תחום: המטולוגיה
מצב רפואי: חולי לימפומה הודג'קין נשנית/עמידה
מרכז; תל – אביב
תכשיר רפואי
25/01/2021
סיים לגייס
  • המחקר פתח/סגור
    סטטוס המחקר
    סיים לגייס
    תקציר המחקר

    לימפומה מסוג הודג'קין (HL) הינה גידול ממאיר של המערכת הלימפטית. את מרבית החולים, כולל המאובחנים בשלבים מתקדמים של הגידול, ניתן לרפא באמצעות כימותרפיה בשילוב טיפולי הקרנה לאזורים המעורבים. עם זאת, חלק מהחולים סובלים מעמידות ראשונית לטיפול קו ראשון (או מהישנות לאחר השגת הפוגה מלאה (complete remission; CR). בחולים אלה, נמצא כי האופציה הטיפולית הטובה ביותר היא השילוב של טיפול קו שני, ובאותם החולים שמגיבים אליו, שילוב עם השתלת אוטולוגית של תאי גזע. ESHAP הוא אחד מהפרוטוקולים הנפוצים ביותר ברחבי אירופה לטיפול קו שני. ברנטוקסימאב ודוטין (Brentuximab Vedotin; BV) הוא נוגדן כנגד אנטי-CD30 הקשור לרעלן תאי בשם מונו-מתיל-אוריסטטין-אי (MMAE). BV ניתן בעירוי ישירות למחזור הדם, נקשר לתא חיובי ל-CD30 (תאי HL ממאירים), ואז MMAE מוחדר אל תוך ציטופלזמת התא. כתוצאה מכך, התא נהרג בהמשך בשל עצירת מחזור התא בשלב האפופטוזיס. זו הסיבה ש-BV יעיל כל כך בטיפול בלימפומה מסוג הודג'קינס נשנית/עמידה ופרופיל הרעילות שלו טוב כל כך.

    מספר מחקרים קליניים פרוספקטיביים כבר שילבו בין BV לכימותרפיית הצלה כדי לבדוק אם שילוב זה ישים, ואם יש ביכולתו להגביר את אחוז החולים המשיגים תגובה של הפוגה מטבולית מלאה (mCR) לפני השתלה. במיוחד, BV-ESHAP כבר נבדק במחקר קליני פרוספקטיבי אחר. שילוב זה נסבל היטב והינו יעיל. עם זאת, לא בוצעו מחקרים להשוואת היעילות והרעילות של כימותרפיית הצלה בשילוב BV וכימותרפיית הצלה לבד. המטרה הראשונה של המחקר הנוכחי היא להשוות בין היעילות והרעילות של ESHAP לעומת BV-ESHAP בחולים הסובלים מלימפומה מסוג הודג'קין נשנית/עמידה לטיפול. חולים אשר ישיגו את הפוגה מטבולית מלאה לאחר טיפול הצלה קו שני (על פי הערכות בסריקת PET CT), הם חולים עם תוצאה טובה יותר לטווח הארוך לאחר השתלה. אף כי השתלה אוטולוגית של תאי גזע היא הטיפול המקובל במצב זה, אנו יודעים כי הליך זה גם נקשר באשפוז למשך 3 עד 4 שבועות וכן במספר תופעות לוואי משמעותיות לטווח הקצר, הבינוני והארוך: בחילות והקאות, התקרחות, חום נויטרופני והצורך בעירויים, בעיות פריון ורעילויות קרדיווסקולריות.

    BV הוכח גם כאסטרטגיית שילוב יעילה כשניתן לאחר השתלה אוטולוגית בחולים עם סיכון גבוה להישנות לאחר ההליך. בשל כך, ובשל תופעות הלוואי הידועות של השתלה אוטולוגית, נחליף בחלק השני של המחקר השתלת תאי גזע אוטולוגית בטיפול משולב עם BV בחולים המשיגים mCR. המטרה העיקרית, לקבוע את השיעור של mCR (שליליים בסריקת PET, ציוני Deauville של 1-3) המושג עם ESHAP, לעומת BV-ESHAP הניתנים בתור אסטרטגיות הצלה בחולים הסובלים מלימפומה מסוג הודג'קין נשנית או עמיד לטיפול. מטרות הניסוי- 1. להשוות בין היעילות והרעילות של ESHAP לעומת BV-ESHAP בחולים הסובלים מ-HL נשנית/עמידה. 2. לקבוע את השיעור של mCR (שליליים בסריקת PET, ציוני Deauville של 1-3) המושג עם ESHAP, לעומת BV-ESHAP הניתנים כאסטרטגיות הצלה בחולים הסובלים מ-cHL נשנית/עמידה. משך הטיפול במחקר- המשתתפים במחקר יטופלו ב-3 מחזורים (9 שבועות) וימשיכו עד מקסימום 16 מחזורים (48 שבועות) של מיצוק עם BV, ומטופלים שטופלו במיצוק BV יהיו במעקב עד 3 שנים אחת לשנה לבדיקת פוריות, ממאיריות שניוניות.

