זהו מחקר שלב 2 בתווית פתוחה להעלאת ואישור מינון שלאחריו מחקר בקבוצות יחידות מקבילות להערכת הבטיחות והיעילות של מעכב ה-BTK MK-1026 (לשעבר ARQ 531) במשתתפים עם הממאירויות ההמטולוגיות CLL/SLL, התמרה על שם ריכטר, MZL, MCL, FL ו-WM.
BTK הוא וסת מרכזי של מסלול האיתות לקולטן תאי B המתווך את האיתות מפני השטח של התא אל הציטופלזמה ולתוך הגרעין. BTK מבוטא בתאים של כל השורות ההמטופוייטיות מלבד T ותאי פלזמה, ומווסת את כל ההיבטים של התפתחות תאי B, כולל התרבות, הבשלה, התמיינות, מוות תאי מתוכנן ונדידת תאים. הפעלה של מסלול האיתות BTK בתאי B מווסתת את ההישרדות של תאי B, דבר המספק רציונל לשימוש במעכבי BTK.
מטרות המחקר העיקריות:
חלק 1: לקבוע את הבטיחות והסבילות של MK 1026 ולקבוע מינון מומלץ שלה לשלב 2 (RP2D).
חלק 2: עוקבות א' עד ג' (לוקמיה לימפוציטית כרונית [CLL]/לימפומה של לימפוציטים קטנים [SLL]): להעריך את שיעור התגובה האובייקטיבי (ORR) לאחר מתן MK-1026 בהתאם לקריטריוני הסדנה הבינלאומית בנושא לוקמיה לימפוציטית כרונית (iwCLL) משנת 2018, בהערכה לפי סקירה מרכזית עצמאית (ICR).
חלק 2: עוקבות ד' עד ז' (התמרה על שם ריכטר [RT], לימפומה של תאי מנטל [MCL], לימפומה באזורים היקפיים [MZL], לימפומה פוליקולרית [FL]): להעריך את שיעור התגובה הכולל לאחר מתן MK-1026 על פי קריטריוני לוגאנו 2014 בהערכה לפי סקירה מרכזית עצמאית.
חלק 2: עוקבה ח' (מקרוגלובולינמיה על שם ולדנסטרום [WM]): להעריך את שיעור התגובה הכולל לאחר מתן MK-1026 על-פי הסדנה הבינלאומית על WM (IWWM) משנת 2014 בהערכה לפי סקירה מרכזית עצמאית.
התקופה הצפויה למשך הטיפול והמעקב:
לאחר שלב סינון בן 28 יום, כל משתתף יקבל את ההתערבות שהוקצתה לו עד להתקדמות המחלה, עד לאירוע חריג בלתי קביל, עד למחלה נלווית המונעת המשך מתן טיפול, עד להחלטת החוקר להפסיק את השתתפותו של המשתתף או עד שיתגלו סיבות מנהלתיות המחייבות את הפסקת הטיפול. משתתפים המפסיקים מסיבות שאינן התקדמות המחלה יעברו הערכות מעקב לאחר הטיפול עד לתיעוד התקדמות המחלה, עד להתחלת טיפול חדש נגד סרטן, עד לביטול ההסכמה, עד להיריון, עד המוות או עד לאובדן למעקב. כל המשתתפים יהיו תחת מעקב לניטור הישרדות כוללת עד המוות, עד לביטול ההסכמה או עד לסיום מחקר זה.
הליכים שונים בתקופת הניסוי:
בדיקה גופנית מלאה, סימנים חיוניים, אק"ג, סריקת CT/PET CT, MRI, ביופסית גידול (במידת הצורך), דגימות דם ושתן, קבלת תרופת המחקר אשר תנתן דרך הפה.
הדגימות ישמשו גם לבדיקות גנטיות ולבדיקות אחרות של סמנים ביולוגיים.