סרטן ריאות מסוג תאים שאינם קטנים (NSCLC) הוא הסוג הנפוץ ביותר של סרטן ריאות. חלק ממחלות ה-NSCLC מתרחשות בגלל מוטציה (שינוי) מתרחשות בגלל מוטציה (שינוי) ב-EGFR (epidermal growth factor receptor). הטיפול לסרטן של משתתפים אלה כולל בדרך כלל טיפול ראשוני במעכבי EGFR. ואולם, אחרי שטיפולים אלה מאבדים את יעילותם, הטיפול האופייני הבא הוא כימותרפיה, המשתמשת בתרופות כדי להרוג את תאי הסרטן. משטר תרופות המחקר הוא טיפול משולב באמיבנטמאב (amivantamab [JNJ-61186372]), לזרטיניב (lazeritinib [JNJ-73841937]) וכימותרפיה (קרבופלטין [carboplatin] ופמטרקסד [CP][pemetrexed]). אמיבנטמאב ולזרטיניב נקשרים ל-EGFR ומפסיקים את פעילותו, מה שיכול להוביל להרג של תאי הסרטן או להאטה ביצירתם.
החוקרים מעוניינים להשוות את יעילות הכימותרפיה לבד ליעילות הכימותרפיה כשהיא ניתנת בשילוב עם אמיבנטמאב ולזרטיניב או כשהכימותרפיה ניתנת בשילוב של אמיבנטמאב בלבד. זאת על מנת לבדוק איזה טיפול מאריך את ההישרדות ללא התקדמות המחלה (משך הזמן שבין תחילת הטיפול לבין החמרת הסרטן) במשתתפים עם NSCLC עם מוטציה ב-EGFR.
החוקרים מתכננים לגייס למחקר משתתפים עם NSCLC עם מוטציה ב-EGFR שמחלתם התקדמה במהלך טיפול באוסימרטיניב או אחרי טיפול כזה.
המחקר יכלול את השלבים הבאים:
1. שלב הסינון: גברים ונשים בגיל 18 לפחות יעברו סינון.
2. שלב הטיפול:
מחקר ראשי:
המשתתפים ישובצו באקראי (בדומה להטלת מטבע) ביחס 2:2:1 לתוך שלוש זרועות טיפול.
על כל שני משתתפים שישובצו לזרועות הטיפול א' וב' ישובץ משתתף אחד לזרוע ג'.
המשתתפים יקבלו את טיפול המחקר באחת מזרועות הטיפול הבאות:
- זרוע א' (LACP\ACP-L): טיפול משולב בלזרטיניב, באמיבנטמאב ובכימותרפיה CP
- זרוע ב' (CP): כימותרפיה בלבד
- זרוע ג' (ACP): אמיבנטמאב וכימותרפיה
הרחבה של הניסוי:
המשתתפים ישובצו באקראי (בדומה להטלת מטבע) ביחס 2:1 לתוך שתי זרועות טיפול.
על כל שני משתתפים שישובצו לזרוע הטיפול א'2 ישובץ משתתף אחד לזרוע ג'2.
- זרוע א'2 (ACP-L): טיפול משולב באמיבנטמאב ובכימותרפיה (קרבופלטין פמטרקסד [CP]) והוספת לזרטיניב כשהטיפול בקרבופלטין מסתיים.
- זרוע ג'2 (ACP): אמיבנטמאב וכימותרפיה
. שלב המעקב: לאחר הפסקת הטיפול המחקרי יהיה המשתתף במעקב פעם ב-12 שבועות עד לסוף המחקר, למוות, לאובדן הקשר עמו לצורך המעקב, או למשיכת ההסכמה שלו למחקר, הראשון מבניהם
4.שלב הרחבה בתווית פתוחה (OLE) ושלב הארכה לטווח הארוך (LTE): המחקר עשוי לעבור לשלב OLE או לשלב LTE בו המשתתפים יקבלו גישה לטיפול המחקרי עם הפחתה בחלק מהפרוצדורות והבדיקות הנדרשות במסגרת הפרוטוקול.
המשתתפים יעברו בדיקות ומבחנים של המחקר, כגון בדיקות דם, בדיקות גופניות, בדיקות סימנים חיוניים, בדיקות אלקטרוקרדיוגרם ושאלונים. כמו כן, החוקרים יסרקו את גופם של המשתתפים באמצעות סריקות טומוגרפיה ממוחשבת (CT) או דימות תהודה מגנטית (MRI). לכל אורך המחקר יתועדו תופעות הלוואי. דגימות דם יילקחו בנקודות רבות זמן לאורך המחקר כדי לבדוק כיצד הגוף מגיב לטיפול. מצב המחלה יוערך בהתאם להנחיות הקריטריונים להערכת התגובה בגידולים מוצקים (RECIST). משך המחקר הכולל עשוי להיות עד ארבע שנים