סרטן השד הוא הסרטן המאובחן ביותר בנשים, עם שכיחות עולמית מוערכת של 2,088,849 מקרים חדשים ו- 626,679 מקרי מוות שדווחו בשנת 2018. סרטן השד בגברים הוא נדיר; בשנת 2019, פחות מ- 1% מהאבחנות החדשות של סרטן השד בארצות הברית התרחשו בגברים. סרטן השד חיובי לקולטן הורמונלי (HR), שלילי ל- HER2 מייצג60%-70% מכל מקרי סרטן השד.
שלושה מעכבי CDK4/ 6 : פלבוציקליב, ריבוציקליב ואבמציקליב, נמצאים כיום בשימוש קליני נרחב ואושרו כטיפולי קו ראשון ושני בחולים חיוביים ל- HR, שליליים ל- HER2. למעט אבמציקליב, תכשירים אלה מאושרים לשימוש רק בשילוב עם תכשירים אנדוקריניים, בדרך כלל עם מעכב ארומטאז-Aromatase Inhibitor (AI) במסגרת טיפול קו ראשון או עם פולבסטרנט בחולים עם עמידות ל- AI. כאשר ניתן בשילוב עם טיפול אנדוקריני, נצפתה לערך הכפלה של שרידות ללא התקדמות מחלה-progression free survival (PFS) בחולי סרטן שד מתקדם חיוביים ל- HR, שליליים ל- HER2, בהשוואה לטיפול אנדוקריני עם פלצבו.
למרות ההתקדמות הרבה בשיפור התועלת הקלינית של טיפול אנדוקריני, יש צורך בטיפולים חדשים המתמקדים ב רצפטור לאסטרוגן -estrogen receptor (ER) עם הגברה של פעילות נגד גידולים כדי לעכב עוד יותר את התקדמות המחלה ו/ או להתגבר על עמידות לטיפולים האנדוקריניים הזמינים כיום, ובסופו של דבר להאריך את ההישרדות בחולים עם סרטן השד חיובי ל- ER ושלילי ל- HER2.
מחקר BO41843 פאזה III המוצע תוכנן להדגים תועלת סטטיסטית ומשמעותית בעלת משמעות קלינית של PFS של GDC-9545 בשילוב עם פלבוציקליב לעומת לטרוזול בשילוב עם פלבוציקליב לטיפול קו ראשון בחולי סרטן השד מקומי מתקדם או גרורתי (נשנה או מתקדם), החיובי ל- ER ושלילי ל- HER2.
מטרת המחקר:מחקר זה יעריך את היעילות והבטיחות של GDC-9545 בשילוב עם פלבוציקליב לעומת לטרוזול בשילוב עם פלבוציקליב בחולי סרטן השד מקומי מתקדם או גרורתי (נשנה או מתקדם), החיובי ל- ER ושלילי ל- HER2.
התקופה הצפויה למשך הטיפול והמעקב: משך המחקר הכולל, החל מהמיון של המטופל הראשון עד סיום המחקר, צפוי להיות כ- 82 חודשים.
מטופלים עשויים להמשיך לקבל טיפול במחקר עד התקדמות המחלה או רעילות בלתי מתקבלת על הדעת. חריגה תאופשר למטופלים שפיתחו גרורות מבודדות במוח הניתנות לטיפול בקרינה, בתנאי שהמטופלים חוו תגובה מלאה/חלקית או מחלה יציבה (SD) במשך מעל 24 שבועות. מטופלים אלה יורשו להמשיך לקבל טיפול מחקרי עד להתקדמות מערכתית של המחלה ו/ או התקדמות נוספת במוח.
יבוצע מעקב אחר המטופלים לצורך בטיחות במשך 30 יום לאחר המנה האחרונה של טיפול המחקר, כולל ביקור הפסקת הטיפול 30 יום לאחר המנה האחרונה. לאחר מכן, ייאסף מידע על הישרדות וטיפול חדש נגד הסרטן כל 6 חודשים עד המוות (אלא אם כן המטופל יבטל את ההסכמה או שהיזם יפסיק את המחקר).
הליכים שונים בתקופת הניסוי :
חתימה על טפסי הסכמה מדעת ומילוי יומן המיון , היסטוריה רפואית, הפרעות בתחילת המחקר, תרופות נלוות ופרטים דמוגרפיים, בדיקות גופניות , מילוי שאלונים, סימנים חיוניים, סטטוס תפקודי לפי ECOG, הערכות גידול ותגובה, דגימות מעבדה, סמנים ביולוגיים ודגימות ביולוגיות אחרות המטולוגיה, פנל כימיה, בדיקת הריון, בדיקת שתן, קרישה, FSH, דגימות דם ופלסמה לחקר סמנים ביולוגיים אקספלורטורי ולפיתוח בדיקות סמנים ביולוגיים, דגימת רקמות גידול, בדיקות אלקטרוקרדיוגרם( א.ק.ג), דגימות דם לריצוף כלל גנומי או לריצוף כלל אקסומי (מטופלים במרכזי המחקר המשתתפים), ביופסיה אופציונלית של הגידול, דגימות אופציונליות למאגר דגימות המחקר הביולוגיות