KRAS הוא האונקוגן השכיח ביותר שיש בו מוטציות במחלות סרטן אנושיות. מוטציות ב-KRAS מובילות לעתים קרובות לעמידות לטיפולים ממוקדים, למחלה אלימה ולתוצאות גרועות. כ-12% מכל המוטציות בגן KRAS הן המוטציה הנקודתית הספציפית KRAS G12C, וזהו הגן הנפוץ ביותר שיש בו מוטציות בסרטן ריאות מסוג תאים שאינם קטנים (NSCLC) .
ניסוי זה בודק את התרופה MK-1084 בקרב מטופלים עם גידול מוצק או עם סרטן ריאות מסוג תאים שאינם קטנים (NSCLC) עם מוטציה בגן הגורם למחלת סרטן, הנקרא Kirsten rat sarcoma viral oncogene homolog (KRAS).
ניסוי זה יבדוק MK-1084 שניתנת לבדה ו-MK-1084 שניתנת יחד עם פמברוליזומאב.
מטרת המחקר:
לבחון את הבטיחות והסבילות של MK-1084 כטיפול חד תרופתי ובשילוב עם פמברוליזומאב (pembrolizumab)
הליכים שונים בתקופת הניסוי
בדיקה גופנית מלאה, בדיקה אופטלמולוגית סימנים חיוניים, אק"ג, סריקת CT, MRI, ביופסית גידול )במידת הצורך), דגימות דם ושתן, קבלת תרופת המחקר אשר תנתן דרך
הווריד ו/או דרך הפה
התקופה הצפויה למשך הטיפול והמעקב:
כל משתתף ישתתף במחקר החל במתן ההסכמה מדעת המתועדת וכלה בקשר האחרון שלו עם גורמי המחקר המצוין בפרוטוקול.
אחרי שלב הסינון (שיימשך 40 ימים לכל היותר) ישובץ כל משתתף לטיפול מחקר עד שיקרה אחד מהבאים: התקדמות המחלה לפי בדיקה רדיולוגית, שתאומת על ידי מרכז המחקר, הופעת אירועים חריגים שאינם מתקבלים על הדעת, מחלה המונעת את המשך הטיפול, החלטה של החוקר להפסיק את השתתפותו של משתתף, ביטול ההסכמה או קיומן של סיבות מנהלתיות המצריכות הפסקה של הטיפול.
לאחר סוף הטיפול, היזם ימשיך לעקוב אחר המשתתפים למשך 30 ימים נוספים לתיעוד אירועים חריגים וימשיך לקבל דיווחים על הריונות ביוזמת המשתתפת למשך 120 ימים. כל המשתתפים יהיו במעקב אחר הישרדות כוללת עד מותם, ביטול ההסכמה או סוף המחקר.
כל משתתף ישתתף במחקר למשך חמש שנים לכל היותר.