפותחת על ידי היזם כדי לטפל באנשים עם סוגים שונים של מחלת הסרטן. נכון ל-15 במרץ 2021, נתוני בטיחות היו זמינים עבור 276 בני אדם שטופלו במנה אחת לפחות של תרופת המחקר. פמברוליזומאב, המאושרת בארה"ב ובכמה מדינות אחרות, זמינה באמצעות מרשם רופא לטיפול במספר סוגים שונים של מחלת הסרטן.

    ניסוי זה נערך כדי לבדוק את הדברים הבאים: לבדוק את הבטיחות של MK-4830, כשהיא ניתנת עם פמברוליזומאב וכימותרפיה לבדוק האם תרופות הניסוי מפחיתות סמן ביולוגי, המצוי לעתים קרובות בדמם של אנשים עם סרטן (ctDNA). סמנים ביולוגיים הם חומרים בגוף, שיכולים להראות האם יש למישהו סוג מסוים של סרטן או מחלה אחרת. לבדוק באיזו מידה תרופות הניסוי עובדות, כשהן ניתנות לפני ואחרי ניתוח לסרטן שחלות מתקדם תקופה צפוייה להשתתפות: מטופלת תהיה בניסוי כ-14 או 15 חודשים, תלוי במועד הניתוח. המטו]לת תבקר במרכז הניסוי כ-8 פעמים. חלק מהביקורים ייערכו לפני הניתוח. אחרים ייערכו אחרי הניתוח.

    פרוצדורות עיקריות: לעבור בדיקה גופנית למסור דגימות דם ושתן. כמו כן, צוות הניסוי ייתן למטופלת מכשיר המשמש לאיסוף דגימות דם בבית אותו יש לשלוח למעבדה. המכשיר נקרא Tasso-M20. צוות הניסוי ילמדו את המטופלת כיצד ומתי להשתמש במכשיר וכיצד לשלוח את הדגימות. לתת דגימת רקמה מביופסיה או ניתוח קודמים בתחילת הניסוי, ולתת רקמה מהניתוח שבמהלך הניסוי. לעבור סריקת טומוגרפיה ממוחשבת (CT) או דימות תהודה מגנטית (MRI) של המוח, החזה, הבטן ו/או האגן לעבור מיפוי עצמות ו/או צילום רטנגן לעבור בדיקה של תפקוד הלב באמצעות אלקטרוקרדיוגרמה (אק"ג)

    התוויה נחקרת
    סרטן שחלות נסיובי (סרוס) בדרגה גבוהה
    איזור גאוגרפי
    ירושלים, מרכז, צפון
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים שערי צדק, מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר, מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    תאריך אישור הניסוי
    29/03/2022
    שלב המחקר (פאזה)
    II
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    MK-4830, פמברוליזומאב, קרבופלטין ופאקליטאקסל לפני ואחרי הניתוח

    פמברוליזומאב, קרבופלטין ופאקליטאקסל לפני ואחרי הניתוח.

    עבור שתי הקבוצות, רופא הניסוי עשוי להחליט לתת למטופלת: אווסטין לאחר הניתוח דוסטאקסל (Docetaxel) במקום פאקליטאקסל

