תחום: אונקולוגיה
מצב רפואי: חולים במחלה
דרום; ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
תכשיר רפואי
08/11/2021
מגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    מגייס
    תקציר המחקר

    סרטן השחלות (OC) נחלק כיום למספר תתי-סוגים היסטולוגיים הנבדלים בהרכבם הגנטי ובמאפייניהם הקליניים, ועבורם נעשה כעת שימוש הולך וגובר בטיפולים מותאמים. עד לאחרונה, אפשרויות הטיפול עבור מטופלות שאובחנו לאחרונה עם סרטן שחלות היו ניתוח ציטורדוקטיבי עם טיפול אדג'ובנטי או ניאואדג'ובנטי בכימותרפיה (על פי רוב טיפול מבוסס פלטינום וטקסן) או עם כימותרפיה לבדה. בעוד שרוב המטופלות משיגות הפוגה מלאה לאחר השילוב של ניתוח ציטורדוקטיבי וכימותרפיה, לרובן (80% ומעלה) תהיה הישנות המחלה. מספר מחקרים קליניים הראו יעילות של מעכבים של נקודות הבקרה החיסוניות (נוגדן נגד CTLA-4, נוגדן נגד PD-1 ו/או נוגדן נגד PD-L1) במטופלות עם סוגים שונים של ממאירויות מוצקות, עם שיעורי תגובה של 5.9% עד 20.0% בסרטן השחלות.

    מספר מחקרים קליניים הראו יעילות של מעכבים של נקודות הבקרה החיסוניות (נוגדן נגד CTLA-4, נוגדן נגד PD-1 ו/או נוגדן נגד PD-L1) במטופלות עם סוגים שונים של ממאירויות מוצקות, עם שיעורי תגובה של 5.9% עד 20.0% בסרטן השחלות. מחקר זה תוכנן לענות על הצורך המשמעותי שטרם ניתן לו מענה במטופלות עם סרטן שחלות נשנה ועמיד לפלטינום (PRROC) באמצעות השוואה בין השילוב של פמברוליזומאב (pembrolizumab) ושל משטר הטיפול המקובל המועדף (פקליטקסל פעם בשבוע עם או ללא בווציזומאב) לבין משטר הטיפול המקובל לבדו בקרב משתתפות עם PRROC שקיבלו לכל היותר שני קווים קודמים של טיפול מערכתי.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    סרטן שחלות נשנה ועמיד לפלטינום
    איזור גאוגרפי
    דרום; ירושלים; מרכז; צפון; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    בית חולים המרכזי בעמק; בית חולים שערי צדק; מרכז רפואי אוניברסיטאי סורוקה; מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי ע"ש רבין, קמפוס בילינסון; מרכז רפואי ע"ש רמב"ם; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    08/11/2021
    שלב המחקר (פאזה)
    III
    סמיות
    סמיות כפולה
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
     
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    פמברוליזומאב עם פקליטקסל עם או בלי בווציזומאב

    פלצבו עם פקליטקסל עם או בלי בווציזומאב

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    MK-3475
    שם מוצר גנרי
    Pembrolizumab
    צורת מתן
    תת-עורי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    25
    מספר המשתתפים בעולם
    616
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    להגיע לביקורי הניסוי כמתוכנן להיות מוכנה לשוחח עם רופא הניסוי או צוות הניסוי לפי הצורך תקבלי כרטיס זיהוי לנבדק. שמרי כרטיס זה איתך כל עוד תשתתפי במחקר. הציג יכרטיס זה לרופאים או אחיות אם/כאשר: - תבקרי במתקן רפואי אחר כלשהו או במחלקה רפואית אחרת כלשהי שאינם מרכז המחקר תאושפזי לא תוכלי להשתתף באף מחקר אחר שנעשה בו שימוש במוצר ניסיוני לכל אורך תקופת הניסוי, אלא אם רופא הניסוי ינחה אחרת. אם תזדקקי לטיפול רפואי במהלך המחקר (כולל טיפול אלטרנטיבי ותוספי מזון) עליך להתייעץ עם הרופא האחראי על הניסוי טרם נטילת הטיפול

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}