    הליכים בתקופת הניסוי- לבדיקת התאמתך לניסוי, יבוצעו ההליכים הבאים- 1.היסטוריה רפואית מלאה, סימנים חיוניים ובדיקה גופנית. 2.בדיקות דם מלאות: ספירת דם מלאה, ביוכימיה, קרישה, הפטיטיס ו-HIV, סרולוגיה ל-HBV ו- HCV. 3. נשים בגיל הפוריות תעבורנה בדיקה לגילוי היריון-בדיקות דם או שתן. 4. אלקטרוקרדיוגרמה (אק"ג). 5. סריקת טומוגרפיית פליטת פוזיטרונים (PET). 6. שאלונים להערכת איכות חיים ונוירוטוקסיות. במהלך תקופת המחקר, יתבצע ביקור רפואי לפני ולאחר כל מחזור ESHAP (או BV-ESHAP). הביקור הרפואי יכלול: 1. ראיון רפואי ובדיקה גופנית. 2. בדיקות דם: ספירת דם מלאה וביוכימיה. תבוצע הערכה חוזרת של המחלה 4-6 שבועות לאחר השלמת מחזור הכימותרפיה השלישי. ההליכים שיתבצעו בביקור להערכה חוזרת: 1. תיעוד היסטוריה רפואית מלאה, סימנים חיוניים, בדיקה גופנית. 2. בדיקות דם מלאות: ספירות דם מלאות, ביוכימיה, קרישה. 3. סריקות PET ו-CT. מטופלים יקבלו טיפול מונע נגד זיהומי הרפס זוסטר ו- P. Carinii לפי הנחיות בית החולים.

    המשך לקרוא
    התוויה נחקרת
    לימפומה קלאסית על שם הודג'קין נשנית או עמידה לטיפול
    איזור גאוגרפי
    מרכז; תל – אביב
    מרכז/ים רפואי/ים מגייס/ים
    מרכז רפואי ע"ש ד"ר ח. שיבא, תל-השומר; מרכז רפואי תל-אביב ע"ש א. סוראסקי
    תאריך אישור הניסוי
    25/01/2021
    שלב המחקר (פאזה)
    II
    סמיות
    ללא סמיות
    אקראיות
    כן
    מספר NIH
    NCT04378647
    קישור לאתר NIH
    זרועות מחקר

    זרוע טיפולית BV-ESHAP יקבלו 3 מחזורי טיפול כמפורט מטה: 1. ברנטוקסימאב ודוטין במתן תוך ורידי ביום +1 של כל מחזור 2. אטופוזיד 40 מ"ג/מ"ר בעירוי תוך ורידי ,בימים +1, +2, +3 ו- +4 של כל מחזור 3. סולו-מדרול 250 מ"ג/ ביום בעירוי תוך ורידי ,בימים +1, +2, +3 ו- +4 של כל מחזור 4. ציטוזאר 2.000 מ"ג/מ"ר, בעירוי תוך ורידי ביום +5 של כל מחזור טיפול. 5. ציס-פלטינום 25 מ"ג/מ"ר/יום בעירוי תוך ורידי מיום +1 ליום +4 של כל מחזור טיפול

    זרוע טיפולית ESHAP יקבלו 3 מחזורי טיפול כמפורט מטה: 1. אטופוזיד 40 מ"ג/מ"ר בעירוי תוך ורידי ,בימים +1, +2, +3 ו- +4 של כל מחזור 2. סולו-מדרול 250 מ"ג/ ביום בעירוי תוך ורידי ,בימים +1, +2, +3 ו- +4 של כל מחזור 3. ציטוזאר 2.000 מ"ג/מ"ר, בעירוי תוך ורידי ביום +5 של כל מחזור טיפול. 4. ציס-פלטינום 25 מ"ג/מ"ר/יום בעירוי תוך ורידי מיום +1 ליום +4 של כל מחזור טיפול

  • המוצר פתח/סגור
    סוג המוצר
    תכשיר רפואי
    שם מוצר מסחרי
    Adcetris
    שם מוצר גנרי
    Brentuximab Vedotin
    צורת מתן
    תוך-ורידי
    סטטוס רישום מוצר המחקר
    ישראל ומדינות העולם
  • המשתתפים פתח/סגור
    קריטריוני הכללה
    המשך לקרוא
    קריטריוני אי הכללה
    המשך לקרוא

    תנאי הקבלה (קריטריוני הכללה ואי-הכללה) של משתתפים במחקרים הקליניים המפורסמים במאגר הם חלקיים בלבד, וייתכנו הבדלים בתנאי הקבלה בין מרכזים רפואיים שונים.

    מספר המשתתפים בארץ
    15
    מספר המשתתפים בעולם
    150
    הדרישות מהמשתתף במחקר

    1. על המטופל להיוועץ ברופא המחקר המטפל בעניין השימוש בכל תרופה או תרופה צמחית וכן לעדכן את רופא המחקר המטפל על כל שינוי בתרופות אותן המטופל נוטל. 2. על המטופל להגיע לכל ביקורי המחקר. 3. על המטופל לדווח לרופא המחקר המטפל על כל שינוי במצבך הבריאותי ו/או על כל תופעת לוואי שהופיעה במהלך המחקר. 4. על המטופל ליידע את רופא המחקר המטפל לפני השתתפות בכל מחקר קליני אחר. 5. במידה ומטופל החליט להפסיק את השתתפותו במחקר, עליו לדווח מיד לרופא המחקר המטפל בך כדי שיוכל ליידע אותך באפשרויות טיפול אחרות.

  • אנשי קשר פתח/סגור
    {{$index + 1}}.
    אזור גאוגרפי:
    {{Contact.HealthGeographicArea}}
    מרכז רפואי:
    {{Contact.HealthRecruitersMedicalCenters}}
    חוקר/ת ראשי/ת:
    {{Contact.HealthRuoff}}
    סטטוס המחקר:
    {{Contact.HealthResearchStatus}}
    טלפון צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorPhone}}
    דוא"ל צוות המחקר:
    {{Contact.HealthCoordinatorMail}}