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
     
    שם מוצר מסחרי
    4830
    שם מוצר גנרי
    4830
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    לא רשום
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    • למטופלת HGSOC בשלב III או בשלב IV לפי דירוג FIGO שאושרה בבדיקה היסטולוגית, סרטן ראשוני בצפק או סרטן בחצוצרות [Prat, J. 2014 ].
    • המטופלת מועמדת לטיפול כימותרפי בקרבופלטין ובפאקליטאקסל, שיינתן בתור טיפול נאואדג'ובנטי וטיפול אדג'ובנטי.
    • המטופלת מועמדת לניתוח ביניים להקטנת נפח הגידול
    • המטופלת מסוגלת לתת דגימת גידול מביופסיית מחט עבה, מחיתוך או מביופסיית כריתה מארכיון או שנלקחה לאחרונה.
    • משתתפת בגיל 18 לפחות ביום מתן ההסכמה מדעת המתועדת.
    • רמת התפקוד של המטופלת היא 0 או 1 לפי הסיווג של ECOG, בבדיקה שנערכה בשבעת הימים שלפני קבלת המנה הראשונה של טיפול המחקר ביום 1 של מחזור 1.
    • המשתתפת אינה אישה בעלת פוטנציאל להרות או שהיא משתמשת בשיטה יעילה במיוחד למניעת היריון עם תלות נמוכה באופן השימוש של המשתמשת, או שהיא מתנזרת מקיום יחסי מין הטרוסקסואליים וזהו סגנון החיים המועדף עליה
    • המשתתפת (או נציגה החוקי) נתנה הסכמה מדעת מתועדת להשתתפות במחקר. המשתתפת רשאית גם לתת את הסכמתה למחקר ביו-רפואי עתידי (FBR). עם זאת, המשתתפת רשאית להשתתף במחקר מבלי להשתתף ב-FBR.
    • למשתתפת תפקוד תקין בהתאם לתוצרות בדיקות מעבדה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    • למטופלת מחלת סרטן עם היסטולוגיה שאינה HGSOC
    • המטופלת סבלה בעבר מדלקת ריאות (לא זיהומית; pneumonitis)/מחלת ריאות אינטרסטיציאלית שהצריכה טיפול בסטרואידים או סובלת מדלקת ריאות (pneumonitis)/מחלת ריאות אינטרסטיציאלית כיום.
    • המטופלת סובלת ממחלה ממארת ידועה נוספת שהתקדמה או הצריכה טיפול פעיל בשלוש השנים האחרונות.
    • המטופלת קיבלה טיפול קודם ל-OC, בכל שלב, לרבות טיפול בקרינה או טיפול מערכתי נגד מחלת הסרטן (לדוגמה כימותרפיה, טיפול הורמונלי, אימונותרפיה, טיפול ניסיוני).
    • המטופלת היא משתתפת שמתוכנן לה טיפול בכימותרפיה במתן תוך צפקי, או שקיבלה טיפול כזה כטיפול קו ראשון.
    • המטופלת קיבלה טיפול קודם בחומר נגד PD-1, נגד PD-L1, נגד PD-L2, נגד ILT4 או נגד HLA-G, או בחומר המכוון נגד קולטן מעורר או מעכב אחר של תאי T (לדוגמה CTLA-4, OX 40, CD137) או טיפול המכוון נגד תאי MDSC.
    • המטופלת קיבלה חיסון חי או חי-מוחלש ב-30 הימים שלפני קבלת המנה הראשונה של טיפול המחקר. השימוש בתרכיבי חיסון מומתים הוא מותר. למידע על חיסונים נגד COVID-19, אנא עיין בסעיף 6.5.
    • המטופלת משתתפת כיום או השתתפה בארבעת השבועות שלפני קבלת המנה הראשונה של טיפול המחקר במחקר על חומר ניסיוני, או השתמשה בתקופה הזאת במכשיר ניסיוני.
    • המטופלת סובלת מכשל חיסוני מאובחן או מקבלת טיפול מערכתי כרוני בסטרואידים (במינונים העולים על 10 מ"ג ליום פרדניזון [prednisone] או מנה שקולה של סטרואיד אחר) או כל סוג אחר של טיפול מדכא חיסון, במהלך שבעת הימים שלפני קבלת המנה הראשונה של תרופת המחקר.
    • המטופלת סובלת מגרורות פעילות במערכת העצבים המרכזית ו/או מדלקת קרום המוח הנובעת מגרורות במוח.
    • התקבלה עבור המטופלת בדיקת אקג במנוחה המצביעה על בעיות לב בלתי-מאוזנות, העשויות להיות הפיכות, לדעת החוקר או שלמשתתפת יש תסמונת QT מוארך מולדת.
    • למטופלת רגישות יתר חמורהלפמברוליזומאב, לקרבופלטין, לפאקליטאקסל (או לדוסטאקסל, לפי העניין), לאווסטין או לביוסימילאר (אם נעשה שימוש בתרופה) ו/או לאחד מהחומרים הלא פעילים של התרופות האלה.
    • המטופלת סובלת ממחלה אוטואימונית פעילה שהצריכה טיפול מערכתי במהלך השנתיים האחרונות (כלומר, תוך שימוש בתרופות המשנות את מהלך המחלה, קורטיקוסטרואידים או תרופות מדכאות חיסון).
    • המטופלת היא סובלת מזיהום פעיל המצריך טיפול מערכתי.
    • למטופלת היסטוריה של זיהום בנגיף האיידס (HIV).
    • למטופלת היסטוריה ידועה של זיהום הפטיטיס B (מוגדר כתגובה ל-HBsAg) או זיהום הפטיטיס C פעיל (מוגדר כזיהוי [איכותני] של HCV RNA).
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    24
    מספר המשתתפים בעולם
     
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    להגיע לביקורי ניסוי בהתאם ללוח הזמנים להסכים לשוחח עם רופא או צוות הניסוי בהתאם לצורך להשתמש ב-Tasso-M20 כדי לאסוף דגימות דם, בהתאם להנחיות לקבל כרטיס זיהוי לנבדק המטופלת לא תוכי להשתתף באף מחקר אחר שנעשה בו שימוש במוצר ניסיוני לכל אורך תקופת הניסוי, אלא אם רופא הניסוי ינחה אחרת. אם המטופלת תזדקי לטיפול רפואי במהלך המחקר (כולל טיפול אלטרנטיבי ותוספי מזון) עליה להתייעץ עם הרופא האחראי על הניסוי טרם נטילת הטיפול.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    1.
    אזור גאוגרפי:
    מרכז
    מרכז רפואי:
    מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר
    חוקר/ת ראשי/ת:
    סטטוס המחקר:
    מגייס
    טלפון צוות המחקר:
    03-5302542
    דוא"ל צוות המחקר:

    2.
    אזור גאוגרפי:
    ירושלים
    מרכז רפואי:
    בית חולים שערי צדק
    חוקר/ת ראשי/ת:
    סטטוס המחקר:
    מגייס
    טלפון צוות המחקר:
    02-6555636
    דוא"ל צוות המחקר:

    3.
    אזור גאוגרפי:
    צפון
    מרכז רפואי:
    מרכז רפואי ע"ש רמב"ם
    חוקר/ת ראשי/ת:
    סטטוס המחקר:
    מגייס
    טלפון צוות המחקר:
    04-7776407
    דוא"ל צוות המחקר: